Mageløse mandelmuffins


I søndags fik jeg lavet en portion mageløse mandelmuffins.

Mandelmuffins er sådan en hybrid mellem en bolle og en let kage. De er ikke specielt søde og var derfor tænkt som en lille treat i madpakkerne hos de nye fritter-børn, men siden kom jeg på andre tanker.

Mandelmuffins - opskrift på glutenfrie muffins med mandelmel

Mageløse mandelmuffins

Føj til favoritter Udskriv Pin
8 stk
|
40 minutter

Sådan gør du

  • Pisk æggene med cremefraiche og rør derefter resten af ingredienserne i med undtagelse af loppefrøskaller og mandelmelet fra Funktionel Mad.
  • Disse to indeholder så mange fibre, at de får dejen til at blive tyk i en fart og det kan gøre det lidt svært at få fordelt ingredienserne ordentligt.
  • Til sidst rører du de to i og rører godt rundt.
  • Put i muffinsforme (helst af silikone) eller klat ud på en bageplade, hvis du hellere vil have bolleagtig form. Bages ca. 15 min. ved 200 grader.
  • De kan fryses.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Brug for en hjælpende hånd med vægttab?

Prøv min fleksible Keto kostplan. Den er nem og realistisk, selv i en travl hverdag.

Se kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

23 kommentarer til “Mageløse mandelmuffins”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane, tak for opskriften.
    Kan man erstatte fedtreduceret mandelmel med fx kokosfibermel, pofiber eller havremel – hvis det er det, man har i skabet?
    BH Hanne

    Svar
    • Kokosfibermel fungerer som regel ok som erstatning for fedtreduceret mandelmel.

      Men hånden på hjertet: det er 10 år siden jeg lavede denne opskrift sidst, så det er ikke noget, jeg har testet…

      Svar
    • Altså du kan helt sikkert godt finde en opskrift med almindeligt mandelmel men man kan ikke erstatte det fedtreducererede mandelmel med almindeligt mandelmel. Det fedtreducerede mandelmel er ekstremt fiberholdigt hvilket suger en masse væske.

      Svar
    • Helt sikkert! Kokosmælk er et fint bud og jeg har også hørt om andre, som bruger kokosolie og vand som erstatning for cremefraiche.

      Svar
  2. Og her er så endnu en ny yndlingsopskrift :-). Lavede dem med det fine kokosmel og en lille smule mere kardemomme, og de er bare skønne!

    Svar
  3. Som sædvanlig en lækker opskrift fra Jane, som helt klart skal prøve på et tidspunkt.

    Henriette: Har du en opskrift på din blog på hvordan du laver kokosmælk og kokosmel – evt. hvordan og hvor lang tid du tørrer det? Synes det kunne være spændende at prøve at lave det selv og synes også at melet er temmelig dyrt:P

    Svar
  4. Jo jeg har prøvet at bage af både det hippe kokosmel og mit eget restprodukt fra kokosmælk – og efter en gang tørring og en tur i kaffekværnen opfører det sig identisk.
    :)

    Svar
  5. Åh, hvor en masse lækre ting, du kan trylle frem. Jeg har i øvrigt tænkt meget over det dér med det nye “hippe” kokosmel……mine tanker går på, om det mon ikke kunne svare til det restkokos, som man har, hvis man selv fremstiller en omgang kokosmælk. Dødsmart at sælge det for 140 kroner kiloet (er det ikke nogenlunde, hvad det koster?). Det er ikke for at virke flabet eller nedgøre kokosmelet, men det er bare en tanke, som har strejfet mig. Ingen kan (eller vil) formentlig kunne svar på det, hvis det er sådan, det forholder sig. Men i en af Umahros bøger skriver han, at man kan bruge sine rester fra produktion af kokosmælk til at komme i brød, og det er derfor, jeg nu er kommet til at tænke, som jeg gør. Når det er sagt, så skal jeg da helt sikkert have afprøvet en pose af det famøse kokosmel en dags tid. I mellemtiden vil mit næste “projekt” være at få afprøvet din kanelomelet.
    Mia

    Svar
    • Hej Mia – jeg tror netop det hippe kokosmel er udvundet af den restkokos, du nævner. Og ja, det er dyrt. Personligt synes jeg dog, at det er pengene værd. Det har jo nærmest revolutioneret min bagning :-)

      Svar
  6. Jeg bliver nødt til at være den negative – men Maja over på Mkittekatbloggen som er en rigtig klog dame ( mht kemi og sundhed) siger at de silikoneforme vi kan få er no go :(
    Mine mus åd mine til jul så nu er jeg over det problem.
    Det eneste sikre silikone er medicinsk silikone som dyrere sutter er lavet af.

    Svar
  7. Hej Jane

    I tråd med dit indlæg tidligere på dagen, kom jeg faktisk til at tænke på, om det var usmart med de silikone forme, jeg netop havde bagt gulerodsmuffins i. Og nu virker det meget relevant at spørge, om du ved, hvorvidt der er diverse skidt i almindelige silikone forme?:-)
    /Trine

    Svar
    • Det ved jeg heldigvis ikke. Her lever jeg i lykkelig uvidenhed ;-) Jeg synes, at LCHF-bageri ofte bliver brændt/mørke i bunden, hvis man bruger papirforme. Derfor bruger jeg silikoneformene.

      Svar
    • Ja, det kan det sagtens. Sådan er originalopskriften faktisk. Mandelmelet fra Funktionel Mad erstattes med 1 dl kokosmel. Jeg havde bare ikke mere kokosmel… ;-)

      Svar