Mættende morgenmad til travle morgener


Hvad kan jeg spise om morgenen, hvis jeg ikke har tid til at stå og lave mad? Hvis jeg havde en 5’er for hver gang, jeg har fået det spørgsmål! Men jeg forstår godt spørgsmålet. Der er immervæk et stykke (i hvert fald i tankerne) fra at hælde et morgenmadsprodukt op i en skål og til at stå og kokkerere en omelet.

Morgenmad på mindre end 5 minutter! Kogte æg, ost og salatblade. Det bliver ikke nemmere! --> Madbanditten.dk

Mættende morgenmad til travle morgener

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
10 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Kog æggene, hvis du ikke har gjort det aftenen før.
 • Pil æggene og anret dem på tallerken sammen med salatblade og ost. Drys med salt og peber og karse og server.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tid til morgenmad

Lige netop det her med tid er et af de områder, hvor jeg er lidt mindre overbærende, og jeg bider mig selv i tungen, hver gang jeg hører mig selv sige: Jeg har ikke tid! Aaaargh!

For vi har alle de samme 24 timer til rådighed hver eneste dag. De timer vælger vi så at forvalte forskelligt, og det er ok.

Vil du ikke prioritere at stå 5-10 minutter tidligere op om morgenen, så respekterer jeg det 100%. Men det er ikke, fordi du ikke har tid. Og ja, det gælder også dig, der starter på arbejde på obskurt tidspunkt af døgnet! Hvis man starter på arbejde kl. 4 om morgenen, så forstår jeg virkelig godt, at man ikke står og steger omelet der midt om natten. Mest fordi det jo vil vække resten af familien, hvis man bor med sådan en. Men der er jo heldigvis andre muligheder.

Har du en airfryer? Så er min e-bog “KETO airfryer opskrifter – Morgenmad & frokost” lige noget for dig. Her får du 30 hurtige Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt. Køb e-bogen lige her>>

Æg er nærmest superfood

Her er æg jo virkelig en genial lille sag. Æg er en af de mest næringsrige ting, vi kan spise. Æg indeholder alle vitaminer (minus C), æg er et komplet protein, dvs. det indeholder samtlige aminosyrer, inkl. de essentielle aminosyrer i en form, som er letoptagelig for os, og så indeholder æg også en pæn del sundt fedt (især hvis du vælger øko-æg).

Men hvad nu med kolesteroltallet, tænker du måske. Det behøver du ikke bekymre dig om, men hvis du gør, kan du læse videre her: Hvad er kolesterol?

Æg smager desuden helt udmærket koldt også, og det nemmeste i verden er at koge en stribe æg – 2-4 stk aftenen før, og så spise dem til morgenmad. Du har nu en lige så hurtig morgenmad som den fra æsken.

Pep æggene lidt op

Du kan også peppe dine æg op med lidt salatblade og et par skiver ost. Nu har du lagt 2 minutter ekstra til tilberedningen, men du er stadig under 5 minutter samlet set. Og ved du hvad? Det her er dælme i orden morgenmad! Sundt, meget mættende og virkelig velsmagende.

Det gule i glasset er mit ingefærshot med frisk gurkemeje.

Flere forslag til hurtig morgenmad?

Jeg har masser af andre idéer til hurtig morgenmad til travle morgener. Se bare her: 20 x Keto morgenmad til travle morgener eller tjek alle mine morgenmadsopskrifter.

Morgenmad på mindre end 5 minutter! Kogte æg, ost og salatblade. Det bliver ikke nemmere! --> Madbanditten.dk

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

10 kommentarer til “Mættende morgenmad til travle morgener”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 5 stars
  Er ikke på farten men en af de mennesker der bestemt ikke er A menneske og når sønnen skal gøres klar til skole, er det en lækker morgenmad. Men hvilken ost vil også kunne bruges?

  Svar
  • En hvilken som helst du/han kan lide. Jeg elsker de der emmentaler-leerdammer-oste for deres lidt sødlige, lidt nøddeagtige smag.

   Svar
 2. Jeg laver røræg m kylling, ost og grønkål hver søndag til hele ugen, så varmer jeg det hver dag på arbejde?❤️

  Svar
 3. Sidder her og klukker. Baggrundsskærmen er reklame for Cheasy og fedtreduceret dit og dat :-) :-) A contradiction in terms (ved godt det ikke er dig der styrer det)
  Tak for en dejlig og inspirerende blog.

  Svar
  • Åh l’horreur! Jeg tænker nogle gange, at hvis bloggen her skulle betale mine arbejdstimer KUN i relevante arrangører, så ville jeg kun kunne udgive ét blogindlæg om måneden. Fannerme en kedelig blog så! Jeg så Starbucks tidligere. Heller ikke et specielt proud moment… :-/ Dem med alt for meget brød, vælger jeg fra. Fx morgenbrød fra statoil. Det kunne jeg simpelthen ikke bære, men det er sgu en svær afvejning..

   Svar
 4. Chiagrød lavet på kokosmælk aftenen før toppet med en lille smule blåbær ca 10-15 stk og en kop kaffe med fløde/kokosolie fungerer fint hos mig. Jeg er ikke så god til æg især ikke og morgen?

  Svar
 5. Hej Jane
  Tak for dine super gode blog indlæg! Hvis man nu har tendens til intolerancer æg specielt tricker dette, har du så nogle gode morgenmadsforslag? Jeg er allergisk overfor mælk, gluten og kan ikke spise okse/svinekød så synes morgenmad er rigtig svær at variere og få fedt/proteinrig nok

  Svar
  • Det kan jeg godt se komplicerer tingene lidt :) Jeg spiser tit aftensmadsrester til morgenmad, og her synes jeg, at mad som laks, kylling eller rejer er det, der ryger nemmest ned. Sammen med lidt grønt, en hel eller halv avokado, lidt mayo og en kaffe med kokosolie, så er jeg fint kørende.

   Svar
 6. Man kan altså også fint lave det om aftenen (omelet that is) og varme op om morgenen på sit arbejde, hvis man møder tidligt. Det fungerer fint for mig når jeg går kold i skyr. Det tager ingen tid og er ret overskueligt. Og så mætter det virkelig dejligt.

  Svar
  • Præcis! Det handler om at se muligheder! Faktisk synes jeg også at en omelet med skinke og ost smager helt fortrinligt koldt :)

   Svar