Denne opskrift på kylling med squashpasta med thai-pesto, rødløg og citronskal er helt uden mejeriprodukter. Det er et godt eksempel på hvor nemt det kan være at spise Low Carb uden mælk.
Kylling med squashpasta med thai-pesto, rødløg og citronskal
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 150 g kyllingebryst evt. rest fra dagen før
- 30 g rødløg skåret i både
- 1 fed hvidløg
- 200 g squash i spiraler eler strimler
- ½ øko-citron kun skrællen
- salt og friskkværnet peber
- kokosolie til stegning
- 30 g pesto uden ost
Sådan gør du
- Skær kyllingen i tern og steg den på panden, hvis den ikke er tilberedt allerede.
- Tag kyllingeternene af panden og læg dem på en tallerken, imens du laver resten.
- Steg presset hvidløg i gode mængder kokosolie på panden og tilsæt rødløget.
- Når løgene er bløde, tilsætter du squashpastaen og roder det lidt rundt.
- Sluk for varmen og vend en stor spsk pesto rundt i portionen.
- Vend kyllingen i og anret på tallerken. Drys med citronskal på toppen inden servering.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Mad uden mejeri
Der kan være flere årsager til at ville undgå eller skære ned på mejeriprodukterne. Selv elsker jeg mejeriprodukter højt, men begrænser dem som regel til ost og smør, fordi de mere laktoseholdige varianter giver mig ondt i maven. Men særligt ost er svært at undvære på den lange bane, synes jeg. Det smager godt, og når man vælger de fedeste af slagsen, er det dødnemt lige at tilsætte lidt ost og derved banke fedtprocenten op. Højere fedtprocent = længere mæthed og mindre sukkertrang senere.
Men… mejeriprodukter er også hårde ved kroppen, og det kan være udmærket at holde en lille pause fra dem. Det kan jeg ikke prale af at gøre i øjeblikket, hvor mine måltider primært består af “fotomad”, men i starten af året holdt jeg igen med mejeriprodukterne i en måneds tid. Jeg oplever det ikke nødvendigvis, som at alting bliver bedre uden. Der, hvor jeg oplever forskellen er, når jeg begynder at spise dem igen. Og det er jo såmænd også tankevækkende nok i sig selv.
Mættende måltid uden mælkeprodukter
Her er en god og mættende frokost – eller middag – uden mejeriprodukter: Kylling med squashpasta med thai-pesto, rødløg og citronskal.
Når du laver din egen pesto, kan du nemt bare udelade osten. Her har jeg lavet pestoen på thai-basilikum, som har en sødlig, lidt lakridsagtig eftersmag. Bladene har jeg blendet med ristede pinjekerner, hvidløg, citronsaft, salt og koldpresset olivenolie.
Lækkert, smagfuldt, sundt og mættende!
De af jer, der følger med på Instagram har været med i fotostudiet de sidste tre dage. Og det har været nogle travle men virkelig gode dage. Vi har haft fem dage i studiet + en dag, som holdet havde uden mig, imens jeg var i Thailand, og det er lykkes os at nå igennem alle bogens retter. Og det er faktisk en halv dag tidligere end planlagt. Men der er også blevet lavet megameget mad! Jeg har lavet mad i studiet fra 8-16, og så er jeg taget hjem og har brugt aftenen på at forberede mig til næste dag. Jamen, der står mad ud af ørerne på mig. Men det har været så sjovt og spændende.
Hej Jane kan man gå på LCHF hvis man slet ikke spiser ost, men ellers alt andet.
Jeg spiser selv ost og har overvejet at tage dit kursus selv om jeg har levet efter LCHF siden sommeren 2016
På forhånd tak
Margit
Hov, her var du igen :)
Ja, du kan godt spise LCHF uden ost – og helt uden mælkeprodukter også, hvis det er. Der indgår dog nogle mælkeprodukter i opskrifterne i Kickstart.
Hej Jane
Jeg savner kylling i min hverdag og ville finde nogle retter, som kan kombineres med min mands dødsyge pyramidekost – med denne ret tænker jeg, at det er super nemt at dele den i to, komme pasta i til ham og selv få squahsgetti, men undrer mig over hvorfor du skriver det skal være en pesto uden ost?
Bliver konsistensen underlig med ost i?
Mvh
Tania
Nej, ingen grund til at udelade osten. Når jeg har gjort det her, er det bare fordi jeg har perioder, hvor jeg helt undgår mælkeprodukter. Hvis du søger på “pesto” her på bloggen, finder du masser af pesto-opskrifter med ost.
Tak for svar, Jane og Anne! Det må jeg prøve :-)
Uhhh det ser godt ud Jane :-) Jeg har levet 100 % fri for alle mælkeprodukter i 6 uger nu efter en VEGA test og har det utrolig godt, så denne opskrift er meget kærkommen. Tak :-)
Den opskrift ser lækker ud! Angående squash pasta laver jeg det altid på mit mandolin jern – sådan et laver også fine lange pastaer ;-) ummmm
Skøn inspiration til min aftensmad. Jeg har netop hentet min spiralizer på posthuset og kunne slet ikke vente med at prøve den, så jeg spiraliserede straks en squash, da jeg kom ind ad døren ;-) Hjemmelavet pesto lavet med basilikum fra sommerens drivhus er hevet ud af fryseren, kylling indkøb, og så er det da vist vist bare med at komme i gang. Maven knurrer.
Hej Jane,
Følger med på din blog og dine lækre opskrifter..
Jeg prøver selv at skære kulhydraterne fra men har ikk fine apparater til at lave “pasta/ris” på andre måder.
Dine sguash pasta’er kan vel umuligt laves, uden man har en smart maskine? :(
-Sabine
Spiralerne kræver et særligt instrument, men du kan sagtens bare skære tynde strimler med gulerodsskrælleren :-)
Hvilken maskine bruger du til at strimle squash?
Jeg har en GEFU spiralizer. Se den her: https://www.madbanditten.dk/lav-grontsagspasta-med-mini-spiralizeren/
Sabine, jeg bruger bare en kartoffelskræller til at lave strimler med. De bliver ikke lige så fine, men det fungerer fint, hvis man ikke lige har plads til alverdens fancy hjælpemidler i køkkenet :-)
Anne
Sjovt, jeg har lige netop en rest kylling, den ret skal prøves ;)
Er lidt nysgerrig, og hvis du ikke vil svare er det helt ok, men betaler du selv for råvarerne i forbindelse med fotoshot eller er det mon forlaget? :)
Kh. Christina
He he, det må du gerne spørge om. Forlaget betaler for råvarerne, så længe jeg holder mig indenfor det aftalte budget. Om jeg helt har gjort det, har jeg ikke overblik over endnu ;-)
Altid skønt at shoppe for andres penge ;)
Jeg kan næsten ikke komme i tanke om noget bedre :-)