Mættende kanelomelet med vaniljecreme


Sult er den bedste smagsforstærker. Er det ikke det, man siger? Det er en udmærket pointe.

I går var jeg i Kolding og holde foredrag, og det betød, at jeg spiste min madpakke på vej i toget derover ved 15.30 tiden og ikke fik noget aftensmad.

Det er en af de ting, jeg elsker ved LCHF. At jeg kan flexe på måltiderne, hvis situationen byder til det, uden at der opstår ulvehunger, sukkertrang, energifald eller andet senere.

Her til morgen var jeg til gengæld rigtig sulten, så jeg lavede en ordentlig og virkelig lækker variant af kanelomelet, som også findes i min bog.

Holy Moly, den kanelomelet smagte godt! Eller også var jeg bare dødsulten!

Kanelomelet med vaniljecreme LCHF

Mættende kanelomelet med vaniljecreme

5 fra 2 stemmer
Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
15 minutter

Sådan gør du

 • Blend æg med hytteost, fløde, Sukrin Gold og krydderier til en klumpefri masse.
 • Tilsæt kokosfibrene og blend igen. Opvarm kokosolie på panden, hæld æggene på og steg dem som en omelet. Del den evt. i to stykker, hvis den er svær at få gennemstegt.
 • Jeg serverede en hurtig rørt creme af mascarpone, fløde, Sukrin Melis og vaniljepulver til og en lille håndfuld blåbær.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

I dag er min kalender heldigvis helt tom, og jeg kan sidde i mit køkken og arbejde i fred og ro i nattøj, imens jeg drikker spandevis af varm te eller kaffe med fløde. Måske endda ud og gå en tur, inden jeg henter ungerne i eftermiddag. Der har ikke været meget frisk luft på programmet på det sidste, må jeg desværre indrømme.

I aften skal Søren på Noma, og jeg skal sikkert ligge på sofaen under tæppet og se Gossip Girl eller pinne pins på Pinterest. Eller noget i den stil. Han synes, han er megaheldig, og jeg synes, jeg er megaheldig. Win-win. Apropos det her med introvert gifter sig med ekstrovert.

Bogforum

Jeg skal selvfølgelig have forberedt mig til i morgen, hvor jeg skal lave blomkålspizza på Madscenen ude på Bogforum. Det er kl. 16.30. Er jeg mon så heldig at møde nogle af jer derude? Ellers er jeg derude igen på søndag, hvor jeg har to sceneinterviews. Først kl. 13.30 ovre ved Saxo.com og igen 15.20 på scenen Under Uret. Til sidstnævnte skal jeg interviewes af denne skønne dame, og vi har lovet at holde os til sagen og ikke bare sidde og sludre som et par gamle tanter. Og vi skal varme op for Jussi! Siger det bare!

jussi
Kanelomelet med vaniljecreme LCHF

 Indlægget indeholder affiliatelinks.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

32 kommentarer til “Mættende kanelomelet med vaniljecreme”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 5 stars
  Den er for vild. Spiste den i går morges og kl 15 var jeg stadig ikke sulten, så sprang helt frokosten over. ☺️

  Svar
 2. 5 stars
  Hej Jane,
  Tak for din blog og artikler på FB og Insta – har fulgt dig i nogle år nu, og du er bare mega inspirerende.
  Dit link til bogen med den anden kanelpandekage viser bare ind på siden med alle dine bøger. Men kunne du specificere, hvilken af dem det præcist er?
  Jeg læste i dag din artikel om lchf versus keto – om cyklus med on-off på keto, fordi man ikke kan holde det i længere tid. Jeg er en af dem. Men jeg har bare ikke brug for at tage på, og er bekymret for at gøre det på lchf. Inden jeg gik keto, fulgte jeg Sense og tabte mig de første mange kilo. Men herefter stod det stille, og derfor startede jeg på keto stilen. Jeg tabte mig også til at starte med, men fordi jeg er on-off, har jeg faktisk taget meget på igen. For når jeg går off, så går jeg virkelig off, desværre.
  Er det din erfaring, at kvinder over 50 stadig kan tabe sig og holde vægten, når de “kun” går lchf? Og ved at spise 3 måltider? For jeg overvejer at prøve lchf, men tænker, at jeg så nok er nødt til at leve OMAD for at opveje? Jeg mener, kaloriebehovet falder jo med alderen.
  VH Susan

  Svar
  • Hej Susan
   Tak for din søde kommentar. Jeg har rettet linket nu. Jeg ved faktisk ikke hvorfor det var blevet redirected.

   Jeg tænker at du vil have glæde af at læse min nye bog. Det der med at gøre for meget ud af ‘lchf eller keto’ som om det er en slags kant, man falder ud over, er ikke særligt konstruktivt og ofte faktisk det modsatte, hvor resultatet bliver at man så enten binger carbs eller spiser ultra keto med OMAD osv. Kulhydrattrappen i min nye bog og forståelsen for at slippe det fastlåste koncept og spise efter egen kontekst lyder som et ben, du kunne have glæde af at koble på.

   Du skal ikke spise OMAD. Du skal spise godt med protein og grøntsager og matche dit fedtindtag til din kontekst og dit mål. Det er den bedste strategi for alle og i særdeleshed for kvinder +50. Dit vigtigst fokus bør være ikke at miste muskelmasse og derfor er OMAD ikke din ven.

   Svar
 3. Jeg savner en lille hjælp til en dvt. Kostplan for en dag, bare er eksempel på hvor meget og lidt af det ene og andet jeg skal spise, tror hurtigt jeg får spist for meget protein i forhold til resten?

  Svar
 4. Det er super delikat og så er der ikke mange kulhydrater i, bruger en app til at regne det ud og det svarer til små 10 gram Kulhydrater.

  Grunden til at jeg skriver er for at sikre mig at det ca tal passer så jeg kan læne mig op ad app’en?

  Svar
 5. Den creme du serverer til – har du et ca blandingsforhold på den? Jeg er så dårlig til at gætte mig frem, men det ser virkelig dejligt ud på billeder og opskriften må helt klart afprøves :-)

  Svar
 6. Hej Jane
  Jeg er blevet helt hooked på denne omelet. Er det et problem, at jeg spiser det samme til morgenmad hver dag? “Bør” jeg også spiser nogle grøntsager?
  Jeg synes at den giver en fantastisk mæthedsfornemmelse og jeg kan fint holde mig mæt indtil middag…
  Er der nok fedt i sådan en portion eller kan det forklare at jeg fortsat har sukker-craving om eftermiddagen?
  Vh Mette

  Svar
  • Jeg spiser faktisk også tit det samme til morgenmad i en periode, og så skifter jeg til en anden slags, som jeg så spiser i en længere periode. Det er vanemennesket i os, tror jeg. Selv har jeg det ikke alt for godt med “sød morgenmad” på daglig basis, så du kan jo prøve at bytte den med overvejende “salt” morgenmad og se, om det regulerer sukkertrangen. Nogle gange tror jeg, at selv den søde smag kan trigge noget i os :-)

   Svar
 7. Hej Jane.
  Jeg er lidt nysgerrig efter at blive klogere på brugen af sødestoffer. Du bruger her Sukrin Gold, der har et kulhydratindhold på 99,2 g pr. 100 g. Hvordan kan det gå an (trods den relativt lille mængde, men alligevel…), og påvirker det ikke også blodsukker/insulinniveau, el. hvordan er det alt det der hænger sammen? Er også lidt i tvivl om Stevia egentlig er neutralt i forhold til blodsukker/insulin. Kan du måske hjælpe mig lidt på vej i denne sødestofjungle?
  De bedste hilsner
  Line

  Svar
  • Hej Line

   Kulhydraterne i sukrin optages ikke i kroppen og derfor har sukrin et GI på 0 (=0 blodsukkerpåvirkning). Stevia er lidt sværere, da der findes mange produkter på markedet, hvor stevia er blandet med alt muligt skrammel. Der findes udmærkede steviaprodukter, men tag aldrig “stevie-stemplet” for gode varer og husk at læse, hvad produktet faktisk indeholder!

   Svar
 8. MUMS! Den må prøves :-)
  Spiser omelet hver morgen og elsker hytteost, så den her kombi må klart prøves ;-)

  Anbefaler varmt LCHF, hvis folk spørger til mit vægttab på nu 19 kg, det går bare stille og roligt nedad uden problemer, sult eller afsavn – klart min livsstil fremover! Ingen problemer med svingende sukkerbalance eller sult, det er bare stabilt dagen igennem og jeg føler mig mæt dagen igennem:-) Thumbs up!!

  Svar
 9. Tak for foredraget i Kolding. Det var en fornøjelse at høre dit oplæg om LCHF – et godt supplement til blog og bog :-) Sikke en skam, jeg ikke var til bogforum… Tak for god inspiration og for din søde hilsen i min bog!!

  / Karina

  Svar
 10. Ohh jeg måtte prøve den til frokost. Jeg havde kun hytteost der havde fået pels, så jeg endte ud i philadelphia og det blev også lækkert. Mascarpone havde jeg heller ikke, så erstatningen blev creme fraiche 38% naturligvis.

  Det smagte forrygende!!! Lidt a la honningekager uden chokolade, gad vide om jeg skulle have levnet lidt og overtrukket med chokolade? Måske et forsøg skal afprøves næste gang.

  Svar
 11. Den der lange mæthedsfornemmelse er også en af mine bedste oplevelser ved at være på LCHF. Er inde i en periode hvor jeg om onsdagen underviser efter arbejde, og derefter tager til en forelæsning på folkeuniversitetet. I onsdags glemte jeg at få eftermiddagsmad med, så jeg kørte 9 timer på frokosten (det var også for lang tid). Jeg kunne godt have spist efter 7 timer, men alligevel. 7 timers mæthed/stabilt blodsukker er dælme lang tid :)… I går huskede jeg så at få mad med, og der var ingen problemer sultmæssigt efter 9 timer :)

  Svar
  • Ja, det er ganske enkelt fantastisk. Det er jo en befrielse at vide at man kan det, hvis situationen pludselig byder til det.

   Svar
 12. Hej Jane.
  Tak for et rigtig spændende og inspirerende foredrag i går. Fik da lige lidt at tænke på, og skal helt sikkert prøve lchf. Kan jo i hvert fald lægge ud med 4 uger, som du foreslog i pausen.
  Nu skal din bog og blog nærstuderes, og så tager jeg den derfra :-) Men du ser jo bragende sund og godt ud. Det vil jeg også :-D
  (Ps. Jeg vil også hellere hygge hjemme i nattøj end på noma ;-))

  Svar
  • Selv tak, Louise! Det var rigtig hyggeligt at hilse på! Og tak for det fine kompliment. At jeg ser sund ud er det bedste kompliment, jeg kan få ;-)

   Svar
   • Har just lavet et lille indlæg på min blog. Er lidt i tvivl om der er nogle billeder med copyright, men så giver du bare lige en tilbagemelding (har ikke mange læsere, men der skal være orden i sagerne ;-))

    Svar
 13. Kære Jane
  Du er totalt SEJ ! En ildsjæl ! Det er enormt inspirerede at læse både blogtekst OG opskrifter.
  Jeg er ret ny på bloggen, men har i løbet af de sidste 3 uger fået afprøvet RIGTIG mange af dine opskrifter. Og det med et stabilt blodsukker…. Det virker !! Har absolut ingen sukkertrang og kan fint undvære hvidt brød, bare dét at den oppustethed jeg døjede med dagligt, er væk! Så det er en win win for mig ;-)
  Spørgsmål omkring Quinua ? Jeg cykler rigtig meget og synes de er en god protein/ energikilde …
  Rigtig god dag ( i nattøj … Fantastisk ;-)

  Svar
 14. Nøj.. Det ser godt ud … Det skal helt sikkert prøves ..
  Måske med en gang kaffe med æg og kokos olie i ( godaften dk i aftes )….;0)
  God dag til dig ..( glæder mig til den nye bog)
  Mvh Dorte

  Svar