Mættende frokost: Tunsalat


Tunsalat. Egentlig ikke noget, jeg spiser ofte. men en god, rørt tunsalat smager jo superlækkert og så mætter det bare supergodt.

Generelt prøver jeg at holde mad fra konserves på et minimum. Men nogle gange er køleskabet lidt en trist fornøjelse, og hvis man skal holde sig mæt fra frokost til aftensmad, gælder det om at få en solid frokost indenbords. Så er man nemlig så mæt, at man i overlegen stil kan spankulere forbi Irmas chokoladehylder i ulvetimen. Jamen, det kan man faktisk.

Jeg ved godt, at det er en hån mod mine kloge og meget madkyndige læsere at bringe en opskrift på noget så ordinært som tunsalat, men ikke desto mindre får du opskriften på tunsalat her.

tunsalat der mætter

Mættende tunsalat

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
10 min

Ingredienser

 • 1 dåse tun i vand
 • 50 g hytteost
 • 2 spsk mayonnaise
 • 2 tsk citronsaft
 • 1 spsk kapers
 • 10 g rødløg hakket

Sådan gør du

 • Dræn tunen for vand og hæld den i en skål.
 • Rør den med hytteost, mayonnaise, citronsaft og vend kapers i.
 • Drys til sidst hakkede rødløg på toppen.

Noter

Der skulle have været baconbits i og avokado på toppen, men baconen var forsvundet fra køleskabet og avokadoen var dårlig. Sådan kan man jo være så uheld
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Mæt uden mellemmåltider

Jeg trives så fint uden mellemmåltider i øjeblikket. I går var det ellers den berygtede 3. dag på sukkerdetoxen efter Slovenientur, og det mærkede jeg intet til. Jeg spiste dog et lille mellemmåltid om eftermiddagen (en grovkiks med ost), for jeg skulle dyrke yoga i to timer efter arbejde. Først en flowtime (fååårk mand, hvor er det hårdt!), og så en dejlig hathatime, så jeg skulle først spise aftensmad kl. 20.00. Og 8 timer uden mad er måske lige i overkanten.

Men det er absolut intet problem at holde sig mæt fra frokost til aftensmad med denne frokost.

Hvis man har lyst til at afslutte måltidet med en lille treat, kunne man jo vælge at lave en lækker cremet kokoslatte.

Enjoy :-)

Få mere ud af Madbanditten

Få adgang til energiberegninger på alle opskrifter, få din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter, lav dine egne madplaner og få en indkøbliste til eller brug de madplaner, jeg laver til dig hver måned.

Alt dette og meget mere får du som PLUS-medlem🤩

Det koster mindre end 1 krone om dagen og du kan starte med at prøve det gratis i 7 dage her:

Prøv MadbandittenPLUS i 7 dage

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “Mættende frokost: Tunsalat”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane.
  Hvad har du kommet i din tunsalat. Synes ikke jeg kan finde opskriften på det. Hold da op, hvor ser den bare lækker ud. Tænderne løber allerede i vand :) :)
  Venlig hilsen
  Susan

  Svar
 2. Hvis man laver den samme opskrift men med creme fraiche eller græsk yoghurt i stedet for hytteost, kan den så gå ind under kategorien striks?

  Svar
 3. Hej Jane
  Det er bestemt ikke en hån med tunsalat i min verden. Er glad for jeg fandt en, for mig, dejlig jordnær opskrift, da jeg skal bruge en lidt nem to-go frokost, og jeg er ikke særlig opfindsom og ny LCHF’er.
  Hilsen mig

  Svar
 4. Nem mad eller ej…..Jeg blev da lige inspireret til min frokost der kom til at bestå af en bund af snittet hjertesalat og agurkeskiver og så din dejlige tunsalat og på toppen et hårdkogt æg og tomatbåde. Se så blev det en frokost der smagte dejligt og som så skøn ud. Mange tak for “opskriften”.
  Jeg har lige opdaget din blog og syntes den ser rigtig spændende ud. Jeg er i gang med at tabe nogle ( en del) kilo og har egentlig holdt mig til ddv’s principper og har også tabt mig, men jeg tager hurtigt det hele på igen. Jeg vil nu prøve at lave nogle af dine opskrifter og se hvad der sker da jeg syntes det lyder godt med det mad man kan spise med lchf.
  Hilsen Helle

  Svar
 5. Den ret hører også til mine tilbagevendende og jeg kan godt finde på og smide en håndfuld kogte kikærter i – og har jeg bladselleri, da også en stængel eller to af dem.

  Svar
 6. Jeg eeelsker tunsalat og spiser det mindst en gang om ugen… også selv om det kommer fra dåse. Smager godt med en klat god sennep i og masser af kapers og løg, som du gør.

  Svar