Mættende chiagrød med hytteost


Jeg har twistet den populære chiagrød, så den mætter endnu mere. Jeg har nemlig lavet chiagrød med hytteost.

Chiagrød med ekstra protein for mere mæthed! Se denne lækre og cremede version af den populære chiagrød med hytteost for højere proteinindhold. Nem opskrift her: Madbanditten.dk

Mættende chiagrød med hytteost

4 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
10 minutter

Ingredienser

Drys

Sådan gør du

 • Hæld chiafrø og vand i en skål eller et glas og rør det godt sammen. Stil det i køleskabet natten over.
 • Næste morgen rører du chia-gel’en (for det er nu en halvfast geleagtig masse) sammen med kokoscreme, hytteost og frosne blåbær og smager til med stevia (eller din foretrukne sødning).
 • Top med friske bær, nøddemysli eller hvad du lige har til at pynte sådan en skål

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Chiagrød har nemlig aldrig fungeret for mig som et helt måltid. Jeg ved godt, at mange oplever rigtig god mæthed, men jeg har altid spist den sammen med noget andet, fx et kogt æg eller to. Men denne kan stå alene og mætter mig i mange timer. Og så smager den rigtig dejligt.

Chiagrød med hytteost

Vi er jo begavet med varme temperaturer i øjeblikket, og det er om at nyde det. I weekenden vender regnen og kulden tilbage. Men når temperaturen stiger, får jeg lyst til kold morgenmad. Det er en dejlig afveksling til min normale aftensmad-til-morgenmad, og jeg nyder at spise noget, der i min verden minder mest om en dessert.

Så på det sidste har jeg tit spist denne chiagrød med hytteost til morgenmad. Jeg laver den lidt anderledes end jeg normalt laver chiagrød, for jeg rører denne med hytteost. Hvor yoghurt giver mig ondt i maven og i øvrigt ikke rigtig mætter mig, bliver jeg både mæt og glad af hytteost. Og jeg er endda blevet så voksen, at klumperne ikke længere giver mig kvalme.

Vil du hellere have opskriften på den almindelige chiagrød, finder du den her: CHIAGRØD – overraskende lækkert!

Chiagrød med ekstra protein for mere mæthed! Se denne lækre og cremede version af den populære chiagrød med hytteost for højere proteinindhold. Nem opskrift her: Madbanditten.dk

Fra Paris til Vestjylland

Her i det glamourøse (eller noget) bloggerliv, gik turen fra Paris og næsten direkte til Vestjylland, hvor jeg i torsdags holdt foredrag om, hvordan man kan få madglade børn.

Vestjyderne mødte talstærkt op, og efter foredraget blev den stak bøger, jeg havde med, revet væk.

MADGLAD får generelt fine ord med på vejen. Fx har den fået sin første anmeldelse inde på SAXO. Se lige hvor fint:

Har længe manglet en bog der giver idéer til rigtig mad til børn – og her er den. Lækre, nemme og hurtige opskrifter med masser af grønt. Mine børn har allerede godkendt mange af retterne (især cheeseburgersuppen er et hit). Jeg har ikke selv specielt kræsne børn men bogen giver stof til eftertanke omkring de dårlige vaner vi nemt giver vores børn i en travl hverdag.

Er det ikke fint? Det gør mig rigtig glad!

Esbjerg – KBH: 7 timer

Turen hjem i går var helt skør. Jeg havde læst mig til, at sporproblemerne på Fyn var næsten løst, og jeg kunne tage et tog fra Esbjerg til Odense og der skifte til et lyntog til KBH. Jeg kom fint til Odense men på en eller anden vis lykkes det mig at komme på et forkert tog, og jeg endte tilbage i Jylland. Her måtte jeg så vente en evighed på et nyt tog mod hovedstaden, og da jeg endelig kom hjem til Valby, havde jeg samlet rejst i 7 timer. 7 timer!!! Flot!

Rejser du nu uden voksen igen, sagde Søren tørt, da jeg snappede til ham, at jeg var endt på et forkert tog. Efter jeg har fået stjålet min pung to gange på to måneder har jeg fået status som en, man ikke kan regne som en voksen. Suk! Er I klar over, hvor mange år, det kan tage at rette op på det ry?

Nå men jeg kom hjem til Valby, og jeg skulle til rulleskøjtning og var nu sent på den, så jeg løb op og skiftede tøj og fandt skøjter og hjelme og beskyttelsesudstyr og kom afsted. Men Valby er under ombygning, og det er næsten umuligt at komme ud af bydelen i bil, så vi kom AAALT for sent. Så kunne vi ikke finde rulleskøjtebanen (det var første gang, vi skulle være på udendørsbane) og på det tidspunkt var vi så sent på den, at vi i stedet valgte at tage rulleskøjterne på og så rullede vi en lang tur ude ved Kalvebod Fælled på Vestamager. Er du gal et fedt område!! Der var asfalterede stier og marker og køer og kalve. Det var ren idyl. Selv med Fields i baggrunden. I hvert fald var det dejligt at få lidt luft efter 7 timer med DSB.

Hjemme igen var jeg træt helt ind til knoglerne. Sikke en dag…

I dag sidder jeg lige så stille i mit køkken og nyder stilheden. Jeg elsker virkelig selskab og aktiviteter, men jeg kan ikke holde til det, hvis jeg ikke veksler med pauser, hvor jeg er alene i stilhed. Det er derfor det her bloggerjob er så perfekt for mig.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

27 kommentarer til “Mættende chiagrød med hytteost”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane

  Flere spørgsmål :-)

  Sikke en køretur til Esbjerg dengang (for syv år siden :p ). Jeg bor i Esbjerg og er rigtig ked af, at jeg ikke opdagede dit foredrag her i Vestjylland dengang. Kan man egentlig se nogen steder, hvordan din “tour plan” for offentlige foredrag ser ud? Og er jeg så heldig, at det er planlagt, at du kommer på disse kanter igen eller bare i nærheden? (Når man bor i Esbjerg, er man jo vant til at køre efter de fede foredrag nogle gange :-) )

  Jeg har også et spørgsmål til chiagrøden. Du skriver under en af dine chiagrødsopskrifter (godt nok ikke lige denne), at chiagrød jo indeholder forholdsvis mange kulhydrater. Men hvorfor – når chiafrø trods alt kun har 1,8 gram pr. 100 gram…? Men måske er det al den topping, du tænker på? For man kan vel godt lave en chiagrød uden mange kulhydrater, eller har jeg fået noget helt galt i halsen?

  Jeg vil også høre, om du kender til, at nogen forskere i Danmark er i gang med at måle keto-resultater lige nu, og om de måske kunne bruge forsøgspersoner? Måske et skørt spørgsmål, men jeg er en af de der “kvinder på 40 år og med meget fedt på maven”, som du af og til nævner, og jeg har tidligere haft stor succes med keto, men denne gang kniber det virkelig med at overgive mig. Tit starter det galt om morgenen, når vores to små børn måske er lidt bøvlede, og så “griber jeg lige en halv bolle” og udskyder at starte med keto til i morgen… igen… Fordi det giver mig så meget overskud lige at få noget kulhydrat der, men samtidig bliver jeg jo bare dumt træt bagefter, og så er jeg sort/hvid nok i min hjerne til at tænke “nu er hele dagen ødelagt – nu kan jeg lige så godt spise kulhydrater resten af dagen og så starte i morgen i stedet”. Så lamt at tænke sådan, det ved jeg godt.

  Men jeg tænker, at jeg virkelig ville stramme mig an, hvis jeg ligesom var forpligtet til noget uden for mig selv. Sådan et forskningsprojekt måske. Eller jeg har overvejet at lave min egen blog om mit vægttab, når det endelig kommer i gang. Jeg vejer lige nu 111 kg. og er 167 cm høj, så jeg er jo virkelig i farezonen for alt muligt og desuden rigtig ked af at være så besværet. Jeg har inden for det sidste år fået to helt nye knæ, fordi jeg havde slidgigt i begge – og dem vil jeg da gerne “byde velkommen til verden” med en slank krop, der ikke er så hård for dem at bære på. Jeg har desuden helt tydeligvis insulinresistens, tænker jeg. Jeg bliver SÅ træt efter kulhydratrig mad… men lægen bliver jo bare ved med at sige “Jamen du har ikke diabetes2, dit langtidssukker er fint.” Og så vil de have mig på kolesterolsænkende medicin.

  Nå, sikke jeg skriver… Men sig til, hvis du kender til nogen, der kunne bruge en meget motiveret overvægtig til at måle keto-resultater på =D Så tror jeg, min tøven ville forsvinde som dug for solen. Hvor dumt det end er, at man ikke bare kan føle sig lige så forpligtet over for sig selv.

  Sidste spørgsmål i denne marathon-mail… Kan man ønske sig et gavekort til MadbandittenPLUS i julegave? Altså – laver du gavekort? Kunne ikke lige finde noget om det.
  Jeg vil som minimum abonnere på PLUS, når jeg får råd efter jul – især på grund af energiberegningerne, og så glæder jeg mig også til at høre dine podcasts.
  Men jeg kunne jo også ønske mig det i julegave, og måske også et gavekort til et forløb hos dig, hvis det sådan skulle blive HELT perfekt =D <3

  Undskyld den lange smøre.

  Kh og dejlig dag,

  Mai

  Svar
  • Hej Mai
   Altid hyggeligt med spørgsmål :)

   Ærligt så er chiagrød ikke noget, jeg kunne finde på at hverken spise eller anbefale i dag. Det er ikke god morgenmad, hvis du vil være mæt og slank. Æg, kød og grøntsager er tusinde gange bedre her. Chiagrød er til sammenligning kulhydratholdig (typisk pga. topping), proteinfattigt, kalorierigt og ikke særligt mættende. Det er ikke smart.

   Jeg er ikke helt orienteret i de studier, men det sidste jeg stødte på var måltidskassestudiet (du kan google det) men det var vist kun for diabetikere. Og ellers er der vist en side, der hedder forsøgsperson.dk eller lign. hvor man kan se om der er nogen, der søger.

   Jeg har desværre ikke rigtigt en god måde at lave gavekort på i mit system, så det nemmeste er at ønske sig penge eller tilskud til det, tror jeg :)

   Og jeg vil også sige, at jeg 100% godt forstår det her med at den ene dag tager den anden og man lige så godt altid kan vente med at starte til i morgen. Det er her hvor arbejdet med tankerne og mindsettet spiller en kæmpe rolle, for som du selv er inde på, er det jo fjollet. Det bliver aldrig nemmere, så hvorfor vente?
   Med det sagt så bruger mange mit Keto kursus til at give sig selv det spark i rumpetten. Det starter dog først efter nytår men du kan skrive dig op til at få besked, når vi åbner for tilmelding, hvis du ikke allerede har gjort det :)

   Svar
 2. 4 stars
  Hjælp! Jeg står og laver noget Chia grød klar til de næste 2 dage. MEN bliver overrasket over den store forskel der er på kulhydrat i Chiafrø kan det virkelig være rigtigt. Vil helst ikke ende med at indtage alt for mange kulhydrater fordi jeg ikke forstå mit Chia 🤷‍♀️ altså den du henviser til jer i opskriften har 5 gram kulhydrat pr 100 gram. Min har 1,8 og en hurtig søgning gav en økologisk med hele 30 gram pr 100 gram. What……hvirdan kan antallet af kulhydrat svinge så voldsomt…. Altså fra 1.8 til 30 gram 😳

  Svar
 3. Ved du om man kan man blende det der hytte ost ligesom i dine pandekager, således ar de der klumper ikke er i og så stadig få samme effekt ?

  Svar
 4. Hvorfor ikke blande chiafrøene med hele kokosmælken – inkl væden? Hvorfor vand?
  Det plejer jeg i hvertfald at gøre. Og så tilsætter jeg kakao, fløde, hytteost el. andet efter temperament.
  /Asbjørn

  Svar
 5. Mums, det ser lækkert ud:-) Kan man mon bytte hytteosten ud med ricotta, der jo ikke har den lidt salte smag..?

  Svar
 6. Jeg har set du bruger kokosfløde i en dag af dine opskrifter. Det er super lækkert, men hvad du af resten af dåsen. Jeg kan næsten ikke lide bare at smide det ud, men hvad søren kan man dog bruge det til?

  Svar
  • Jeg bruger sjældent hele kokosfløden på en gang, så jeg har sådan en opsamlingsskål i køleskabet. Vandet, der er skilt fra, kasserer jeg enten eller bruger i smoothies.

   Svar
 7. Kan man bruge resten af kokosmælken til noget andet, når man kun bruger det fede til grøden? Eller kasserer du det?

  Svar
 8. Voksen!!! ? Hvornår er man dét ? Tak for din deling af oplevelser på godt og ondt. ? Vi er jo kun mennesker trods alt. ??? Rigtig dejlig dag. ?

  Svar
 9. 7 timer fra Esbjerg – sådan kan det gå! Så har du fået set strækningen fra både den ene og anden side – og har en sjov historie til os andre :-)

  Mums – det lyder som en lækker start på dagen. Jeg har samme problem med manglende mæthedsfornemmelse på chiagrøden, så jeg vil prøve versionen med hytteost. Nogle gange har man bare brug for hurtig, kold morgenmad :-)

  Svar
 10. Hej Jane jeg vil vildt gerne prøve denne grød, jeg er nemlig ikke så godt til morgenmad og jeg elsker hytteost ;)
  Men der er ingen mål på vandet? Der står bare 1,5 vand er det spiseske eller dl?
  Ha en dejlig solskins dag

  Svar