Mættende chiagrød med hytteost


Jeg har twistet den populære chiagrød, så den mætter endnu mere. Jeg har nemlig lavet chiagrød med hytteost.

Chiagrød med ekstra protein for mere mæthed! Se denne lækre og cremede version af den populære chiagrød med hytteost for højere proteinindhold. Nem opskrift her: Madbanditten.dk

Mættende chiagrød med hytteost

4 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
10 minutter

Ingredienser

Drys

Sådan gør du

 • Hæld chiafrø og vand i en skål eller et glas og rør det godt sammen. Stil det i køleskabet natten over.
 • Næste morgen rører du chia-gel’en (for det er nu en halvfast geleagtig masse) sammen med kokoscreme, hytteost og frosne blåbær og smager til med stevia (eller din foretrukne sødning).
 • Top med friske bær, nøddemysli eller hvad du lige har til at pynte sådan en skål

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Chiagrød har nemlig aldrig fungeret for mig som et helt måltid. Jeg ved godt, at mange oplever rigtig god mæthed, men jeg har altid spist den sammen med noget andet, fx et kogt æg eller to. Men denne kan stå alene og mætter mig i mange timer. Og så smager den rigtig dejligt.

Chiagrød med hytteost

Vi er jo begavet med varme temperaturer i øjeblikket, og det er om at nyde det. I weekenden vender regnen og kulden tilbage. Men når temperaturen stiger, får jeg lyst til kold morgenmad. Det er en dejlig afveksling til min normale aftensmad-til-morgenmad, og jeg nyder at spise noget, der i min verden minder mest om en dessert.

Så på det sidste har jeg tit spist denne chiagrød med hytteost til morgenmad. Jeg laver den lidt anderledes end jeg normalt laver chiagrød, for jeg rører denne med hytteost. Hvor yoghurt giver mig ondt i maven og i øvrigt ikke rigtig mætter mig, bliver jeg både mæt og glad af hytteost. Og jeg er endda blevet så voksen, at klumperne ikke længere giver mig kvalme.

Vil du hellere have opskriften på den almindelige chiagrød, finder du den her: CHIAGRØD – overraskende lækkert!

Chiagrød med ekstra protein for mere mæthed! Se denne lækre og cremede version af den populære chiagrød med hytteost for højere proteinindhold. Nem opskrift her: Madbanditten.dk

Fra Paris til Vestjylland

Her i det glamourøse (eller noget) bloggerliv, gik turen fra Paris og næsten direkte til Vestjylland, hvor jeg i torsdags holdt foredrag om, hvordan man kan få madglade børn.

Vestjyderne mødte talstærkt op, og efter foredraget blev den stak bøger, jeg havde med, revet væk.

MADGLAD får generelt fine ord med på vejen. Fx har den fået sin første anmeldelse inde på SAXO. Se lige hvor fint:

Har længe manglet en bog der giver idéer til rigtig mad til børn – og her er den. Lækre, nemme og hurtige opskrifter med masser af grønt. Mine børn har allerede godkendt mange af retterne (især cheeseburgersuppen er et hit). Jeg har ikke selv specielt kræsne børn men bogen giver stof til eftertanke omkring de dårlige vaner vi nemt giver vores børn i en travl hverdag.

Er det ikke fint? Det gør mig rigtig glad!

Esbjerg – KBH: 7 timer

Turen hjem i går var helt skør. Jeg havde læst mig til, at sporproblemerne på Fyn var næsten løst, og jeg kunne tage et tog fra Esbjerg til Odense og der skifte til et lyntog til KBH. Jeg kom fint til Odense men på en eller anden vis lykkes det mig at komme på et forkert tog, og jeg endte tilbage i Jylland. Her måtte jeg så vente en evighed på et nyt tog mod hovedstaden, og da jeg endelig kom hjem til Valby, havde jeg samlet rejst i 7 timer. 7 timer!!! Flot!

Rejser du nu uden voksen igen, sagde Søren tørt, da jeg snappede til ham, at jeg var endt på et forkert tog. Efter jeg har fået stjålet min pung to gange på to måneder har jeg fået status som en, man ikke kan regne som en voksen. Suk! Er I klar over, hvor mange år, det kan tage at rette op på det ry?

Nå men jeg kom hjem til Valby, og jeg skulle til rulleskøjtning og var nu sent på den, så jeg løb op og skiftede tøj og fandt skøjter og hjelme og beskyttelsesudstyr og kom afsted. Men Valby er under ombygning, og det er næsten umuligt at komme ud af bydelen i bil, så vi kom AAALT for sent. Så kunne vi ikke finde rulleskøjtebanen (det var første gang, vi skulle være på udendørsbane) og på det tidspunkt var vi så sent på den, at vi i stedet valgte at tage rulleskøjterne på og så rullede vi en lang tur ude ved Kalvebod Fælled på Vestamager. Er du gal et fedt område!! Der var asfalterede stier og marker og køer og kalve. Det var ren idyl. Selv med Fields i baggrunden. I hvert fald var det dejligt at få lidt luft efter 7 timer med DSB.

Hjemme igen var jeg træt helt ind til knoglerne. Sikke en dag…

I dag sidder jeg lige så stille i mit køkken og nyder stilheden. Jeg elsker virkelig selskab og aktiviteter, men jeg kan ikke holde til det, hvis jeg ikke veksler med pauser, hvor jeg er alene i stilhed. Det er derfor det her bloggerjob er så perfekt for mig.

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • færdige madplaner, jeg laver
 • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
 • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
 • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

25 kommentarer til “Mættende chiagrød med hytteost”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. 4 stjerner
  Hjælp! Jeg står og laver noget Chia grød klar til de næste 2 dage. MEN bliver overrasket over den store forskel der er på kulhydrat i Chiafrø kan det virkelig være rigtigt. Vil helst ikke ende med at indtage alt for mange kulhydrater fordi jeg ikke forstå mit Chia 🤷‍♀️ altså den du henviser til jer i opskriften har 5 gram kulhydrat pr 100 gram. Min har 1,8 og en hurtig søgning gav en økologisk med hele 30 gram pr 100 gram. What……hvirdan kan antallet af kulhydrat svinge så voldsomt…. Altså fra 1.8 til 30 gram 😳

  Svar
 2. Ved du om man kan man blende det der hytte ost ligesom i dine pandekager, således ar de der klumper ikke er i og så stadig få samme effekt ?

  Svar
 3. Hvorfor ikke blande chiafrøene med hele kokosmælken – inkl væden? Hvorfor vand?
  Det plejer jeg i hvertfald at gøre. Og så tilsætter jeg kakao, fløde, hytteost el. andet efter temperament.
  /Asbjørn

  Svar
 4. Mums, det ser lækkert ud:-) Kan man mon bytte hytteosten ud med ricotta, der jo ikke har den lidt salte smag..?

  Svar
 5. Jeg har set du bruger kokosfløde i en dag af dine opskrifter. Det er super lækkert, men hvad du af resten af dåsen. Jeg kan næsten ikke lide bare at smide det ud, men hvad søren kan man dog bruge det til?

  Svar
  • Jeg bruger sjældent hele kokosfløden på en gang, så jeg har sådan en opsamlingsskål i køleskabet. Vandet, der er skilt fra, kasserer jeg enten eller bruger i smoothies.

   Svar
 6. Kan man bruge resten af kokosmælken til noget andet, når man kun bruger det fede til grøden? Eller kasserer du det?

  Svar
 7. Voksen!!! ? Hvornår er man dét ? Tak for din deling af oplevelser på godt og ondt. ? Vi er jo kun mennesker trods alt. ??? Rigtig dejlig dag. ?

  Svar
 8. 7 timer fra Esbjerg – sådan kan det gå! Så har du fået set strækningen fra både den ene og anden side – og har en sjov historie til os andre :-)

  Mums – det lyder som en lækker start på dagen. Jeg har samme problem med manglende mæthedsfornemmelse på chiagrøden, så jeg vil prøve versionen med hytteost. Nogle gange har man bare brug for hurtig, kold morgenmad :-)

  Svar
 9. Hej Jane jeg vil vildt gerne prøve denne grød, jeg er nemlig ikke så godt til morgenmad og jeg elsker hytteost ;)
  Men der er ingen mål på vandet? Der står bare 1,5 vand er det spiseske eller dl?
  Ha en dejlig solskins dag

  Svar