Disse mælkefrie ispinde er et super alternativ til sommerens mange sukkerfyldte is. De er uden sukker og lavet af helt naturlige ingredienser.
Da jeg lavede de søde kokos-ispinde i sidste uge, lovede jeg også at bringe opskriften på de kakao-ispinde, jeg havde lavet. De er rigtig gode også og ungerne synes ærligt talt, det er en fest med alle de is!
Ingredienser
- 2,5 dl usaltede cashewnødder (udblødt i vand i 5-6 timer)
- 2 modne bananer
- 1 tsk vaniljepulver (reklamelink)
- 1,5 spsk kakaopulver
- 1 salt
- 2,5 dl vand
- mørk chokolade 70-85% (valgfrit) smeltet
Sådan gør du
- Læg cashewnødderne i koldt vand i 5-6 timer.
- Dræn vandet fra.
- Blend cashewnødder med resten af ingredienserne (minus chokoladen) og fordel massen i isformene.
- Lad dem fryse ind i 5-6 timer.
- Smelt chokoladen i vandbad.
- Tag isene ud af formene og hold dem over den smeltede chokolade, imens du med en ske lader en tynd stråle chokolade dekorere isene.
- Læg isene tilbage på et fad beklædt med bagepapir og opbevar dem sådan i fryseren, til de skal spises.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Mælkefrie ispinde uden sukker
Disse mælkefrie ispinde med kakao er lavet helt med naturlige ingredienser, hvilket vil sige, at de ikke indeholder mælkeprodukt, og at de er sødet med banan i stedet for tilsat sukker.
Jeg kunne dog ikke dy mig til sidst for at dekorere dem med lidt smeltet mørk chokolade, så de indeholder vel ca. 0,2 g tilsat sukker pr. ispind eller noget i den dur. Chokoladen kan man selvfølgelig bare udelade, hvis det er et problem.
Jeg holder meget af at bruge naturlig sødning i mit køkken, især når jeg laver søde sager til ungerne. Men egentlig også til mig selv. Det giver mening for mig.
Måske kan nogle af jer huske de mælkefrie cashew-is fra de andre år, og disse er en variant af dem.
Hvis nu, du tilhører den slags, der har skufferne fulde af diverse lir og gejl (ingen nævnt, ingen glemt), kan jeg anbefale at lege lidt med smagene i disse ispinde ved fx at tilføje:
- For karamelagtig smag: 1-2 tsk Lucumapulver (reklamelink)
- For lakridssmag: 1-2 tsk Lakridspulver (reklamelink)
- For karamel/ahorn-agtig smag: 1-2 tsk Macapulver (reklamelink)
Nogle gange får “man” jo købt noget, som man ikke aner, hvad pokker, man skal bruge til, og det kan man altså så bruge lidt af her!
Bare af nysgerrighed, men hvad er det unaturlige ved mælk? Dansk mælk er vel naturlig nok
Min mor er for nyligt kommet hjem fra Thailand og havde en kæmpe pose usaltede cashew nødder med hjem. Hun nævnte dog noget om at de ikke bare måtte spises rå, men skulle behandles?!? Mener hun så ublødning, som du skriver i din opskrift – for så er det jo helt oplagt at bruge dem til is. Normalt spiser jeg da gerne cashew nødder, købt herhjemme, direkte fra posen.
Jeg har aldrig hørt om at de ikke må spises rå, så det lyder mærkeligt. Det er dog altid en god idé at udbløde nødder. Herved neutraliseres nogle ting i nødderne, som gør dem nemmere at fordøje.
Hej Jane :-)
Har du en ide til at udskifte nødderne, da min datter har nøddeallergi
Så laver du bare den klassiske flødeis, jo.
Det er muligvis en dumt spørgsmål, som alle andre end mig kender svaret på: Men hvor køber man de der træpinde til is henne? :D
PS: Tak for en lækker og inspirerende blog.
Jeg har lige købt træpindene/ispindene i Panduro :-)
De ser godt kok lækre ud! Men ville man kunne bruge avocado istedet for banan?
Ja men så skal du nok tilsætte lidt sødning også. Ellers tror jeg, de bliver for bitre af kakaoen:)