I perioder spiser jeg søde omeletter om morgenen. Kanelomeletter eller en variant af kanelomeletten med ristet kokos. Det er ofte i perioder, hvor jeg er vælger mælkeprodukter helt fra og derfor ikke kan fylde min omelet med god ost, som jeg ellers plejer.
Er de lovede 7 dage uden mælkeprodukter da startet? Mjaah… det er de vel… Jeg skal dog helst lige nå forbi Urtehuset efter min undervisning i dag og have købt lidt nemme erstatninger. F.eks. mandelfløde, som er god at røre en omelet op med. Og soyaflødeost, så jeg kan lave mælkefrie oopsies.
Jeg har allerede købt færdiglavet mandelmælk og hasselnøddemælk, hvis jeg skulle komme i smoothiehumør. Mandag skal jeg en tur til Billund til kundemøde, så der er jeg på farten hele dagen, hvilket altid er lidt vanskeligt. Men mon ikke jeg finder ud af det også.
Ingredienser
- 2 æg (eller 2 store)
- 1 skvæt mandelfløde (eller i dette tilfælde mandelmælk)
- 1-2 tsk Sukrin Gold
- 2 tsk kanel
- ½-1 tsk stødt kardemomme
- 1 spsk kokosmel
- 2 tsk fedtreduceret mandelmel fra Funktionel Mad
- 1 tsk loppefrøskaller
Sådan gør du
- Steges på panden i en god klat kokosolie som en omelet eller vendes som en stor pandekage, hvis du, som mig, er kommet til at bruge en for lille pande. Jeg puttede et par bananskiver i midten, mest fordi de var til overs fra lillepigens morgenmad.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Jeg har levet helt uden mælkeprodukter i lange perioder af gangen, så det er ikke så nyt for mig. Jeg plejer herefter langsomt at introducere faste oste, smør og lidt fløde. Og det plejer at gå fint. Mælk, yoghurt, creme fraiche og de andre gode ting giver mig rumlen maven og en underlig fornemmelse af “tyngde” i kroppen. Lige nu trænger jeg bare til at tage dem allesammen væk i en periode for at blive mindet om, hvordan det føles i kroppen, når den slet ingen af dem får. Så det er faktisk ikke synd for mig, at jeg skal undvære mælkeprodukter i 7 dage. Det er jo i virkeligheden en god ting, jeg gør for mig selv.
Men tilbage til morgenmaden. Ungerne vågnede kl. 6 (gaaah!) og gik ned og så morgenfjernsyn. Jeg stod op en halv time senere og lavede yoga i 30-40 min. Yoga indlæg coming up! Og så kom turen til morgenmaden, men køleskabet var rungende tomt. Arh okay, rungende og rungende, men der var i hvert fald ingen bacon. Så mit morgenmadsvalg faldt på en kanelomelet med kanel, kardemomme, kokos og et par skiver banan. Beklager det dårlige billede. Det er resultatet af at forsøge at lave en for stor omelet på en for lille pande. Sådan kan det gå. Men smagen var fin!
Sammen med omeletten fik jeg mit uundværlige olieshot, en kande te og en håndfuld vitaminer og kosttilskud ;-)
Det gode ved denne morgenmad er også, at den er fuld af fibre, og det er der nogle, der har gavn af for at holde maven i gang. Omeletten kan også spises kold. Jeg laver tit en for stor portion og skærer et stykke fra, som jeg tager med på arbejde for at spise til mellemmåltid.
Nå, i dag er det jo lørdag. Jeg har glæden af at skulle tilbringe dagen med undervisning i projektledelse fra 10-16. Kunne jeg i stedet have tænkt mig at holde weekend med min familie? Oh yes, men kurset er nu også ok. I hvert fald har jeg brug for den grundige gennemgang af stoffet, da jeg er en totalt spasser til at læse tal og diagrammer. Og dagens modul handler om netop dette.
Håber jeres lørdag er mere festlig end min :-)
Indlægget indeholder affiliatelinks.
må man spise kærgården/smørbar lurpak på eller skal det være “rigtig” smør ??
Hej Annette – igen må jeg vise dig hen til denne side, som svarer på alle dine spørgsmål: https://www.madbanditten.dk/hvad-er-lchf/
Lyder lækkert… kokos er jo et vidt begreb, hvilken slags? ;-)
Ha ha, ja, det har du ret i. Her menes kokosmel (den helt almindelig slags fra supermarkedet)
Den ser nærmest kageagtig ud…. Kage til morgenmad – I like! ;)