Rødkålssalat med passionsfrugt


Ohøj, så er det mælkefri uge. Jeg missede ellers Urtehuset i går, fordi jeg sad til undervisning hele dagen, men heldigvis har de søndagsåbent, så jeg dribler forbi i dag. Det er såmænd heller ikke, fordi det som sådan kræver specialvarer at spise mælkefrit, det er bare for at gøre nogle ting nemmere. F.eks. kommer jeg hurtigt til at savne et flødeerstatningsprodukt, og her kunne jeg principielt vælge Arlas laktosefrie fløde, som bedre halvdel også venligt har indkøbt. Men planen lige i de kommende 7 dage er jo at udelade mælkeprodukter helt, laktosefrie eller ej, så jeg foretrækker at bruge noget andet. Jeg er ikke så vild med de soyabaserede produkter og vælger dem kun der, hvor jeg ikke kan finde andet. Det er mest til mine mellemmåltider, at jeg plejer at nappe en blok ost i farten, og det er så blevet erstattet af noget andet. Der er blevet indkøbt fåremælksost (Manchego) og i går fandt jeg også mig selv spise en knækbrød med en tvivlsom kyllingekødpølse fra Hanegal. Tvivlsom, fordi kødpølser ikke lige er mit game. Ungerne elsker den dog, og den er allerede blevet en af madpakkefavoritterne.

På tilbehørssiden er det jo nemt nok at lave mælkefrie retter. Særligt nu hvor temperaturen er stigende og det igen er rart at spise koldt tilbehør til varm mad. Jeg er så glad for rødkålssalaten med granatæble og mynte, men nogle gange skal man jo forny sig. Det kom der denne lækre rødkålssalat ud af:

Cirka et halvt rødkålshoved (af de små) revet og blandet med et revet æble og saften fra 1 appelsin. Lad det evt. stå og marinere lidt. Det bliver den kun bedre af. Inden servering flækker du en passionsfrugt på midten og tager kernerne og saften ud med en ske eller en lille gaffel. Passionsfrugt har en frisk smag som på en gang er både sød og syrlig, og det giver en dejlig top til den lidt bitre rødkål.

Så snart jeg genintroducerer ost, skal jeg prøve Frk. Sveskes blomkålscoucous med spinat, parmesan og ristede mandler. Øj, det ser godt ud! Og lige siden jeg så en kæmpe blok parmesan hjemme hos min veninde Charlotte i Århus, har jeg haft lyst til god parmesan. Ikke de der små kedelige stykker, du kan købe i supermarkedet men en kæmpe blok. Jeg må på udflugt til Supermarco.

Og hvis jeg skulle få lyst til at have noget flydende med på farten, kom bedre halvdel hjem i går med en lille gave til mig. En Eva Solo drikkeflaske med fræk orange strop. Flasken er fri for skadelige stoffer som Bispanol, phthalater og tungmetaller. Det er da en skøn gave at få!

Søndagen her i huset står på fridag. I ved, helt almindelig fridag, hvor der skal vaskes bjerge af tøj, ryddes op, gøres rent og gøres klar til kommende uge. Lidt produktion i køkkenet, så lagrene kan blive fyldt op. En gåtur ind og hente min cykel, som står ved Vesterport, hvor et pludseligt regnskyl forleden tvang mig ned i et S-tog, en tur i Urtehuset og en yogatime i eftermiddag. Lidt hygge med bedre halvdel og 2 x 6-årige, som efter bare fire dage på fritidshjem er blevet lige vel udfarende og er blevet sådan nogle børn, der render ned til de andre børn på vejen. Forstår de ikke, at deres mor har brug for at være sammen med dem, når vi endelig har fri? Nå ikke. Når alle de ting er gjort, vil jeg enten slappe af eller gå i seng for at være frisk og frejdig, til jeg bliver hentet mandag morgen kl. 7.00 og vender snuden mod Jylland.

Forpustet god søndag derude!

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Få hjælp fra mine madplaner, komplette kostplaner til vægttab eller mit populære Keto kursus.

Se mere her >>

 

5 kommentarer til “Rødkålssalat med passionsfrugt”

Skriv en kommentar

 1. Jeg kan godt lide ideen om, i det hele taget at udfordre sig selv lidt på kostfronten. Jeg er ikke god til at undvære ting for evigt (ja, på nær lige kød that is), men det er fedt at blive rusket lidt op og tænke nyt. Måske er det i virkeligheden det der skal til, når man (som jeg er for tiden) er inde i en periode, hvor madlavning er noget der skal overståes, fordi inspirationen er helt væk. Der er vildt mange måder, man kan udfordre sig selv. Kødfri uge, raw uge, fisk hver dag uge, kornfri uge, mælkefri osv. Det vil jeg tænke lidt mere over, dejligt du fik sat mine tanker i gang :)
  Held og lykke med den mælkefri ud, du er lige ved at være halvvejs :)

  Her var søndagen ikke forpustet, men lang. Jeg har været træt med træt på, og er det egentlig stadig. God aften til dig Jane :)

  Svar
  • Det er nemlig rigtigt, Rikke. Man kan lære meget om sig selv ved at udfordre sig selv kostmæssigt i en uge. Og en uge er jo ingenting ud af et helt liv. Og tænk nu hvis man ramte noget, som virkelig gjorde en forskel for en. Sådan ville jeg ønske jeg havde tænkt, før jeg brugte en halv opsparing for at finde ud af at jeg ikke kunne tåle gluten. Herregud, var det bare det?!

   God søndag til dig også. Gå tidligt i seng, ikke? Livet med små børn er ikke så svage sjæle ;-)

   Svar
 2. Hej Jane!
  Jeg har nu kigget lidt rundt på din blog og er blevet meget inspireret! Har set, at du nogle gange bruger juicere og foodprocessor, og da jeg selv på det seneste har overvejet at investere i en af dem, tænkte jeg på, om du kunne skrive lidt om dem du har? Jeg vil gerne vide, hvilken du synes, er mest uundværlig, da jeg ikke tror, mit budget umiddelbart ligger til at investere i begge af sådan nogle maskiner :) Vil gerne have en juicer til at lave god grønsagsjuice (takket været Hungry for Change) eller en foodprocessor til at lave raw kager + andet.

  Svar
  • Hej Maria. Tak for din kommentar. Det er dejligt at høre, at du er blevet inspireret :-)
   Min juicer er en Philips, og den kostede omkring 8-900 kr. for et års tid siden, da vi købte den. Vi har brugt den overraskende meget! Modellen kan du se her: https://www.madbanditten.dk/nyt-familiemedlem/
   I julegave var jeg så heldig at få en Magimix foodprocessor. Det er jo virkelig rolls roycen inden for foodprocessorer og den koster en halv bondegård. Mindre kan sagtens gøre det. Virkelig sagtens! Her er min: https://www.madbanditten.dk/verdens-bedste-julegave/

   Hvis jeg skulle vælge mellem de to maskiner, ville jeg vælge juiceren. Det er lidt et pudsigt valg, men det handler om at den kan noget helt unikt. Jeg kan simpelthen ikke lave lækre, grønne juicer uden den. Men jeg kan godt snitte grøntsager, lave fiskefars og raw kager uden en foodprocessor. Det ville måske være mere besværligt, men jeg ville godt kunne det. Så jeg ville vælge en juicer – og så supplerer med en minihakker – så er du nået rigtig langt!

   Svar