Mælkefri LCHF – Lækker thai-mad


Dem, der har mest succes med en kostomlægning som LCHF, er dem, der fokuserer på alle de lækre madvarer, de nu kan invitere tilbage i deres kost. De får lynhurtigt vendt fokus til noget positivt og glæder sig over at kunne spise det gode smør, fløde i kaffen og den lækre fede brie i stedet for at stirre sig blinde på alt det, de ikke længere “må spise”. En livsstilsomlægning, hvor man samtidig føler sig snydt, holder ikke i længden.

Jeg holder pause med mælkeprodukterne i øjeblikket, og det er ofte dem, jeg bruger til at tilføje lækkerhed til maden, Så for at jeg ikke skal føle mig snydt, har jeg skruet op for smagen. Det har jeg gjort ved at lave en masse thai-inspireret mad, som jo for det første er utroligt smukt og indbydende, og som også har utroligt mange smagsnuancer.

Det er fx virkelig svært at føle sig snydt, når der bliver sat sådan et fad på bordet til aften.

Thai beef salad - paleo

Det er nemt at lave thai-mad, og jeg laver det sjældent efter opskrift. Jeg sørger bare for at have disse ingredienser i mit køkken:

Stort bundt frisk koriander
Stort bundt frisk mynte
Thai-basilikum (hvis jeg er så heldig at finde det)
Limefrugter, mange
Hvidløg
Frisk chili
tamari (glutenfri soja)
FIsh Sauce
Sesamolie
Cashewnødder (usaltede)
Kokosolie
Kokosmælk

Og så selvfølgelig kød og grøntsager. Det kan være lidt en udfordring at få fedt nok ind i thai-maden, og det løser jeg ved at vælge kød med højere fedtprocent, stege det i rigelige mængder kokosolie eller ved at drikke en æg-latte bagefter, hvis maden har været for fedtfattig. Done deal!

Men med alle disse ingredienser i huset, er det bare at gå i gang med at blande dem, smage til og og anrette det med masser af urter på toppen.

Thai chicken salad Spicy beef LCHF Lunch paleo Thai chicken salad

Det var alt, jeg kunne nå i dag. Jeg har jo en kuffert, der skal pakkes! Vil du have mere inspiration til mejerifri mad på LCHF? Så følg med på Instagram. Tjek også hashtagget #mejerifrilchf Der er masser af smuk mad!

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Skal du på Keto efter nytår?

Skriv dig på venteliste og vær blandt de første, der får besked, når vi åbner for tilmelding på mit populære Keto-kursus.

Skriv dig op her >>

Er du klar til julemåneden (og dens mange fristelser)?

Hold fast i de gode vaner med Madbandittens Juleopskrifter. Her er både mad til juleaften og julefrokosten og en masse lækre søde sager, som ikke sender blodsukkeret på himmelkurs.

Få tilsendt Madbandittens Juleopskrifter her

Madbandittens juleopskrifter

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Mælkefri LCHF – Lækker thai-mad”

Skriv en kommentar

 1. Vil glæde mig til en opskrift på spicy thai dinner. Var ved at savle væk da jeg så billedet på instgram. Er ikke før faldet over thai mad med hakket okse (går jeg ud fra det er).
  Ser utrolig lækkert ud.

  Svar
 2. Dine retter er altid så inspirerende! Og så har min mave det selv lidt skidt med mælkeprodukter, så rigtig dejligt med nogle ideer til hvordan man kan lave lækker LCHF mad uden det <3

  Svar
 3. Det ser spændende ud :-) Dejligt med lidt inspiration til noget andet slags smag end det, jeg selv kan finde på :)

  Svar
 4. Det ser simpelthen forrygende ud!
  Kunne man forestille sig, at du ville læge lidt opskrifter ud:-)? Jeg elsker thaimad, men jeg kan ikke rigtigt finde ud af at lave noget, der er rigtig autentisk… Kunne godt bruge lidt inspiration.

  Svar
  • Tror desværre ikke jeg når det. Rejser på ferie i morgen. Og har heller ikke de eksakte mål men bare et skviis dit og dat ;)

   Svar