Mælkefri is lavet på cashewnødder


Når det er sommer, vil man gerne spise is. Og det vil jeg også gerne. Derfor har jeg lavet mange is på laktosefri fløde og været tilfreds med det. Men efter en periode helt uden mælkeprodukter, syntes jeg, at jeg fik det mærkeligt efter at have spist en (jo, kun én) portion laktosefri flødeis. Og så besluttede jeg at lade de laktosefrie produkter ligge lidt.

Men jeg synes altså nærmest, det er en menneskeret at spise is om sommeren uden oppustet og rumlende mave til følge. Sidste år lavede jeg nogle pivlækre choko-karamel-is på cashewnødder, og den idé tog jeg udgangspunkt i, da jeg lavede denne lækre mælkefri is:

Mælkefri is lavet på cashewnødder

Mælkefri is lavet på cashewnødder

Føj til favoritter Udskriv Pin
4 stk
|
3 timer

Ingredienser

 • dl usaltede cashewnødder
 • dl vand
 • 1-1½ dl usødet mandelmælk eller halv kokosmælk, halv mandelmælk (jeg tør ikke sige ren kokosmælk, for det smagte dårligt, sidste gang jeg prøvede det)
 • 3 medjool dadler uden sten
 • 1-2 spsk yaconsirup (alt efter hvor sød, du vil have dem) reklamelink
 • 2 spsk lecithin granulat (et kolesterolsænkende kosttilskud, der bruges i raw køkkenet og som giver en cremet konsistens) reklamelink
 • 2 tsk vaniljepulver reklamelink
 • 3-4 tsk raw kakaopulver reklamelink
 • 2 tsk lucumapulver (kan udelades) reklamelink

Sådan gør du

 • Kør hele balladen igennem foodprocessoren, smag til og hæld på form.

Noter

Min version er ikke særligt sød, så det er en god idé at smage dem til, inden frysning.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Mælkefri is lavet på cashewnødder

Isen er fyldt af mærkelige (men dog naturlige) ingredienser, men det kræver et voldsomt velassorteret køkken at gå i gang med disse uden at skulle på indkøb først. Det beklager jeg. Nogle af de mærkelige ingredienser kan dog helt sikkert udelades, og opskriften kan fungere som grund-idé til andre variationer.

Is lavet på cashewnødder giver en dejlig, blød is, sammenlignet med ispinde lavet på fløde. Bedre halvdel syntes, at konsistensen var lidt grynet, men det var ikke faldet mig ind, men måske er der noget om snakken. Jeg var bare taknemmelig for at kunne spise is uden at få ondt i maven og for at kunne give mine børn (okay, min datter – ikke det chokoladehadende drengebarn) en is uden dårlig samvittighed her i sommervarmen.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

17 kommentarer til “Mælkefri is lavet på cashewnødder”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Åh, så god! Havde ikke mere lucuma, kun Valrhona-kakaopulver, og min foodprocessor er ikke så god, så den blev chunky men hooold nu op, den blev god! Jeg er imponeret over, at den kunne få flødeis-konsistens uden mælkeprodukt. Jeg udsatte den for ismaskine og den var simpelthen bare så lækker. Det er ikke sidste gang vi har lavet den :)

  Svar
 2. Så er de testet…de er gode…men næste gang skal der flere bær i, men efter det du har blogget i dag har jeg lyst til prøve med kakao…

  Svar
 3. Hej Jane

  Hvor køber du lecithin granulat? Har lige hapset Caroline Fibæks bog på biblio, så jeg skal klart ud at have fat i det – det er jo nærmest i alle hendes kager:)

  Svar
  • He Trine
   Jeg har købt det i Helsemin. Jeg har lavet flere af Caroline Fibæks kager uden, men da jeg sidst skulle lave After Eight kagen, bukkede jeg under og købte det. Så nu er det en del af husholdningen. Det er pænt dyrt, men sådan en bøtte holder vel nærmest på livstid :-)

   Svar
   • Hej igen.

    Fedt at vide, de kan laves uden. Så kan jeg vente med det til, de værste udgifter med flytningen er overstået og stadig få lækre kager:-)

    Svar
  • Mjaah.. ikke helt. I disse kan smager cashewnødderne en del igennem, og det skal man jo kunne lide. Men ellers synes jeg, at de var et værdigt alternativ til “rigtig” is. Følelsen i maven bagefter var i hvert fald bedre ;-)

   Svar
 4. Lækker og flot is, Jane.
  Håber, du nyder dem i det lækre sommervejr.
  Kryds lige fingre for, at jeg får sådan en gang Rice isforme i fødselsdagsgave om en månedstid.
  Ha’ en dejlig fredag.
  – frk. sveske

  Svar
   • Hej igen,
    Hvilken raw kakao bruger du typisk?
    Jeg har selv den fra rawandmore.dk, men synes den er ret anonym i smagen… Er raw kakao måske bare?
    Kan jo også se, der er 5 dl i raw chokoladekagen.
    KH
    – frk. sveske

    Svar
    • Jeg bruger oftest den fra The Raw Chocolate Company og en enkelt gang har jeg købt en pose på RAW42. Smagen af RAW kakao er anderledes, end vi kender den fra almindelig kakao. Jeg plejer at kalde det, at den er mildere i smagen – og også lysere farven. Doseringen er derfor også derefter. Når du vænner dig til den rå kakao, vil du måske, som jeg, opleve, at den har flere smagsnuancer end “normal” kakao. En undtagelse herfra er den kulsorte Valhronakakao, jeg engang købte, som var guddommelig. Men doseringen i opskriften er efter den rå kakaos smag.

     Svar
 5. Var de gode..de ser gode ud. Jeg har også nogle uden mælk og sukker i fryseren. Får gæster kl 11 så de skal have dem som dessert i min tre retters stenaldefmenu.

  Jeg ved ikke hvordan de smager, men vil jeg faktisk gå ud og teste nu….

  God weekend..

  Svar
  • Test af is er et hårdt job, men nogle skal jo gøre det ;-)

   Jeg synes, de var gode. Cashewnødderne smagte dog mere igennem end jeg husker det fra dem, jeg lavede sidste sommer, men det handler måske om, at jeg ikke fik kamoufleret den godt nok, idet jeg ikke sødede dem meget. Det er jo anderledes end en sukkerholdig Magnum, men jeg følte mig på ingen måder snydt :-)

   Svar
   • Ja det er et hårdt job…pyha…
    Det fede ved det vi gør er nemlig at prøve sig frem. Så kamuflerer du måske dem mere næste gang…og vupti, så har du den perfekte mælkefri is, der slår magnum.

    Jeg fik forresten en magnum for nogle uger siden. Kunne bare ikke få den ned. Måtte give den til min kæreste…

    Svar