Her får du opskriften på lækre tynde madpandekager med pulled pork og avocado-aioli. Pulled pork er jo en nem og dejlig løsning for os, der spiser Keto. Det smager pragtfuldt og er nemt at bruge i alverdens retter. Her har jeg fyldt det i madpandekager med en lækker avocado-aioli for et helt mælkefrit Keto-venligt måltid.
Madpandekager med pulled pork og avocado-aioli
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 1 kg nakkefilet til servering bruges 150 g pr. person
- 2 spsk sød paprika
- 1 spsk røget paprika
- 2 tsk løgpulver
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk cayennepeber
- 2 tsk sennepspulver
- ½ tsk stødt spidskommen
- 3 spsk Sukrin Gold reklamelink – kan udelades
- 2 tsk havsalt
- friskkværnet peber
Avokado-aioli
- 1 dl mayonnaise
- 2 avokado
- 2 fed hvidløg
- 1-2 tsk chipotle eller anden chilisauce
- lidt citronsaft
- salt
Madpandekager – æggewraps
- 4 æg
Tilbehør
- 400 g spidskål fintrevet
Sådan gør du
- Bland alle krydderierne sammen.
- Afpuds nakkefileten.
- Gnid krydderiblandingen godt ind i kødet og pak det ind i film.
- Læg kødet i køleskabet natten over.
- Opvarm ovnen til 110 grader.
- Fjern filmen fra kødet og læg i et ovnfast fad og sæt det i ovnen i 8-10 timer, til kødet er helt mørt og ca. 90 grader.
- Lad kødet hvile lidt og træk det fra hinanden med to gafler. Bland kødet med stegeskyen fra fadet.
Avokado-aioli
- Blend alle ingredienserne til aiolien sammen og smag til.
Madpandekager
- Slå æggene ud og pisk dem godt sammen.
- Opvarm smør på panden og steg madpandekagerne stykvist.
- Snit spidskålen fint.
- Fordel kød (ca. 150 g pr. person) og spidskål i pandekagerne og giv det en god skefuld dressing, drys evt. med hakket persille eller koriander.
- Gem resten af aiolien til dine rester i morgen :)
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Madpandekager med pulled pork
Selve madpandekagerne er bare æggewraps, der er stegt i smør. Ønsker man noget mere fancy, kan man fint lave det.
Jeg syntes, at hovedrolleindehaverne her var den møre pulled pork og den lækre avokado-aioli.
Opskriften er her er mælkefri, hvilket jeg ved er et stort ønske for mange.
Der er mere pulled pork, end man skal bruge til 2 personer. Jeg plejer at estimere ca. 150 g kød pr. person, men det kommer selvfølgelig lidt an på konteksten.
Men du vil altså have rester af kødet her, og det er jo bare dejligt, da du så har til flere nemme måltider.
Fun fact: Søren fik ‘pulled pork-greb’ til at rive kødet i julegave af min søster. Megaseje med sådan nogle håndtag og så metal-kløer à la Wolverine. Ja ja, vi er virkelig vidt omkring, når der skal findes på gaver til manden, der har alt!
Hvis man har en på 1,8 kg (det mindste jeg lige kunne finde) skal den så ha længere tid ??
Jeg laver næsten altid 2 kg og jeg giver den stadig de 8-10 timer. Det kommer sig ikke så nøje, tror jeg, når vi har med langtidsstegning at gøre. Altså om den lige får 7-8 eller 10 timer.
Okay. Super fint.
Så må vi se hvordan den er når den er færdig. 🤤
Glæder mig. 🤤
Hej Jane
Bliver denne opskrift til 4 pandekager når den nu er til 4 personer
I bogen skriver du at man skal lave 2 pandekager? Fejl?
Mvh Martin
Hej Martin
Ja fire pandekager så der er en til hver. Hvis der står to i bogen, er det en fejl, som vi har rettet i senere oplag. Mit eksemplar står det ikke i.
Det er fra den bog du udgav i 21
De bedste fra madbanditten. 1 udgave 1. Oplag😉
Mvh Martin
Hvor er Sørens pulled pork greb købt henne?
Jeg spurgte lige min søster, som købte dem og hun mener det var på tyske amazon :)
Hej Jane
Mon du har prøvet at lave din pulled pork i crockpot?
Ja masser af gange. Det er faktisk sådan jeg oftest laver den. Jeg giver den bare 6-8 timer på LOW og har både lavet med og uden simresovs og begge dele fungerer fint. Så nemt ❤️
Kan man bruge sennepsfrø i stedet for sennepspulver og selv mase dem i en morter? Har lidt vanskeligt ved at finde sennepspulver.
Det har jeg faktisk ikke lige nogen erfaring med. Er det det samme? I så fald ja :) Og ellers ville jeg ikke tøve med at udelade det.
Har købt ind til denne lækre ret men kan ikke finde sennepspulver. Hvor køber du det?
Mange tak for lækre opskrifter. ?
Det køber jeg bare i supermarkeder. Det står sammen med krydderierne. Du kan fint bruge lidt sennep i stedet eller bare udelade det :)
Nu kan min ovn så ikke stege ved lavere end 150 grader. ☹ Jeg er i gang med stege en nakkefilet netop nu og laver så pauser ind imellem, hvor jeg slukker for ovnen og så får den lov at stå i min støbejernsgryde i ovnen på ‘eftervarmen’, og efter 1-2 timer tænder jeg igen og den får en ny tur.
Det som jeg så tænker nu – efter at ha’ kigget i gryden ca. 6 timer inde i processen: det ser vældig tørt ud… hmmm! Så det der med at blande med stegeskyen bliver da vist lidt svært. Skulle der slet ikke noget væske ved?
Du kan både lave den med og uden væske. Den smider selv meget væske ved langtidstilberegning ved lav temperatur.
OK. Næste gang så. Men hvor meget og hvad ville du hælde ved? Bare vand? Bouillon/fond?
Måske sådan 3-4 dl. Jeg ville bruge en simresovs med smag. Enten bare en bouillon eller jeg ville lave en krydret bouillon/tomat-simresovs. Men det skulle være for at bruge den i retten bagefter også.
MADPANDEKAGER MED PULLED PORK OG AVOCADO-AIOLI
2 PERSONER (med rester af kødet). HA HA HA. Smiler.
Hej Jane
Det ser lækkert ud. Det skal prøves.
Jeg køber en Aioli fra Eriks. Den er lavet på rapsolie, vand, vand vineddike hvidløg og krydderier. 1 g kulhydrat . Duer det? Den er virkelig god.
Ja helt sikkert. Og den smager skønt!
Hej Jane
Har været på Kickstart, og det går fremragende,
Men hvor kan jeg finde kalorieindhold på en opskrift som denne, a la dem der er på kostplanerne, bruger dem til at tælle kalorier :-)
Dbh. Mette
Hej Mette
Det skal du selv regne ud – se hvordan du gør det her: Energiberegninger
Alm ovn eller varmluft..? Umiddelbart ved jeg du siger at med mindre andet står skrevet er det altid varmluft. Men tænker at det måske ikke er tilfældet ved langtidsstegning?
Bedste hilsner Tine
Ja altid almindelig ovn medmindre der specifikt er varmluft. Men jeg ved ærligt talt ikke om det gør den store forskel. Men jeg steger uden varmluft men bruger varmluft, når jeg genopvarmer (fx næste dag).