Madpandekager med asiatisk fyld er skøn og mættende mad, der kan bruges til både frokost og aftensmad. Madpandekagerne kan laves i forvejen og opbevares i køleskab og de kan fyldes med alt muligt. Her har jeg fyldt dem med svinekød og grøntsager, der har fået smag af det asiatiske køkken, men du kan vælge at lave dem med andet fyld, fx asiatisk stir fry med kylling, grøntsager og tahin eller fajitas med oksekød. Og spiser du ikke svinekød, er kylling en helt oplagt erstatning.
Ingredienser
Madpandekager
- 2 æg
- 2 æggehvider
- 75 g græsk yoghurt
- ¼ dl fløde
- 1 tsk salt
- 4 tsk loppefrøskaller
- smør eller kokosolie til stegning
Asiatisk fyld
- 250 g svinekød gerne med fedtkant
- 100 g gulerod
- 100 g broccoli
- 100 g champignon
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk frisk ingefær revet
- 3 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- smør eller kokosolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Madpandekager
- Pisk æg og æggehvider med yoghurt og tilsæt resten af ingredienserne.
- Steg dem på begge sider på panden i kokosolie. Sæt dem til side og lad dem afkøle.
Asiatisk fyld
- Skær svinekødet i tynde strimler. Skær gulerødderne i tynde stave og skær resten af grøntsagerne i mindre stykker.
- Varm olien op i en sauterpande. Svits hvidløget i olien, tilsæt kødet og lad det stege i ca. 5-7 minutter.
- Tilsæt grøntsagerne og den revne ingefær og rør godt rundt.
- Hæld til sidst tamari hen over og lad retten færdigstege i 5 minutter. Smag til med salt og peber.
- Fordel det varme fyld i pandekagerne og rul dem sammen. Server straks.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Sunde madpandekager med kød og grøntsager
Fordi madpandekagerne er lavet af æg, er de uden mel og derved også naturligt glutenfrie. Det betyder også at retten bliver mere proteinrig, da vi har taget noget, der normalt laves med stivelse (tortillas/madpandekager) og byttet til noget proteinrigt. Derved får du flere næringstoffer og mere mæthed.
Fyldet er kød og grøntsager. Jeg har brugt svinekød men du kan selvfølgelig bruge det fyld, du foretrækker.
Low Carb madpandekager
Opskriften på disse madpandekager med asiatisk fyld finder du også i min bog LCHF Spis dig mæt og glad. Selvom den bog har mere end et årti på bagen, er den stadig i dag fyldt med lækker mad. Den har vist bestået tidens prøve, ikke?
Har du en ide til de overskydende æggeblommer.?
Hvis du ikke allerede har prøvet at putte dem i røræg, er der her en varm anbefaling til det – jeg kalder det luksusrøræg
12,5 dl fløde til en portion? Er der ikke tale om en fejl?
Jo det lyder lidt voldsomt. Jeg ved ikke, hvorfor vores modul til opskrifter ikke længere kan læse og forstå vores mængdeangivelser, når vi bruger komma. Jeg har skrevet det ind på en anden måde i stedet.
Mange tak. De smagte ellers rigtigt godt. Jeg lavede så noget fyld med kylling i stedet. Og måske noget dressing til ville være rigtig godt.
Hej Jane
Er det så rigtigt med en kvart deciliter fløde? Eller skulle der have stået en kvart liter?
Hilsen Annette
Det er rigtigt med en kvart deciliter. Altså 25 ml.