Madbandittens nytårstale 2012


Det er årets sidste dag, og det er tid til et tilbageblik. Jeg elsker at gøre status og se tilbage og skue fremad, og i år er ingen undtagelse. Normalt når vi kommer til årets sidste dag, er jeg vinterdeprimeret og høj på sukker, fordi størstedelen af min vinter tilbringes frysende under et uldtæppe på sofaen i færd med at spise mine depressive tanker væk i chokolade. En slags (u)kærlig selvmedicinering, kan man kalde det, og med den slags følger selvleden, og jeg plejer derfor nærmest ikke at kunne komme hurtigt nok ud af året, så jeg kan komme i gang med at tage hul på et nyt. Sådan er det ikke i år. For første gang i umindelige tider kigger jeg tilbage på året og tænker, at 2012 var et fantastisk år! Det var det sgudda! 2012 er et af de år i mit liv, som jeg kommer til at huske, når jeg bliver gammel. Og det er en fed følelse at forlade det gamle år med.

I starten af året lavede jeg, hvis jeg selv skal sige det, mine hidtil bedste nytårsforsæt. De så sådan her ud:

Nytårsforsæt 2012

1. Spise mere bacon. Det, synes jeg, bør være punkt 1 hos de fleste.

2. Drikke mig fuld oftere. Feste mere.

3. Råbe mere (men ikke af min familie). Være vred, når jeg er det. Vende vreden udad i stedet for indad.

4. Elske mere (ja da!)

5. Skrive mere. Helst noget vedkommende.

6. Prøve nye ting. Udfordre mig selv. Kaste mig selv derud, hvor jeg ikke har noget sikkerhedsnet (og her tænker jeg i lidt andre baner end min selvdestruktive flirt med sukker). Live a little, for fanden! Jeg bliver 35 i år. Ikke 65.

7. Meditere mere (aarh hva’?). Jow, for meditation er altså ikke så dumt. Og slet ikke, hvis man er interesseret i at komme lidt tættere på sig selv.

8. Spise pizza oftere (også selvom det er med blomkålsbund).

9. Invitere nye mennesker ind i mit liv.

10. Få rengøringshjælp

Og jeg synes faktisk, at det er gået ret godt med dem. Okay, bacon har ikke ligefrem fået en større plads i min kost, og jeg har hverken fået mediteret eller rengøringshjælp, men de andre punkter synes jeg, jeg er kommet ret godt efter!

Nytårsforsættene for 2012 handlede på mange måder om at leve mere. Jeg sad fast, syntes jeg, i et job og i et liv, jeg ikke var glad for, hvilket gjorde mig til en person, jeg ikke var glad for. Og jeg kedede mig. Mit liv var for kedeligt og forudsigeligt, og jeg trængte til at blive rusket i. Og det tog cirka halvdelen af året, før jeg indså, at det ikke ville ske ved guddommelig indgriben, men at det var op til mig selv at ruske mig løs fra det, der tyngede mig.

Og så sagde jeg mit job op. Og fik to tatoveringer. Og en bogkontrakt. Og så skal jeg ellers love for, at jeg blev kastet ud på dybt vand for alle pengene! Men så kan man ligesom mærke, at man lever, ikke?

Et af de punkter på listen, som har betydet meget for mig, er punktet om at invitere nye mennesker ind i mit liv. Og det har jeg gjort. Andre bloggere, læsere her på madbanditten eller gamle kolleger, som krydsede kollegagrænsen og blev til venner.  I ved, hvem I er! Det betyder en hel masse for mig. Og jeg er langt fra færdig med den del.

2012 blev også året, hvor jeg lærte at elske mere. Ikke mindst mig selv. Måske er det alderen, måske er det fraværet af stress, men jeg synes, jeg er blevet mildere ved mig selv. Jeg er forlængst stoppet med at slå mig selv oveni hovedet med alle mine ufuldkommenheder – og dem er der ellers rigeligt af – men de er ligesom en del af pakken. Jeg jagter ikke længere lykken i noget udefrakommende. Og det giver et helt anderledes og trygt fundament, end jeg tidligere har været vant til.

2013 bliver utvivlsomt et spændende år. Min bog udkommer til april, og jeg ved ikke, hvad jeg kan forvente mig af den. Jeg ved, at forlaget forventer sig meget af den. Så meget at de har  hævet første oplag markant, allerede inden bogen er færdig. Jo, der ligger lidt et præstationspres der, lad mig bare sige det. Men jeg er stolt af den bog, og jeg synes, den rummer mange af de ting, jeg synes, er vigtige for et sundt liv. Det er ikke en pin-dig-ned-i-vægt-bog. Det er en slut-fred-og-slap-af-og-lær-at-holde-af-dig-selv-bog, for så skal resten nok falde på plads. Det tror jeg så inderligt på.

Men ingen nytårstale er komplet uden en tak. Og det er ikke søens folk, jeg mener, men jer! Alle jer, der trofast sidder derude og læser hvert et ord, jeg skriver. Og som deler og spreder budskabet, og som går rundt derude som levende repræsentanter for et liv, som lige nu kan virke afvigende, men som bliver mere og mere normalt, jo flere vi er. Uden jer ville det være skidekedeligt at have den her blog, og uden jer var der aldrig kommet en bog ud af det. Af hjertet tak! Jeg ønsker jer allesammen et 2013 fuld af lykke og fred. Kan man ønske sig mere? Penge måske. Okay, så penge også! Lykke, fred og penge. Peace out. Og pas på jer selv i aften! Rigtig godt nytår!

Vil du følge med i nytårsmenuens tilvejebringelse i køkkenet eller være med, når jeg i aften uploader fuldebilleder af mig selv med bittesmå øjne, imens jeg synger franske musicalsange (it will happen – beklager på forhånd!)? Så følg med på Instagram (og glæd dig over, at det er en billedtjeneste og ikke en billed-og-lyd-tjeneste!)

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

31 kommentarer til “Madbandittens nytårstale 2012”

Skriv en kommentar

 1. Godt nytår.. Og så vil jeg ligesom de andre også sende en stor tak.. Din blog er helt klart den jeg finder mest inspiration på og dine kloge og vise ord gør det meget nemmere at leve efter en livsstil der helt klart har vist sig at være den rette for mig.. Ikke kun fordi jeg har fået det vægttab jeg i så mange år har kæmpe for, men fordi den gør noget så godt for mit helbred.. Jeg har fibromyalgi, og har i mange år lidt under med slemme hoftesmerter og rygsmerter, men på LCHF kosten er disse smerter på et minimum, så jeg ikke en gang tager særlig mange smertestillende længere.. De forsvinder aldrig, men de er langt mindre end hvad de nogensinde har været.. Det største bevis på at kosten har haft en positivt retning på mine smerter er her i julemåneden hvor der blev slækket lidt på kosten, hvilket har resulteret i de gamle smerter i fingre, hofter osv., så fremover står den på endnu mere af den lækre LCHF kost, og forhåbentlig flere inspirerende opskrifter fra dig af.. Ser frem til din bog som jeg allerede nu vil spare sammen til, for den skal da helt klart købes, den kan kun være god med alle de kloge ord man læser på din blog.. Du er yderst inspirerende, og jeg vil takke så mange gange for din blog der har givet mig det sidste mod da jeg startede på kosten, til at fortsætte den.. :D

  Svar
  • Hvor er det sejt at høre, Camilla, at du oplever indring af din fibromyalgi med LCHF. Jeg har læst om flere, der rapporterer om det samme i svenske LCHF-bøger og blogs, så du er ikke alene med den oplevelse. Men hvor er det bare utroligt at maden, vi spiser, kan fjerne smerter og gøre livet mere tåleligt.

   Rigtig godt nytår til dig! :-)

   Svar
 2. Rigtig godt nytår, Jane og tak for dine skønne indlæg og inspirerende opskrifter. Jeg har altid været meget fedtforskrækket, men er takket være din blog begyndt at vove lidt mere. Så et af mine nytårsforsætter er klart også at spise mere bacon – og andre af de gode sager :-)
  Jeg glæder mig som mange andre til at læse din bog. Måske den kan give mig det sidste skub :-)

  Svar
 3. Godt nytår til dig og dine, Jane :)
  Jeg vil gerne takke dig for dine altid inspirerende og tankevækkende indlæg, for din positive vinkel med tilvalg frem for fravalg og ikke mindst for din humor og selvironi :)

  Svar
 4. P.S. apropos pinlige billeder og den slags, så er jeg lidt glad for at min veninde ikke formåede at tage brugbare billeder, endsige video af mig, alt imens jeg dansede “gangnamstyle” – endda ganske ædru ;-)

  Svar
 5. Og godt nytår til dig og dine!!
  – Og Pia Søderberg: Tak for mit nye mantra: “Pis eller hop af potten” GENIALT – præcis sådan jeg har følt dybt i min sjæl, men kun delvis har ført ud i livet :-) Dèt bliver anderledes i 2013 :-)
  Trine

  Svar
 6. Godt nytår!

  Tak for en god blog, som jeg læser flittigt og benytter mig af i forbindelse med madlavningen. Lyder lækkert med franske sange. Jeg er også altid med på “Un garçon pas comme les autres” til festlige lejligheder. Desværre ligger jeg med influenza i aften, så jeg må leve gennem andre.

  Held og lykke med din aften, menu og sang :-)

  Svar
  • Ha ha – det er lige netop den, jeg synger. Og nogle af de andre fra Starmania. Mon Dieu!

   Godt nytår til dig, Anne Sophie.

   Svar
 7. Kære Jane. Midt på nytårsaften vil jeg gerne takke dig for en af de blogs, der rører mig allermest og allermest personligt. Du skaber netop positivitet og ro hos mig (som er ret for tyk og ellers er virkelig dygtig til at fortælle mig selv, hvad der ikke virker (og det er ofte mig selv). Så TAK! Jeg står på nippet til at turde vælge din måde helt og holdent, det føles som et spring at vælge kvalitet og lækkerhed til, når vanen er enten at spise løs i bedøvende sukker eller skælde mig selv ud, mens jeg prøver at ændre det, men takket være inspiration fra dig får jeg mere og mere fokus på kvalitet og glæde og energi. TAK! Og undskyld, at jeg optog dit kommentarspor.

  Svar
  • Årh Sofie, mange tak for den fine kommentar! Jeg kan så udmærket følge dig i det hele og jeg håber, du finder mod til at være god ved dig selv i det nye år. :-)

   Svar
 8. Sikke et livsbekræftende og positivt indlæg!
  Du har bare “da thaang”, hvad angår at skrive. Glæder mig til at følge det her og i bogen, i 2013.
  Tak for en masse inspiration, (din æbletærte er faktisk i ovnen nu, til aftenens dessert – opdater senere) du har ofte sat en masse tanker i gang hos mig.
  Fornyelse, eksperimenteren og fokus på sundhed, er nogle af mine nytårsfortsætter, og der vil Madbanditten ihvertfald blive læst. Tak for i år – og godt nytår! :)

  Svar
 9. Godt nytår Jane.
  Du gjorde det nemmere for mig at leve efter lchf – så tak for det.
  Glæder mig til at læse dine morsomme indlæg på din blog.
  Kom sikkert ind i det nye år.

  Svar
 10. Søde Jane, også et fantastisk nytår til dig og dine ❤ Tak for inspiration på mange planer i 2012.
  Glæder mig til at følge dig på Instagram i løbet af dagen og aftenen – det skal nok blive sjovt når kl nærmer sig 24 :-) Hav en vidunderlig aften!

  Svar
 11. Kære Jane.

  Tak for alle dine kloge indlæg, tænk at jeg allerede har tilbragt mere end et år i dit selskab:) Glæder mig til 2013, din bog og mange flere kloge og sjove indlæg!
  Godt og lykkebringende nytår (og flere penge!!)

  Svar
 12. Jeg elsker dit bacon-nytårsforsæt – et glimrende eksempel, at nytårsforsætter ikke nødvendigvis behøver at være negativt ladede og formynderiske :-)

  Håber du får et rigtig godt nytår med masser af bobler og gode drinks!

  Svar
 13. Tusinde tak for al den dejlige inspiration du har givet igennem året, Jane.
  Jeg var for kort tid siden, på et kursus med Stig Sølvhøj. En helt igennem fantastisk coach, som fik sat gang i en process i min egen personlige udvikling, henimod at finde den bedste udgave af mig selv. Én af de ting han bl.a. sagde på dette kursus var: “Pis eller hop af potten”. I stedet for bare at forestille sig alle de ting man gerne vil gøre, men bare aldrig får taget sig sammen til, opfordrer han med denne sætning til, enten at springe ud i det, eller lade være med at blive ved med, at slå sig selv oven i hovedet, med en masse ønsker og drømme der bare aldrig bliver til noget.
  Man må jo nok sige, at DU valgte at pisse :-D Et fantastisk valg. Hatten af for dit mod, til at bryde ud af det kedelige trummerum. Og tak fordi du viser vejen både på madfronten, men bestemt også med de små daglige kommentarer du har til alt muligt forskelligt. Jeg er sikker på at du har ret i, at vores måde at spise på, nok skal blive mere normalt, hvis vi bare alle sørger for, at sprede budskabet. Jeg for mit vedkommende, ynder at dele linket til din blog. Jeg er sikker på, at vi nok skal ende med at gå fra at være afvigende, til at være normale…hvad det så end betyder ;-)
  Du er en stor inspiration og jeg ønsker for dig, at du og dine kære vil få et fantastisk nytår og 2013.
  Jeg vil i hvert fald fortsætte med at følge dig, og vil nok være én af de første der står i boghandlen til april, når din bog udkommer.

  Hilsen og godt nytår fra
  Pia

  Svar
  • PIs eller hop af potten! Den kan jeg godt lide! Tak for dine fine kommentarer, Pia, og rigtig glædeligt nytår til dig også.

   Svar
 14. Også godt nytår til dig, Jane. 2012 var året, hvor jeg første gang bevægede mig ind på din blog. Undrer mig nu over, at jeg ikke har gjort det før, så 2013 bliver året, hvor jeg skal prøve endnu flere af dine retter af. Arbejder på flere forsæt, men handler især om at fortsætte min gode livstil. Og ja. Der er da plads til forbedring;-).

  Mette

  Svar
 15. Og godt nytår til dig Jane, tak for de dejlige opslag og skønne frembringelser.
  Min kære hustru har accepteret at jeg har fået en (mad)kæreste, så længe det resulterer i større kulinarisk variation.

  Med ønsker om et lykkebringende 2013

  Læser Lars

  Svar
  • Tak for det, Lars! Tænk, at være nogens madkæreste! Det er et stolt øjeblik :-) Rigtig godt nytår til dig også!

   Svar