Madbandittens nytårstale 2015


Vi kom hjem fra Zanzibar i går, og jeg skulle nærmest direkte i køkkenet for at forberede ting til nytårsmenuen til de mange gæster, vi får i aften. Men Nemlig kunne ikke levere mine varer som aftalt i går formiddags, så de leverede dem i stedet i nat, imens jeg snorksov. Jeg er derfor en anelse bagefter på forberedelserne og vi har ændret menuen til “det, jeg når at lave”. Og på den måde går det hele jo alligevel!

Her på årets sidste dag er det tid til et tilbageblik over året, der er gået. Jeg elsker nytår! Jeg elsker at se tilbage på det gamle år og jeg elsker at tage hul på et helt frisk. Det er er noget magisk over det, synes jeg.

Arbejdslivet, der faldt på plads

2015 har været et år, hvor mange ting er faldet på plads for mig. Først og fremmest er jeg faldet mere på plads i mit arbejdsliv som selvstændig. Som I ved, gik alting pludselig crazy stærkt for mig, dengang i 2013, da Spis dig mæt & glad udkom og pludselig blev en kæmpe bestseller. LCHF (og jeg) var pludselig allevegne, og jeg havde det, som om jeg befandt mig midt i en hvirvelvind uden chance for at finde fodfæste. Så jeg lod mig bare rive med.

Men alle rev og sled i mig, og jeg havde pludselig en arbejdsuge med langt flere arbejdstimer, end jeg havde lyst til. Et af målene for 2015 var derfor også at arbejde mindre, og det synes jeg, jeg er lykkes med. Jeg tæller jo ikke mine timer, men jeg synes, det har fundet et rimeligt leje, hvor jeg knokler, når der er behov for det, men hvor jeg også husker at tage noget af tiden tilbage og holde fri.

Ud med det negative – ind med det positive

En af mine målsætninger for 2015 var, at jeg ville lære at distancere mig selv fra negativitet. Jeg vil gerne leve et positivt liv, og det kan man ikke, hvis tankerne udspringer fra et negativt sted. Jeg har nemt ved at overtage andres sindsstemning, så jeg har arbejdet på at luge negative mennesker og negativitet ud af mit liv.

En helt konkret måde at gøre det på er ved at rydde op i mine social media feeds. Det har gjort en kæmpe positiv forskel at fylde mine feeds med folk, jeg synes, inspirerer eller byder ind med noget, der er rart, hyggeligt, smukt, udfordrende eller tankevækkende.

Min udfordring er selvfølgelig, når jeg selv bliver skydeskive for negativiteten. Med en facebook-side med snart 90.000 følgere undgår jeg ikke, at det sker. Facebook er blevet en skraldespand for folks negativitet, og negativitet avler negativitet, og vrede mennesker og kommentarer kommer i flok. Selv de mærkeligste ting kan gøre folk vrede. Chokoladekage-gate var en af dem, der kom mest bag på mig i år.

Jeg vil ikke sige, at det går mig upåvirket forbi, men jeg er blevet bedre til enten at fjerne mig fra det (dvs. ikke læse det) eller ryste det af mig. Og med en bog på vej, som berører sårbare emner, som børn, mad, sundhed og en snert af opdragelse er det noget, jeg tager med mig ind i det nye år.

You don't have to attend every argument you're invited to.

Sidste år fyldte det meget hos mig, at jeg hele tiden blev bedt om at forsvare ting i min livsstil. Som fx at mit valg om ikke at spise sukker automatisk betyder, at valget om at leve med sukker er et ringere valg.

Sådan ser jeg overhovedet ikke på det. Faktisk er jeg ligeglad med hvad andre gør. Mine valg er mine personlige valg. Valgt, fordi de er rigtige for mig. Og jeg bryder mig ikke om at være i forsvar. Derfor kan jeg også nogle gange føle mig drænet af sociale medier, og det var en af grundene til, at jeg i sommer holdt jeg en måned helt uden sociale medier. Det var lærerigt og bestemt ikke sidste gang, jeg gør det.

Fysikken og familielivet

Både fysikken og familielivet har haft svære kår i år. Mit skæve bækken har givet mig flere smerter, end jeg vil være ved, og Søren og jeg har drevet rovdrift på familielivet som aldrig før. Som en del af mit eget arbejde med ikke at lade det negative fylde for meget, prøver jeg ikke at give det for meget plads. Så i stedet vil jeg bare sige, at jeg går ind i det nye år med et lyst syn på begge.

Nytårsforberedelser

Men nu vil jeg i køkkenet. I aften skal jeg nemlig fejre nytåret med en flok af mine yndlingsmennesker. Og vi ses alt for sjældent, så det glæder jeg mig vildt meget til. Jeg håber, jeg kan nå at lægge en lur ind midt på dagen. At transportere sig fra Afrika til Danmark er trættende, og jeg har et søvnunderskud, jeg gerne skal indhente, hvis jeg skal holde mig på benene til midnat.

Så nu vil jeg bare ønske jer allesammen et rigtigt godt nytår! Pas godt på jer selv og hinanden, og så glæder jeg mig, til vi høres ved på den anden side! Jeg starter traditionen tro året med at bringe mine nytårsforsætter her på bloggen, men det bliver altså muligvis først d. 2. januar. Ja, af åbenlyse årsager!

Rigtig godt nytår!

kh_jane
champagne

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

9 kommentarer til “Madbandittens nytårstale 2015”

 1. Kære Jane,
  Godt nytår til dig og din familie. Tak for dine postkort, din blog med tankevækkende indlæg og dine dejlige opskrifter. Jeg spiste dine blomkålsblinier med stenbiderrogn nytårsaften – så lækkert!
  Jeg har lige læst, at dit skæve bækken har drillet dig og jeg iler med en henvisning til min behandler, som har magiske hænder og har gjort mig smertefri for første gang i over 25 år! Han hedder Carsten Esmark og holder til hos Kropsinstituttet, som også er på fb. Han er zoneterapeut og manuel behandler og behandler det danske ishockeylandshold, så der er noget dejligt ikke-spirituelt og meget praktisk over ham. Selvom du måske ikke orker flere behandlere/behandlinger, så overvej ham. Han er meget reel omkring, hvorvidt han kan hjælpe. Hils fra mig, hvis du booker tid.
  Mange hilsener fra Benedikte

  Svar
 2. Kære Jane.
  Jeg har fulgt dig, de sidste par måneder, og det er meget inspirerende. Jeg har lavet en del af dine opskrifter, så jeg nu føler mig klar til at sætte fuld skru på i det nye år, og forhåbentlig tabe 20 kilo hen af vejen…
  Tak, for dejlige opskrifter, og super godt nytår til dig og familien. Glæder mig til at følge dig og få inspiration i det nye år.

  Kh
  Annette

  Svar
 3. Rigtig godt nytår til dig også og tak for en fantastisk blog/bøger, som for alvor har sparket mig igang med en langt sundere livsstil både fysisk og psysisk. Glæder mig til den nye bog?

  Svar