Madbanditten fylder 12 år i dag


For 12 år siden udgav jeg første indlæg her på siden uden den mindste forestilling om, at det en dag skulle komme til at udgøre hele mit arbejdsliv. Tænk, at en lidt spontan beslutning taget på en ferie i Thailand kan ende med at betyde så voldsomt et kursskifte. Det stopper aldrig med at forbløffe mig.

Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle være selvstændig, men til marts er det 10 år siden jeg oprettede mit CVR-nummer og tænkte Okayyy så prøver vi lige det her. Selve bloggen her kørte jeg altså sideløbende med fuldtidsjob de første to år.

I dag kan jeg ikke se mig selv nogensinde arbejde for nogen anden end mig selv, og jeg satser på at skulle være selvstændig til den dag, jeg ikke skal arbejde længere.

Same old – same old

At Madbanditten fylder 12 år synes jeg egentlig er lidt af en bedrift. Sundhedstrends skifter, som vinden blæser, og mange skifter med.

Men her er budskabet det samme. Spar på kulhydraterne. Spis mad, der gør dig mæt og glad. Spis rigtige måltider og lad være med at snacke hele tiden. Spis protein/kød, vær ikke bange for fedt. Spis mad, som din art har spist igennem titusindevis af år. Lad den ‘moderne mad’ være det, du forholder dig skeptisk til.

Det kan nogle gange føles lidt kedeligt at stå fast, når tiderne skifter og den ene nye og spændende madtrend overtager fra den foregående, men på den anden side kan jeg se på interessen og læsertallene, at I faktisk er mange, der godt gider de gode gamle råd, fordi de faktisk virker.

Ny medieverden

Medielandskabet er også markant anderledes i dag, end det var for 12 år siden

For 12 år siden var der mange madblogs – og blogs i det hele taget – og vi konkurrerede om læserne (på en fin og kollegial måde). I dag hedder konkurrenterne Facebook og Instagram, og det er sørme nogle lidt andre muskler at være oppe imod.

Jeg afskyr de medier, for at være ærlig. Jeg afskyr alt det tomme indhold, vi fodrer os selv med hver dag, fordi de er så eminent dygtige til at suge os ind, selv hvis vi aktivt prøver at komme ud derfra. Og var jeg ikke forretningsmæssigt afhængig af det, havde jeg forlængst slettet de apps og aldrig set mig tilbage.

Men hvor lidt jeg end bryder mig om at indrømme det, så er jeg også afhængig af især Facebook, for mine læsere er derovre, og de elsker at være der. Nogle i så høj grad at jeg tænker, at de ville flytte ind og bo der, hvis de fik muligheden.

Men det gør jo bare min opgave endnu mere vigtig: For min opgave er simpelthen at gøre Madbanditten til så fedt et sted, at man gerne forlader Facebook og Instagram for at tage herover. Det er bl.a. derfor jeg har lavet MadbandittenPLUS og det er faktisk det, jeg arbejder for hver eneste dag.

Missionen er den samme

Jeg og Madbanditten er ikke for alle og nogle gange vækker vi stærke følelser i folk. Det er jeg 100% ok med.

Min mission er den samme, som den har været hele. Jeg tilbyder et alternativ til dem, som synes, at Low Carb eller Keto kunne være en farbar vej for dem. Og jeg hjælper gerne alle, som gerne vil gå denne vej.

Men jeg bruger ikke min tid på at tvinge mine overbevisninger ned over folk, som ikke er interesserede i dem, som gerne vil noget andet eller som er kritiske overfor dem. Det må de gerne være. Jeg er ligeglad. Jeg er her ikke for at overbevise nogen. Jeg er her for at hjælpe dem, som gerne vil det her.

12 år – pre-teen

Med sine 12 år tager Madbanditten også hul på sine pre-teen år. Jeg har jo lige været igennem den periode med mine to rigtige børn og husker godt, at det var en tid, hvor bølgerne gik lidt højt, og hvor de var ude og afsøge lidt grænser. Jeg tænker, at vi godt kan trænge til at få noget af den rebelskhed tilbage, som Madbanditten startede med.

Vi er ikke politisk korrekte herovre. Vi spiser ingen fuldkorn, vi køber ingen lightprodukter og vi sparer ikke på fedt. Vi spiser kød og animalske proteinkilder (indtil den dag det forbydes ved lov), vi spiser salt uden at være bange for, at vi falder døde om i morgen, og vi tror ikke på, at ultraforarbejdede produkter, der står på supermarkedets hylde med hundrede års holdbarhed, skulle være sundere menneskekost end det, vi som art har spist igennem titusindevis af år.

Og (ikke spor) forbavsende fører det til sundere vægt og bedre helbred, end man ser hos størstedelen af befolkningen. Makes you go hmmm…. 🤔

Trænger du til en frisk start (der virker)?

Når man starter en kostomlægning med vægttab som mål, er det ret vigtigt, at man oplever hurtige resultater. Man har brug for at se ‘bevis’ for, at det, man gør, virker. Ellers er det for nemt at give op igen.

Slip for gætteriet og få en god start med min super-effektive (og supernemme) Keto kostplan.

Find Keto kostplanen her >>

Keto kostplan testimonial

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “Madbanditten fylder 12 år i dag”

Skriv en kommentar

 1. Stort tillykke med dusinet 🇩🇰♥️
  Det er godt gået og du står stærkt.
  Beundrer dit iværksætteri, står selv på kanten af noget.. i overvejelser stadig ☺️
  Sætter pris på din nul bullshit forholdemåde og kommunikation, hvis det er rebellen, så bare mere af det 😍
  Der er jo ingen tvang i noget af det her, selvom det nogle gange kan lyde sådan på folks kommentarer 😄😉
  God fødselsdag endnu en gang og btw rødt klær dig super godt – virkelig godt billede 😊👌🏻
  Kh Majken

  Svar
  • Tak Majken❤️

   Og spring ud i det med det iværksætteri. Seriøst, man finder bare ud af det. Der opstår muligheder, når man åbner sig for dem (og det er cirka mit niveau af spiritualitet men det er i min erfaring virkelig rigtigt❤️)

   Svar
   • Det er er en fed tilgang: Mulighederne opstår, når man åbner sig for dem 🥰
    Den tar jeg i baglommen i springet – Tak ☺️

    Svar
 2. Tillykke med de første 12 år. Jeg er ikke i tvivl om, at konceptet overlever de næste mange år også, og at det stadig lever, når du går på pension.
  Men gud, hvor var det svært at slippe den fedtfrie kost, man har været hjernevasket med hele sit voksne liv – det var virkelig svært at tage fedtet og den rene vare ind igen, men for mit eget vedkommende mærker jeg tydeligt, at det var det helt rigtige at gøre – nu på fjerde år.
  Dels mærker man det helbredsmæssigt, men med hensyn til vægten er det jo også lidt vildt at tænke på, at jeg ikke var et overvægtigt barn, men blev et ungt menneske med et par kilo for meget, og for at blive dem kvit, hoppede jeg på den fedtfri dille og er endt som massivt overvægtig.
  Håber det klimamæssige fokus ændrer sig fra at undlade kød til at prioritere lokalt kød, her i landet med noget af verdens førende fødevareproduktion.
  Tak for dig og din blog.
  Ønsker dig og Madbanditten alt det bedste.

  Svar
 3. Tillykke med fødselsdagen!
  Din omtale af Instagram/Facebook fik mig til at tænke på et ønske, og det er jo slet strengt, at du har “fødselsdag” og så kommer jeg og beder om en gave, men altså…
  Jeg savner de personlige historier fra andre, altså mange flere historier om, hvordan folk har det på keto/lowcarb og hvad de har lært, for på SoMe er der bunker af dem, men størsteparten er løgn. Der er SÅ mange kontoer, der er baseret på at stjæle billeder og historier fra mennesker, der måske i virkeligheden har gjort noget helt andet.

  Igen, tillykke med dagen :-)

  Svar
  • Åh ja, jeg har holdt lidt pause med dem, netop af samme grund som du nævner, fordi der er så meget snyd og bedrag med den slags. Men det kan godt være du har ret i at jeg skal tage dem op igen og så bare lave dem i en ultra-fair form, så det ikke bliver så før-og-efter-agtigt. Der ligger dog en bunke historier her stadig: Succeshistorier

   Og tak❤️

   Svar
 4. Tillykke – det må betyde at du gør det rigtige… Jeg har fulgt dig i 10-11 år, og med en mave der er mere samarbejdsvillig med dine råd.
  Jeg elsker din ærlighed og at du ikke prøver at overbevise alle om at one size fits all… Din humor og din tilgang er helt sikkert årsagen til at jeg fortsat er her… Keep up the good work… 🇩🇰🇩🇰🇩🇰

  Svar
 5. Kære Jane. Hjertelig tillykke med 12 års dagen 🇩🇰. Jeg ser frem til lidt mere rebelskhed og nyder samtidigt din hjertevarme ligefremme måde at formidle keto /lchf på. Og håber da trods alt ikke, at det nogensinde bliver forbudt ved lov at spise 🥩🍣🍗🍖🦪🦑🦐🦞🦀🍳😉.

  Svar