Denne fyldige måltidssalat er lavet med grønkål, karamelliserede løg, rosenkål, bacon og kylling og det er sådan en slags alt-i-en-salat, der i sig selv udgør et helt måltid. Nogle gange er det dejligt på den måde.

Måltidssalat med grønkål, karamelliserede løg, kylling og bacon
Føj til favoritter Print PinIngredienser
- 200 g grønkål
- 100 g rosenkål
- 50 g bacon
- 300 g kyllingebryst stegt
- 1 rødløg i skiver
- 1 tsk rød balsamico
- Smør til stegning
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 spsk Dijonsennep
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk SukrinSirup gold (reklamelink) kan udelades
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Sauter løgene i en klat smør ved helt lav varme, til de bliver bløde og begynder at blive lysebrune og karamelliserede. Det tager ca. 15 minutter. Det er vigtigt, at det er ved helt lav varme, ellers brænder løgene.
- Tilsæt balsamicoen når løgene begynder at karamellisere. Krydr med lidt salt og peber. Læg dem til side.
- Skær baconen i tern og steg den sprød på panden.
- Skær kyllingen i tern.
- Fjern de grove stokke fra grønkålen og bræk bladene i mindre stykker. Masser dem med lidt olie, så den bliver blødere i strukturen.
- Snit rosenkålen fint på et mandolinjern eller med en kniv.
- Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
- Anret salaten og server med dressingen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


Måltidssalat – fyldig og mættende
Denne måltidssalat er fyldt med gode sager og så er den både fyldig og mættende. Den fungerer fint både til frokost eller aften og den er supernem at lave også, hvis man står med rester af fx kylling.
Når jeg skal lave en måltidssalat som her tænker jeg ind, at jeg skal have noget grønt og fyldigt, noget proteinrigt, noget sundt fedt, noget smagsgivende (bacon) og rigtig gerne noget, der har en snert af sødme (de karamelliserede løg).
Når et måltid har disse elementer, bliver jeg mæt og tilfreds.

Åhhh, lyder så lækkert!
Blir min aftensalat i dag.
Under punkt: sæt lige ‘s’ på eller. 😉
Sorry.
Punkt 1.