Lynversion af Tom Yum Gai (thailandsk kokosmælkssuppe)


Tom Yum Gai eller Tom Kha Gai. Er der nogen, der forstår thai? Ikke mig, altså. Men maden elsker jeg. Og landet. Og jeg tæller nærmest dage, til vi skal derud til februar. Nøj, jeg glæder mig som et lille barn.

Nåmmen i går var det koldt og gråt og trist, og jeg trængte til noget mad, der kunne varme mig op indefra. Jeg ville gerne lave en lækker, stærk thaisuppe, men jeg havde ikke indkøbt hverken citrongræs eller galangarod, så det blev en improviseret lynversion. Alligevel tillader jeg mig at  kalde den tom yum gai. Eller noget i den retning.

Indlægget indeholder affiliatelinks.

thaisuppe - tom yum gai

Lynversion af Tom Yum Gai (thailandsk kokosmælkssuppe)

Føj til favoritter Udskriv Pin
2
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Hæld vand og kokosmælk og bouillon i en gryde eller sauterpande og kog op.
 • Tilsæt karrypasta, fishsauce, soya og eddike og rør rundt.
 • Put kyllingestykkerne i og lad dem simre med i ca. 10 min.
 • Tilsæt grøntsagerne og giv suppen 5 min. mere og server!
 • Dette er givet vis ikke den optimale version af suppen, men det var en fin lynversion for en frysende kvinde i nød. Lidt limesaft ville have klædt den, ligesom lidt frisk ingefær og citrongræs også ville have udmærket sig positivt. Men det må blive næste gang.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Er du frisk på en lille (vægt)udfordring?

Det er nu, du skal i gang, hvis du skal opnå et ansvarligt vægttab før sommerferien. Jo tættere på sommerferien, vi kommer, jo mere uansvarlige (og uholdbare) bliver strategierne.

Min vægttabsprotokol, Sommerklar med Madbanditten, hitter helt vildt i øjeblikket – skal du prøve den?

Læs om den her: Sommerklar med Madbanditten

Skal jeg sende dig en gratis Keto-madplan (aftensmad)?

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Lynversion af Tom Yum Gai (thailandsk kokosmælkssuppe)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej lasse hvad er den klassiske kokosmælk for mine karry retter skiller ret tit jeg bruger normalt dem en light fra bluedragon men synes stadig den skiller ret ofte

  mvh thomas

  Svar
 2. Suppen du laver hér, er en Tom KHA Gai .. Eller egentlig bare en “Kha Gai”
  Tom Yum Gai er uden kokosmælk
  Tom betyder Galangarod
  Kha betyder kokosmælk
  Gai betyder kylling. (Laver du den med Kinarejer i steder vil det hedde en Tom Kha Goong da goong = reje)

  Dette er meget langt fra en klassisk Tom Kha Gai, men ser ganske lækker ud :)

  Ønsker du en opskrift på en klassisk og nem Tom Kha Gai, er du velkommen til at skrive til mig.

  Svar
 3. Det eren god basis opskrift og smager godt, men ved du hvorfor mine karry retter altid skiller? Hver gang jeg laver noget med kokosmælk så bliver sovsen grumset og skilt. Det smager som det skal, men det er jo ikke så kønt :-)

  Svar
  • Den klassiske kokosmælk er den der kan tåle mest varme. Både “light” (føj) og “extra creamy” har mere tendens til at skille. Og så drop vandet og kom en ekstra dåse kokosmælk i, som du eventuelt tilsætter lidt hårdt indkogt (kyllinge)fond. Så burde den slet ikke skille.

   Svar