Tom Yum Gai eller Tom Kha Gai. Er der nogen, der forstår thai? Ikke mig, altså. Men maden elsker jeg. Og landet. Vi har været der mange gange. Det kan du læse mere om i min kategori om Thailand.
Tom Kha Gai
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
- 2 dåser kokosmælk
- 4 dl vand
- 2 spsk gul karrypasta evt. mere
- 1 spsk grøntsagsbouillon fx herbamare
- 1 spsk frisk ingefær revet
- 600 g kyllingebryst
- 1 porre
- 200 g champignon
- 2 spsk fiskesovs
- 2 tsk Sukrin Gold
- 2 spsk sojasauce eller glutenfri tamari
- 1 øko-lime
- frisk koriander
- evt. rød chili eller chiliflager
Sådan gør du
- Hæld vand og kokosmælk og bouillon i en gryde eller sauterpande, sammen med den karrypasta og frisk ingefær.
- Lad det koge op og simre mens du skærer både kylling og grøntsager.
- Skær porre i ringe, champignon i skiver og kylling i mundrette bidder.
- Kom kyllingestykkerne i suppen sammen med porre og champignon og lad det simre med i ca. 10 min.
- Tilsæt fiskesovs, sødning og sojasauce – smag til med limesaft og evt. chili.
- Server suppen med lime og frisk koriander.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tom Kha Gai eller Tom Yum Gai?
Den her suppe er vist en Tom Kha Gai, da den indeholder kokosmælk. En Tom Yum Gai er udelukkende med fx hønsebouillon. Opskriften her er oprindeligt fra 2011 men netop genudgivet i en ny og forbedret version.
Den tidligere opskrift af Tom Kha Kylling var en fin lynversion, men den manglede lidt limesaft og frisk ingefær. Hvidløg og citrongræs kan du også sagtens komme i den sammen med kaffir limeblade. Jeg udelod det og brugte i stedet den gule, milde karrypasta.
Mad der varmer
Nå men i går var det koldt og gråt og trist, og jeg trængte til noget mad, der kunne varme mig op indefra. Jeg ville gerne lave en lækker, stærk thaisuppe, men jeg havde ikke indkøbt hverken citrongræs eller galangarod, så det blev en improviseret lynversion med gul karrypasta. Alligevel tillader jeg mig at kalde den Tom Kha Gai. Eller noget i den retning.
Jeg har en del andre thaisupper prøv fx Thaisuppe med kylling og sprødt kyllingeskind, Thai blomkålssuppe, Thaisuppe fyldt med grøntsager eller Stærk thaisuppe med kokosmælk.
Hej lasse hvad er den klassiske kokosmælk for mine karry retter skiller ret tit jeg bruger normalt dem en light fra bluedragon men synes stadig den skiller ret ofte
mvh thomas
Suppen du laver hér, er en Tom KHA Gai .. Eller egentlig bare en “Kha Gai”
Tom Yum Gai er uden kokosmælk
Tom betyder Galangarod
Kha betyder kokosmælk
Gai betyder kylling. (Laver du den med Kinarejer i steder vil det hedde en Tom Kha Goong da goong = reje)
Dette er meget langt fra en klassisk Tom Kha Gai, men ser ganske lækker ud :)
Ønsker du en opskrift på en klassisk og nem Tom Kha Gai, er du velkommen til at skrive til mig.
Det eren god basis opskrift og smager godt, men ved du hvorfor mine karry retter altid skiller? Hver gang jeg laver noget med kokosmælk så bliver sovsen grumset og skilt. Det smager som det skal, men det er jo ikke så kønt :-)
Det har jeg desværre ikke et svar på… :-/
Det kan skyldes for høj varme, at kokosmælken skiller – det er lidt mere sart, ligesom fløde :)
Den klassiske kokosmælk er den der kan tåle mest varme. Både “light” (føj) og “extra creamy” har mere tendens til at skille. Og så drop vandet og kom en ekstra dåse kokosmælk i, som du eventuelt tilsætter lidt hårdt indkogt (kyllinge)fond. Så burde den slet ikke skille.
Ser veldig godt ut! nam nam! :)
Åhhh mums, mums det er lige noget for mig. Let at fordøje, noget jeg kan spise på min eliminationskost og så giver det også varmen.. “det er jo hele 3 ting” ;-)
Dejlig weekend til dig og dine