Tom Kha Gai – thailandsk suppe med kokosmælk og kylling


Tom Yum Gai eller Tom Kha Gai. Er der nogen, der forstår thai? Ikke mig, altså. Men maden elsker jeg. Og landet. Vi har været der mange gange. Det kan du læse mere om i min kategori om Thailand.

Tom Kha Gai - Suppe med kokosmælk og kylling

Tom Kha Gai

Føj til favoritter Udskriv Pin
Thailandsk suppe med kokosmælk og kylling
4
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

  • Hæld vand og kokosmælk og bouillon i en gryde eller sauterpande, sammen med den karrypasta og frisk ingefær.
  • Lad det koge op og simre mens du skærer både kylling og grøntsager.
  • Skær porre i ringe, champignon i skiver og kylling i mundrette bidder.
  • Kom kyllingestykkerne i suppen sammen med porre og champignon og lad det simre med i ca. 10 min.
  • Tilsæt fiskesovs, sødning og sojasauce – smag til med limesaft og evt. chili.
  • Server suppen med lime og frisk koriander.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Tom Kha Gai eller Tom Yum Gai?

Den her suppe er vist en Tom Kha Gai, da den indeholder kokosmælk. En Tom Yum Gai er udelukkende med fx hønsebouillon. Opskriften her er oprindeligt fra 2011 men netop genudgivet i en ny og forbedret version.

Den tidligere opskrift af Tom Kha Kylling var en fin lynversion, men den manglede lidt limesaft og frisk ingefær. Hvidløg og citrongræs kan du også sagtens komme i den sammen med kaffir limeblade. Jeg udelod det og brugte i stedet den gule, milde karrypasta.

Mad der varmer

Nå men i går var det koldt og gråt og trist, og jeg trængte til noget mad, der kunne varme mig op indefra. Jeg ville gerne lave en lækker, stærk thaisuppe, men jeg havde ikke indkøbt hverken citrongræs eller galangarod, så det blev en improviseret lynversion med gul karrypasta. Alligevel tillader jeg mig at  kalde den Tom Kha Gai. Eller noget i den retning.

Jeg har en del andre thaisupper prøv fx Thaisuppe med kylling og sprødt kyllingeskind, Thai blomkålssuppe, Thaisuppe fyldt med grøntsager eller Stærk thaisuppe med kokosmælk.

Tom kha gai – Thailandsk suppe med kylling og kokosmælk

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Som MadbandittenPLUS-medlem får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, du får din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave egne madplaner med indkøbsliste, du får en velkomst e-bog om Keto og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

8 kommentarer til “Tom Kha Gai – thailandsk suppe med kokosmælk og kylling”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej lasse hvad er den klassiske kokosmælk for mine karry retter skiller ret tit jeg bruger normalt dem en light fra bluedragon men synes stadig den skiller ret ofte

    mvh thomas

    Svar
  2. Suppen du laver hér, er en Tom KHA Gai .. Eller egentlig bare en “Kha Gai”
    Tom Yum Gai er uden kokosmælk
    Tom betyder Galangarod
    Kha betyder kokosmælk
    Gai betyder kylling. (Laver du den med Kinarejer i steder vil det hedde en Tom Kha Goong da goong = reje)

    Dette er meget langt fra en klassisk Tom Kha Gai, men ser ganske lækker ud :)

    Ønsker du en opskrift på en klassisk og nem Tom Kha Gai, er du velkommen til at skrive til mig.

    Svar
  3. Det eren god basis opskrift og smager godt, men ved du hvorfor mine karry retter altid skiller? Hver gang jeg laver noget med kokosmælk så bliver sovsen grumset og skilt. Det smager som det skal, men det er jo ikke så kønt :-)

    Svar
    • Den klassiske kokosmælk er den der kan tåle mest varme. Både “light” (føj) og “extra creamy” har mere tendens til at skille. Og så drop vandet og kom en ekstra dåse kokosmælk i, som du eventuelt tilsætter lidt hårdt indkogt (kyllinge)fond. Så burde den slet ikke skille.

      Svar