Denne opskrift på lynstegt laks med grønt drys er inspireret af sushi-restauranterne og fungerer skønt som en lækker forret til gæster eller datenight. Den er også super at have på bordet, hvis I er så tjekkede at I laver hjemmelavet sushi – og det er faktisk både nemmere og sjovere end man skulle tro. Den lynstegte laks her er fyldt med smag og du får virkelig meget smag for lille indsats.
Ingredienser
- 300 g laks
- 3 spsk sojasauce eller glutenfri tamari glutenfri soja
- 3 spsk sesamolie
- 1 håndfuld krydderurter fx ramsløg, hvidløgsspirer og brøndkarse
Citrondip
- 2 spsk mayonnaise
- 1-2 spsk citronsaft
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær skindet af laksen.
- Varm olien op på en pande og steg laksen på alle fire sider i ca. 30 sekunder pr. side.
- Tilsæt til sidst sojaen og vend laksen rundt i det.
- Lad laksen køle af i et øjeblik og skær den i tynde skiver.
- Hak ramsløgene og top laksen med det sammen med brøndkarse og spirer.
- Rør mayoen med citronsaft og lidt friskkværnet peber og server til laksen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Laksen er jo rå i midten og kun lige svitset på ydersiderne for at give lidt skorpe og smag. Men det er derfor også vigtigt at du husker at laksen skal have været frosset i mindt 24 timer inden brug. Køber du ind hos fiskehandleren kan du bede om laks i sashimi-kvalitet.
Jeg vil ikke nødvendigvis være den, der opfordrer til alkoholindtag men jeg ville altså ikke selv gå af vejen for et glas bobler til denne. Så er det ligesom sagt.
En lille skål med citrondip er lækkert og frisk til og serverer du en god salat til, kan det blive et fint fuldt måltid for to.
0 kommentarer til “Lynstegt laks med grønt drys”