Lykkesus, ro, harmoni og fred for den dårlige samvittighed


Hvad er de bedste ting, du har fået ud af din livsstilsændring? Nogle gange bliver jeg helt vildt rørt over de tilbagemeldinger, jeg får fra læserne her på bloggen. Som i virkelig rørt.

Lige så svært eller hårdt det kan være at lægge ører til folks udfordringer og ulykkelige skæbner, lige så givende er det, når jeg hører jeres succeshistorier. Især foredragene er overvældende for mig. At stå ansigt til ansigt med folk, der glade fortæller mig om alt det, de har opnået med deres livsstilsændring. Jamen forestil jer det lige en gang! Jeg ved godt, at jeg ikke ofte skriver om dem, men forleden fik jeg en, der gik lige i hjertekulen på mig.

Historierne handler tit om vægttab. Og at opnå et vægttab er også dejligt, og det i sig selv kan føre utroligt mange andre gode ting med sig. Men det, der rammer dybest ind i hjertekulen hos mig er, når jeg hører om alle de Non Scale Victories – altså forandringer, som ikke er relateret til vægt.

Forleden tikkede en kommentar ind på bloggen her. Jeg har været så fræk at gengive den i dette indlæg, for lige netop denne rørte mig helt vildt.

Når jeg læser den, forstår jeg fuldstændigt, hvorfor jeg står op hver morgen og udfører det job, jeg gør. Det er for at få lov til at spille en lillebitte rolle i at skabe forandringer af denne art.

Så scroll lige op en gang og læs punkterne en gang mere. Lykkesus, ro og harmoni og fred for den evige dårlige samvittighed. Jeg kan godt genkende det. Det er fantastisk! Intet mindre!

Rigtig god fredag! ♡

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

14 kommentarer til “Lykkesus, ro, harmoni og fred for den dårlige samvittighed”

Skriv en kommentar

 1. Kære Jane
  Nu har jeg fulgt LCHF i en måned og været 95% striks. Og tre ting har ændret sig: min ansigtshud er blevet pænere, jeg når at blive sulten (med knurrende mave) men uden at gå sukkerkold, og så er jeg bare blevet så glad! Efter i årevis at have savnet min elskede ost, så kan jeg nu rigtig nyde alle de lækre varianter, der findes og med god samvittighed ?
  At der også er røget nogle cm i livet er bare en bonus!
  Fik jeg sagt, at jeg elsker ost? Jeg bliver på LCHF, det er der ingen tvivl om, og dine opskrifter er så skønne og lækre, din side er super inspirerende, så tak!
  Hilsen Mette

  Svar
 2. Kære Jane. Jeg vil gerne byde lidt ind her..
  Jeg kendte ikke til LCHF før jeg fandt din blog for nogle år siden. Jeg har levet på LCHF on/off siden. I perioder kører jeg det striks og i perioder slet ikke. Det fungerer faktisk meget godt sådan.
  For et halvt år fik min 8-årige søn konstateret type 1 diabetes. Hold da op, det er virkelig indgribende i en families liv når ens barn får diabetes, MEN hvor har jeg godt nok mange gange sendt dig og din blog en taknemmelig tanke. Dét, at jeg vidste så meget om kulhydrater, som jeg har lært her, har gjort, at vi har haft et meget nemmere forløb end mange andre familier, hvis børn bliver ramt af diabetes. Jeg følte mig jo næsten en smule overlegen, da vi var indlagt i starten og de søde sygeplejersker og diætister ville lære os op i kulhydrattælling ;) For nogen er det virkelig sort snak i starten. Ikke for mig.
  Min søn får ikke LCHF, da han er meget, meget glad for brød, men jeg bruger opskrifterne og begrænser kulhydraterne og det fungerer rigtig godt på den måde. Hann langtisblodsukker er perfekt. Jeg elsker simpelthen bare, når jeg kan servere noget lækkert for ham, og han undrende spørger: Jamen skal jeg så slet ikke have insulin til her her?”
  Så tak Jane, for alle de gode opskrifter og interessante indlæg :)

  Svar
  • Og tak til dig Mette for den fine historie! Lige netop når vi har med børn at gøre, glæder det mig næsten endnu mere. Hvor er det fedt at han har dig til at hjælpe sig!

   Svar
 3. Hvor er det dejligt at læse disse indlæg. Jeg har været på LCHF i 2 måneder og har det fantastisk, har både tabt mig og er så godt som kommet ud af mit sukker-helvede som virkelig havde taget overhånd. Ja, det er nogle rigtige gode bøger og dejlige opskrifter. Der er noget ved at lave mad når det smager SÅ godt. Fedt med den mæthedsfornemmelse man får. Jeg er stolt af at sige, at jeg spiser LCHF selvom, at man møder megen skepsis, men så begynder jeg at fortælle og fortælle, ja jeg kunne være LCHF ambassadør :) Hvis man ikke ar glad så bliver man det :)

  Svar
  • Sikke en dejlig kommentar! Tusind tak, Karin og rigtig dejlig weekend til dig! Og det er altid dejligt med gode ambassadører derude!!

   Svar
 4. For bare 10 dage siden kunne jeg skrive under på dette indlæg. Hele ordlyden kunne lige så godt være formuleret af mig selv. Nu har jeg desværre fået et nederdrægtigt hold i ryggen, men jeg kan alligevel glæde mig over at mine gigtsmerter er væk (det er nok også selve vægttabet, der spiller ind her) Jeg har tabt 18 kg. siden september og har nu ligget på min ideal vægt i en måned, men jeg bibeholder kostændringen resten af mit liv fordi det er så fedt, at blodsukkeret er helt i ro. Det giver sådan en dejlig rolig og varm fornemmelse i maven og jeg har 7-9-13 ikke haft kolik smerter i et halvt år.
  Så tusinde tak for alle de lækre opskrifter og den fantastiske inspiration din blog giver.
  Jeg kan takke dig for mit gode og smertefrie liv (altså lige bortset fra mit nuværende hold i ryggen). Det giver mig også danseglæden igen, da jeg nu kan holde til at danse mindst 6 timer om ugen udover to-tre gåture om dagen ved siden af et fuldtidsjob.

  Mange taknemmelige hilsner fra en halvgammel kvinde (59 år) med et helt nyt velvære.

  Svar
  • Hvor er det bare dejligt at høre – altså ikke det med hold i ryggen. Få ting kan lægge en dæmper på alle gode ting som smerter. Åh hvor jeg kender det! Håber, det snart går væk igen!

   Svar
 5. Som jeg også lige har skrevet på facebook. Så er det Aller bedste for mig at jeg har fået bedre helbred. Ja, jeg har også tabt mig og er mindre oppustet og sover bedre. MEN mine blodprøver viser en krop i bedre stand end nogensinde med min nyresygdom ? Det er helt fantastisk! Rigtig god fredag – min bliver fejret med veninde og hendes baby og hjemmelavede påskeæg :)

  Svar
  • Findes der nogle undersøgelser der viser hvordan personer med nyresyge reagere på lchf kost?
   Jeg arbejder selv i dialysen og har længe tænkt at det ville være oplagt, men har ikke ledt efter materiale. Er du faldet over noget?

   Svar
 6. Årh, vil bare såååååååååååå gerne følge dit kosthold!! Har ibs og er kronisk mega forstoppet, lige meget hvad jeg gør! Har også en del slidgigt og lchf (som jeg forsøgte et lille års tid) hjalp GEVALDIGT på dette, samt at jeg ALDRIG havde oppustet mage eller ondt! MEN jeg var fremdeles konstant forstoppet (til trods for både Movicol og Magnesia i enorme mængder) og et kolesteroltal der bare blev ved med at stige til det endte på over 9 og så sagde min læge stop! Er bare så ked af dette, for jeg tror bestemt at det kosthold du står for, absolut er det bedste som man kan byde sin krop! Alligevel; TUSINDE MANGE TAK FOR ALT DET DU STÅR FOR OG GØR FOR ANDRE OG FOR ALLE DE DEJLIGE OPSKRIFTER OG BØGER, JEG HAR HAFT RIGTIG GOD NYTTE AF, den tid jeg var på lchf!!

  Svar
  • Puh, det lyder ikke rart. Jeg er sikker på at du sagtens kan få glæde af nogle af tankerne bag LCHF – også uden at gå all in. Fx ved at spise glutenfrit, hvis du oplevede at det hjalp lidt på maven.

   Håber dog du finder noget mere varig hjælp. Det lyder som en hård situation, du er i.

   Svar
 7. Det var lige hvad jeg havde brug for at læse. Har været igang igen i 14 dage og har lige ramt en lille krise. Jeg levede lchf livsstil med stor succes indtil for 1 år siden. Så ramte en familiekrise, og jeg bedøvede mig med kulhydrater. Og tog derved også 5 kg på. Jeg har svært ved ikke at bruge kulhydrater når det er synd for mig. Som lige nu hvor en træls morgen med sure børn og stresset mand virkelig får mig til at overveje at køre til bageren efter croissanter og scones. Men den liste fik mig til at ombestemme mig, nu starter jeg med kaffe med kokosolie, og så vil jeg vende skuden.
  For alle punkter er jo spot on, energien, glæden og overskuddet kommer med den rette kost.
  Kulhydraterne giver mig en øjeblikkelig rus, men ingen holdbar glæde. Og kun tanken om hvornår jeg får mit næste sus fylder.

  Svar
  • Det gælder vist os allesammen, tror jeg. Gamle vaner er sindssygt svære at slå ihjel og få ting bedøver så godt som kulhydrater.
   Sejt at du lige vendte kursen!

   Svar