Denne opskrift på lun løgsalat er i virkeligheden bare de dovne bløde løg/stegte løg lavet i airfryer. Stegte løg får jo en virkelig sød og lækker smag og det smager så dejligt til fx hverdagsmad som hakkebøf eller kedelig-kylling (kyllingebryst – haha), som jo vitterligt ikke er super spændende i sig selv og derfor godt kan tåle at blive lidt peppet op.
I hvert fald smager denne opskrift på lun løgsalat virkelig godt – prøv selv.
Mangler du flere lækre opskrifter til airfryer, så kig på min e-bog med opskrifter til aftensmad og tilbehør her. Så mange lækre forslag i den.
Ingredienser
- 300 g løg
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk sød paprika
- ½ tsk røget paprika
- salt og friskkværnet peber
- purløg til drys
Sådan gør du
- Halver løgene og skær dem i tynde skiver.
- Hæld dem allesammen i airfryerens bageform og vend dem med olie, krydderier og salt og peber.
- Giv dem først 20 minutter ved 200 grader. Vend evt. lidt i dem halvvejs.
- Kig til dem og se om de skal have 5-10 minutter mere. Mine fik 25 minutter i alt men 5 minutter mere ville have været lækkert også.
- Server fx til en god hakkebøf, til stegt kylling eller andet 'anonymt' kød, der trænger til en lækker smagsgiver.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Løg og Low Carb
Få ting kan få Low Carbere til at se rødt som løg og gulerødder. Jeg ved vitterligt ikke hvorfor det er sådan😅 Med det fødevarelandskab vi allesammen skal navigere i hver dag, kunne man argumentere for, at løg og gulerod nok ikke er det største problem.
Ikke desto mindre er løg jo i den lidt tunge ende af kulhydratskalaen med sine 8,4 g kulhydrat pr. 100 g. Hvis jeg spiser Keto, vil jeg derfor måske ikke spise en enorm løgsalat men mere bruge løg som smagsgiver.
Spiser jeg Low Carb, er jeg ligeglad med den slags detaljer og spiser alle de løg, jeg overhovedet har lyst til (hvilket – let’s face it – jo ikke er så mange, når det kommer til stykket).
Rester af lun løgsalat
Vi havde rester til næste dag og Søren kylede dem derfor på panden og stegte sine spejlæg oveni. Lækker, lækker morgenmad og genial brug af rester. Tip hermed videregivet.
Uhm jeg elsker bløde løg så den skal prøves