Lun grønkålssalat med flæskesteg og knækbrødsmulder


Grønkålsalat kan være lidt genstridigt, synes jeg, men denne blev rigtig rar. Det hjælper at massere grønkålen (yes), og at få den varmet op. Så bliver den lidt mindre fjendtlig. Jeg kan godt lide en lun grønkålssalat med karry og så tilsætter jeg altid lidt syre som fx æblecidereddike eller lign. Jeg synes, det fungerer rigtig godt.

Lun grønkålssalat med flæskesteg og knækbrødsmulder - Madbanditten.dk

Lun grønkålssalat med flæskesteg og knækbrødsmulder

Føj til favoritter Udskriv Pin
1
|
15 minutter

Ingredienser

  • 150 g grønkål
  • 1 spsk kokosolie uden smag
  • 1 tsk karry
  • 1-2 tsk æblecidereddike (eller anden syre)
  • salt og friskkværnet peber
  • 150 g flæskesteg (eller anden kødrest fra aftenen før)
  • knækbrødssmulder fx fra chia-knækbrødene

Sådan gør du

  • Skær stilken af grønkålen og snit bladene fint.
  • Opvarm kokosolie på panden og hæld karrypulver heri. Lad det riste lidt, så det kommer til at dufte i huset.
  • Smid den hakkede grønkål på og vend den rundt på panden i et par minutter, til den er blevet helt mørkegrøn. Stænk lidt æblecidereddike over og drys med salt og peber.
  • Anret grønkålen på tallerken. Skær kødet ud i tern, vend det i grønkålen og drys til sidst med knækbrødssmulder på toppen.
  • Knækbrødssmulder gør sig godt som salattopping, så husk det til næste gang, du står med at par porøse hjørner, som ikke rigtig vil noget!

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Rester af flæskesteg

Og er man nu så heldig at have en rest flæskesteg, så smager det så dejligt koldt ovenpå også. Lige at knuse et chiaknækbrød ovenpå også, giver dejligt knas.

Vi er meget nøje med aldrig at smide mad ud herhjemme. I nemhedens navn laver vi tit helstegning af kød i weekenden. Det passer mig perfekt, for så kan jeg lave hurtig morgenmad/frokost uden at skulle tænke på det. Og fordi jeg har sort bælte i at spise rester, slipper vi for at smide mad ud. Win!

Lun grønkålssalat med en rest flæskesteg blev alt i alt en dejlig og mættende frokostsalat. Hvis du gerne vil have mere grønkålssalat-inspiration, synes jeg du skal tage et kig på den jeg altid plejer at lave, nemlig grønkålssalat med appelsin og valnødder.

Lun grønkålssalat med flæskesteg og knækbrødsmulder - Madbanditten.dk

Prøv PLUS gratis i 7 dage

Få adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast. Du får også adgang til en lukket spørgeside, hvor du kan stille spørgsmål til mig.

Altsammen gratis de første 7 dage.

Ja tak – start prøveperiode nu!

MadbandittenPLUS

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Lun grønkålssalat med flæskesteg og knækbrødsmulder”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?