Årets rapport ‘ Madkultur23’ fra Madkulturen om danskernes måltidsvaner er udkommet. I rapporten er en liste over de mest spiste retter og umiddelbart ændrer den sig ikke meget fra år til år. Listen toppes af rugbrød med pålæg og derudover er det de klassiske såsom pizza, sandwich og burger. Danskerne elsker pålæg åbenbart – ‘ting med pålæg’ kunne være en anden overskrift😅
Listen ser sådan her ud:
- Rugbrød med pålæg
- Pizza
- Sandwich mv.
- Burger
- Kylling med tilbehør
- Pastaret ekskl. pasta med kødsovs
- Ret med pølser (f.eks. hotdogs, medisterpølse, pølsehorn)
- Frikadeller med tilbehør
- Bøf med tilbehør
- Fisk med tilbehør
Grøntsager til aftensmad
Derudover kan rapporten berette, at det står sløjt til med at få grøntsager ind i aftensmaden. Fire ud af 10 danskere spiser slet ikke nogen grøntsager til aftensmad (udover kartofler evt.)!
Det bliver desværre ikke mere spændende af at kigge på, hvad der så spises af grøntsager. De mest udbredte grøntsager til aftensmad er tomat, løg, salat og agurk.
Er jeg den eneste, der synes det lyder lidt til den kedelige side?
Det lader til at der er brug for inspiration til at bruge grøntsager på en mere kreativ måde. Derfor får du her “Low Carbernes mest populære aftensmadsretter”. Og jeg lover dig at der er masser af inspirerende aftensmadretter med spændende grøntsager! Alle retterne kan naturligvis spises af alle (også dem der ikke spiser Low Carb).
Low Carbernes ti mest spiste aftensmadsretter
Listen er sammensat ud fra hvilke opskrifter der bruges mest samt MadbandittenPLUS brugernes top 10 favoritter. Og det kommer slet ikke bag på mig at karameliseret hvidkål, kyllingepizzaen og cheeseburgersuppen ligger i top. De er et kæmpe hit også herhjemme.
- Karameliseret hvidkål med spicy oksekød
- Kyllingepizza
- Cheeseburgersalat
- Crack chicken
- Kødsovs på squash
- Fransk løgkylling med bønner
- Cheeseburger-suppe
- Bagt laks med broccoli-couscous
- Græske kødboller på grillspyd
- Gratineret oksekød i fad
Lækkert grøntsagstilbehør + protein
Men tit spiser man jo ikke ‘opskrifter’, og det gælder både som Low Carber og som ‘almindeligt spisende’. Tit spiser man jo en lækker grøntsagsret + et stykke kylling, en hakkebøf, et stykke laks osv.
Så som Low Carber ville jeg sagtens også kunne beskrive vores aftensmad som hakkebøf med tilbehør eller kylling med tilbehør. Og det lyder måske mere trist end det i virkeligheden er.
Herunder får du derfor Low Carbernes foretrukne grøntsagstilbehør:
- Hverdagsråkost
- Broccoli i airfryer
- Blomkålscouscous med saltede mandler
- Blomkålsgratin
- Hvidkålssalat med pære og knoldselleri
- Grønne bønner med hvidløg og mandler
Top 10-20 af populære retter
Og til lige at runde listerne af, kommer her boblerne. Altså dem, som ligger lige under top 10 men som stadig byder på megapopulære retter.
- Moo Shu pork
- Low Carbonara
- Tikka Masala med kylling
- Kyllingefrikadeller med ingefær og chili
- Paprikagryde med kylling, bacon og cocktailpølser
- Chaffelburger med bacon og guacamole
- Butter chicken med blomkålsris
- Shepherd’s pie med blomkålsmos
- Kylling i karry – med den bedste karrysovs
- BBQ-kylling med ost og jalapeños
Der er så mange lækre retter – der er en hel del som skal prøves og mange som jeg har lavet rigtig mange gange allerede❤️
– i aften skal vi have blomkålsgratin og jeg glæder mig til at få den til et stykke bagt laks.
Glædelig jul til dig og din familie.
I lige måde Lis❤️