Low Carb risalamande uden ris. Ja, du læste rigtigt. Igen har jeg pillet ved den hellige risalamande, og forsøgt at lave en version som både smager godt, og som kan spises af dig der spiser Low Carb / Keto Og det er faktisk lykkedes ret godt, hvis jeg selv skal sige det.
Få alle Madbandittens juleopskrifter tilsendt på mail.
Low Carb risalamande
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Risengrød (lav den gerne dagen før)
- 200 g Shirataki / konjac ris drænet vægt
- 2 dl fløde eller sødmælk (så bliver den mere lind)
- 3 æggeblommer
- 1 spsk Sukrin Gold
- 2 tsk maizena
Risalamande
- 1 portion risengrød med shirataki ris nedkølet
- 50 g mandler smuttet og hakket
- 2 dl fløde
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 dl Kirsebærsauce hjemmelavet eller en sukkerfri købeversion
Sådan gør du
- Start gerne dagen før, så kan risengrøden/cremen nå at "sætte sig" og blive helt kold.
- Dræn shirataki / konjac risene som beskrevet på pakken. Jeg drænede dem, hældte kogende vand over og lod dem stå i 2-3 minutter, før jeg drænede dem for vand igen.
- Kom fløde, sukrin og maizena i en lille gryde.
- Pisk det sammen mens gryden er kold.
- Når sukrin og maizena er næsten opløst, piskes æggeblommerne i.
- Sæt gryden på kogepladen og skru op for varmen, gerne højt op men sørg for at røre hele tiden.
- Efter et par minutter begynder cremen at koge let og tykne.
- Så snart den tykner, skal du skrue lidt ned for varmen. Bliver den for varm, vil du opleve, at den skiller!
- Vend lidt af cremen med shiratakirisene. Justér med creme ift. hvor lind du vil have din risengrød/risalamande. Jeg har brugt den hele mængde.
- Lad det køle helt af i køleskabet.
Risalamande
- Pisk fløden let sammen med vaniljepulver. Her kan du igen piske fløden ud fra hvor fast eller cremet, du vil have sin risalamande. Min var pisket let.
- Vend den kolde 'risengrød' og vaniljeflødeskummet sammen. Smag den evt. til med ekstra sødning fx SukrinMelis.
- Hak mandlerne som ønsket, husk at gemme en hel. Vend mandlerne ned i risalamanden.
- Server risalamanden sammen med lun kirsebærsauce.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Farvel hyttealamande og underlige men populære chialamande, som virkelig har været sten i skoene på mig i årevis. Her kommer opskriften på risalamande med få kulhydrater, som din familie ikke vil opdage, de spiser. Ja, det sagde jeg faktisk lige…
Risalamande til juleaften
Denne opskrift på risalamande er lavet med shirataki-ris. Kender du dem? Det er de der ris/nudelprodukter, der er lavet af konjacroden, som er kulhydratfrie og som fås i helsekosten. Jeg ved, de er meget populære hos mange Low Carbere, men personligt synes jeg, de er afskyelige og jeg har derfor ikke brugt dem meget.
Men… så skrev en læser til mig om, at han havde lavet risalamande med dem og 7 gæster ud af 10 om bordet var blevet snydt og havde ikke opdaget, at det ikke var ægte risalamande. Whut? Og så måtte jeg prøve.
Og det samme gjaldt dælme her. Mine prøvekaniner sagde, at de godt kunne blive snydt, hvis de fik den serveret juleaften. Vildt, ikke?
Så mit tip til dig er at få fat i de ris, hvis du vil lave Low Carb risalamande. Jeg forudser, at de godt kunne gå udsolgt…
Læs også lige mine tips under opskriften eller lav en prøve-omgang inden du står med det juleaften.
Risalamande med shirataki ris (Low Carb / Keto)
Både smag og konsistens rammer ret godt den ægte risalamance. Shirataki / konjak risene er en anelse med vandede og har mindre bid end almindelige ris. Derfor kom jeg godt med hakkede mandler i.
Derudover kan du selv justere konsistensen lidt, både ift. mængden af creme i risengrøden og hvor hårdt du pisker din fløde. Jeg tror, det er meget forskelligt fra familie til familie, hvordan sådan en risalamande skal være?
Risalamanden blev serveret med sukkerfri kirsebærsauce (reklamelink) den smager faktisk OK. Hvis du hellere vil have den ægte vare kan du lave min version af Kirsebærsauce til risalamanden.
PS: hvis du synes det er super omstændeligt, at stå og lave ‘risengrød’ før risalamande, kan du også forsøge dig frem med blot flødeskum, vanilje og shiratakiris. Lad mig gerne høre, om det er lige så godt og “virkelighedstro” :)
Low Carb risengrød
Jeg har også lavet opskriften på risengrøden separat. Hvis du har brug for at tilføje den til dine favoritter eller madplaner, finder du den her: Risengrød uden ris
Dessert, julegodter og konfekt
Hvis du mangler en samlet oversigt over alle mine juleopskrifter, synes jeg du skal tage et kig på Madbandittens populære juleopskrifter samlet som e-bog. Du får e-bogen tilsendt på mail i et lækkert printvenligt hæfte – lige til at tage med i køkkenet, når der skal laves julemad eller søde sager.
Jeg har erstattet de 2 tsk maizena med 0,5 tsk thickning agent powder fra rawfoodshop som er konjakrod med 5g kulhydrat pr 100 g. Det fungerede uden problemer.
Den er mega lækker. Normalt får jeg bare alm risalamande og et skud insulin, men med denne har jeg ikke rigtig brug for den “rigtige”
Tak for den ❤️
Jaaa så godt! Det er jo den perfekte risalamande til dig så!
Så fik jeg prøvet denne. Super god. Fik “ris” via Amazon Tyskland.
Jeg havde ingen marizena så der røg 4 stk blomme i og 2 tsk mandelmel. Fungerede helt fint.
Og så bare nogle selv pluk brombær fra fryser på toppen. Uhm. Så god. Tak for denne opskrift Jane. 👍😛
Ej hvor godt og megalækkert med brombær :)
Hej Jane. Det er generelt en fornøjelse med dine gennemprøvede opskrifter😃. Smagen er rigtig god men jeg synes den blev noget grynet – har det noget med varmen at gøre? Vh Helene
Hej Helene
Det er da et godt spørgsmål. Det kan godt være det kan skyldes at temperaturen har været lidt for høj. Jeg synes ikke umiddelbart min blev grynet..
Hej
Jeg undrer mig over at produktet konkjac ris, lugter af fisk. Er det normalt?
De bedste hilsner
Marchella
Ja det er det. Det er en af grundene til at jeg simpelthen ikke kan med dem. Tjek evt. mit afsnit under opskriften, hvis du ikke nåede det🙈
Til deres forsvar forsvinder lugten, når du skyller dem og herefter tager de kun smag af det, som de er tilberedt med. Men altså puuh….
Tak🙏
Uh la la, det må straks prøves i december – og så åbner det jo nye perspektiver i forhold til den populære risalamande-cheesecake… :-)
Spændende udgave – jeg må prøve den ris-type på et tidspunkt :-)
Men jeg har ikke set æggeblommer før i risalamande. Hvilken forskel gør de?
Jeg har lavet basen som en slags kagecreme for at få den linde/runde konsistens i fravær af stivelsen, der jo ikke er i disse ris. Ellers ville det bare være en flødeskum med klumper og det tænkte jeg ikke var så lækkert😅
Ah selvfølgelig! Mouthfeel er altid vigtigt <3
Der var ordet! Lige netop❤️
Hej den vil jeg prøv hurtigst muligt:)
Faldt over et link til Arrowroot I dun opskrift på “Bechamelsauce uden mel”
Kan den evt erstatte maizenaen?
Jeg har ike erfaring med Arrowroot. Hvordan/ til hvad vil du anbefale at bruge den og ikke bruge den til?
Lyder som et godt alternativ til jævning som ellers kan være svært i low carp syntes jeg..
Og tusind tak for akt du laver!!
Arrowroot indeholder vist desværre lige så mange kulhydrater, så det kan du fint bruge men det vil ikke ændre på kulhydratindholdet, desværre.
Ahh., det kan jeg godt se.
Hvis jeg sku prøve med en anden erstatning hvad vil du anbefale?
Guar gum
Xanthan gum
glucomannan
Eller noget helt andet?
Jeg har set nogle af de udenlandske opskrifter lave noget tilsvarende med xanthan gum, så det kunne være interessant at teste. Glucomannan er også et interessant bud men det er ikke noget, jeg har i mine køkkenskabe.
Uha da da. Må lave det så snart disse ris er indkøbt. Elsker bare risalamande. Også din opskrift med hytteost. Koster dog en del kulhydrater kan jeg se 😛, men skal prøves. Tak