Denne her er den bedste low carb pizza, jeg har smagt. Faktisk vil jeg gå så langt som til at sige, at vi med denne her pizzabund er så tæt på den perfekte low carb-pizza, som vi kan komme.
De amerikanske low carb’ere kalder pizzaen her for “Fat Head Pizza” eller “cream cheese pizza”, og den findes i et utal af varianter. Jeg har lavet min version her nedenfor.
Ingredienser
Bund
- 250 g flødeost naturel
- 2 æg
- 150 g parmesan revet
- 100 g cheddar revet (eller anden ost)
- 2 tsk frisk oregano
- 1 dl pofiber
Fyld – her er hvad, jeg kom på min:
- 100 g tomatsauce eller faktisk Mosede Tomater fra flaske
- 200 g ost revet
- 70 g serranoskinke
- frisk rucola
- frisk basilikum
- lidt Lidt pesto
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Hæld alle ingredienser (minus Pofiber) i en skål og pisk med elpiskeren.
- Tilsæt Pofiber og pisk igen. Du har nu en tyk, klæbrig masse.
- Glat den ud på en bageplade beklædt med bagepapir ved hjælp af en dejskraber. Dejen passer lige til en bageplade.
- Du kan dog også lave to mindre pizzaer, hvis det passer dig bedre.
- Bag pizzabunden i ca. 12-13 minutter, eller indtil den er flot gylden.
- Lad nu pizzabunden afkøle helt og smør nu tomatsovs på bunden, fordel revet ost hen over, riv serranoskinke og fordel på bunden, dryp med pesto og stil pizzaen tilbage i ovnen. Giv den 5-7 minutter, eller indtil osten er godt smeltet.
- Tag ud, drys med frisk rucola og basilikumsblade og server – gerne med en stor grøn salat til.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Fathead pizza – Pizza uden blomkål
Jeg kan ellers vældigt godt lide blomkålspizzaen og især blomkålspizzaen med Pofiber, men med denne her får vi en pizza, som kan håndholdes, hvilket mængden af kommentarer om netop dette fortæller mig, er et vigtigt succeskriterium for en pizza.
Pizzaen bliver jo stadig ikke sprød, som de italienske stenovnsbagte pizzaer, vi kender og er det din forventning, går du skuffet hjem fra denne her middag. Hensigten er ikke at konkurrere med de lækre hvedebundspizzaer, men snarere at lave et alternativ til dem/os, der ikke spiser gluten/kornprodukter af forskellige årsager.
I stedet for blomkål som oftest bliver brugt til pizzabund i en LCHF / KETO pizza, består pizzabunden her mest af æg og ost – og en smule pofiber for strukturens skyld. Osten bidrager med virkelig meget smag og er også det der gør bunden mere fast.
Keto venlig pizza
Samtidig giver osten også en pizza der er lidt højere på protein end blomkålspizzaerne men stadig meget lav på kulhydrat. Det gør også at pizzaen her er en yderst KETO egnet pizza. Det eneste du skal holde for øje er kaloriemængden som også på grund af den lækre fede ost er en anelse til den høje side pr. portion – i en vægttabssammenhæng forstås.
En anden virkelig populær KETO venlig pizza er også Kyllingepizzaen hvor bunden også er fast og saftig. Begge opskrifter er på top 10 over de mest populære opskrifter her på bloggen, så dem kan du roligt skrive på madplanen.
Er energiberegningen for hele portionen eller er det for et stykke pizza (opskriften er til 4 så skal den deles i 4 og så er det pr. Stykke ? )
Hej Josephine
Det er pr. stk/person. Energiberegningerne følger altid portionsangivelserne øverst i opskriften.
Der står ikke noget om at osten skal smeltes først som normalt til fathead dej er det er fejl eller betyder det ikke noget i denne opskrift?
Kan jeg skifte Parmesan ud med mozzarella da jeg allerede har det hjemme?
Begge dele fungerer fint. Andre gange smelter jeg, som fx i den tyrkiske pizza.
Du kan bruge lige netop den ost, du foretrækker❤️
Hej Jane,
Mange tak for nogle dejlige ideer til lækkerier.
Jeg bor i Frankrig og har lidt svært ved at finde Pofibre. Kan jeg bruge loppefrøskaller i stedet? – eller bliver det for ‘geleagtigt’?
Hej Rasmus
I denen her opskrift, ja. I opskrifter hvor Pofiber er brugt som ‘mel’ i større doser (fx 1-2 dl), der går det ikke med loppefrøskaller. Det bliver klamt og gummiagtigt.
Vi er fan af dine opskrifter herhjemme og falder altid tilbage på din side, når vi skal finde en ny opskrift.
I går lavede vi denne pizza, og hold da op hvor var den god. Vi havde dog ikke fået købt nok parmesanost, men delte de gram der skulle i, med alm. revet mozarella ost. Derudover brugte vi to spiseskeer fiberhusk pr. dej, da vi ikke havde mere Pofiber. Den blev alligevel lige i øjet.
Dog havde vi lidt udfordringer med at “rulle” den ud på papiret, men det lykkedes da at få den næsten jævn. Måske har du et tip til en lettere udrulning til næste gang, for det er klart en opskrift vi skal bruge igen.
Tusind tak for en super fantastisk side :-)
Bh Karina
Hej Karina
Så dejligt at høre at I har glæde af opskrifterne. Jeg synes også den er bøvlet og fedtet at rulle ud men tricket med to stykker bagepapir er det bedste, jeg er kommet på :)
Hej Jane.
Tak for alle de lækre opskrifter ?…hver og en???..
Jeg undre mig over hvorfor der ikke er næringsindhold under dine opskrifter?
Mvh Hanne
Hej Hanne
Det kan du læse grunden til her: Energiberegninger
Kære Jane
Jeg har købt bogen keto.
Pizza på side 126 med svampe, løj.
Bunden var umulig at få samlet, måtte tilsætte mere smøreost, æg og vand.
Har du en video eller råd til hvordan jeg undgår at dejen ikke samles, er mere tør smuller. Ellers dejlig bog og indtil denne opskrift ikke haft problemer.
Hej Bettina
Jeg ved ikke lige hvad jeg skal sige for den opskrift er så gennemtestet, både af mig, mit køkkencrew og af mange, mange læsere. Det er samme dej, vi bruger til den tyrkiske pizza, pizzasneglene og pølsehornene.
Hvis den smuldrede, var den måske ikke helt smeltet? Det er mit eneste bud. Måske smeltede du den slet ikke, slår det mig lige?
Kan den fryses?
Ja bunden kan i hvert fald godt. Jeg tror, det bliver bedst sådan.
Den pizza er fantastisk, bedre end almindelig på mel ?️?
Kære Jane
Tak for din opskrift. Lyder rigtig lækker men….
Pofiber indeholder 17g kulhydrater pr. 100g og der skal 1dl i opskriften – Det er da mange kulhydrater, syntes jeg nu.
Har jeg forstået det rigtigt? må jo max få 20g kulhydrater pr. dag
Hilsen Tine
Ja men det vejer ingenting, så det vil bidrage med ubetydelige mængder kulhydrat i den færdige opskrift.
1 dl Pofiber vejer 20 g. Mit gæt er at du tror at 1 dl vejer 100 g. Mange falder i den fælde.
Hej Jane,
Håber du nyder Paris… er Fat Head pizza keto? Er stadigvæk nybegynder ud i Keto, 2 uger nu, det er fantastisk, og jeg er så glad for min nye levemåde, det er så neeemt
hilsen
Pia
Hej Pia
Jeg nyder det så meget. Tak :)
Det er ikke opskrifterne, der ‘er KETO’, og jeg kan på det varmeste anbefale at du vænner dig til at tænke på det på en anden måde. KETO handler om dit samlede kulhydratindtag for dagen. Det gør livet lettere og hundrede gange mere fleksibelt. Læs evt. mere om det her: Er det KETO?
Dine quessadillas fungerer også som fremragende pizza bunde. :)
Kan man bruge denne pizza opskrift når man er på Keto kick starts kuren, eller er der for meget tomat i opskriften?
Du skal hellere tænke på det som at holde dit samlede kulhydratindtag lavt. På den måde kan du tilpassse det, så du kan lave de fleste opskrifter, du gerne vil.
Kan jeg erstatte pofiber med kokosfiber eller fiberhusk?
Har lige opdaget jeg er løbet tør for pofiber ?
Jeg brugte husk før jeg opdagede Pofiber og det fungerer ok, synes jeg. Men jeg ville kun bruge 1 spsk eller lign, tror jeg.