Low carb pizza – uden blomkål


Denne her er den bedste low carb pizza, jeg har smagt. Faktisk vil jeg gå så langt som til at sige, at vi med denne her pizzabund er så tæt på den perfekte low carb-pizza, som vi kan komme.

De amerikanske low carb’ere kalder pizzaen her for  “Fat Head Pizza” eller “cream cheese pizza”, og den findes i et utal af varianter. Jeg har lavet min version her nedenfor.

Bedste low carb pizza --> madbanditten.dk

Low carb pizza – uden blomkål

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
25 min

Ingredienser

Bund

  • 250 g Philadelphiaost /flødeost naturel
  • 2 æg
  • 150 g parmesan revet
  • 100 g cheddar revet (eller anden ost)
  • 2 tsk frisk oregano
  • 18 gram pofiber 18 g = 1 dl (reklamelink)

Fyld – her er hvad, jeg kom på min:

  • 100 g tomatsovs eller faktisk Mosede Tomater fra flaske
  • 200 g ost revet
  • 70 g serranoskinke
  • frisk rucola
  • frisk basilikum
  • lidt dryp af pesto

Sådan gør du

  • Opvarm ovnen til 200 g varmluft.
  • Hæld alle ingredienser (minus Pofiber) i en skål og pisk med elpiskeren.
  • Tilsæt Pofiber og pisk igen. Du har nu en tyk, klæbrig masse.
  • Glat den ud på en bageplade beklædt med bagepapir ved hjælp af en dejskraber. Dejen passer lige til en bageplade.
  • Du kan dog også lave to mindre pizzaer, hvis det passer dig bedre.
  • Bag pizzabunden i ca. 12-13 minutter, eller indtil den er flot gylden.
  • Lad nu pizzabunden afkøle helt og smør nu tomatsovs på bunden, fordel revet ost hen over, riv serranoskinke og fordel på bunden, dryp med pesto og stil pizzaen tilbage i ovnen. Giv den 5-7 minutter, eller indtil osten er godt smeltet.
  • Tag ud, drys med frisk rucola og basilikumsblade og server – gerne med en stor grøn salat til.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Fathead pizza – Pizza uden blomkål

Jeg kan ellers vældigt godt lide blomkålspizzaen og især blomkålspizzaen med Pofiber, men med denne her får vi en pizza, som kan håndholdes, hvilket mængden af kommentarer om netop dette fortæller mig, er et vigtigt succeskriterium for en pizza.

Pizzaen bliver jo stadig ikke sprød, som de italienske stenovnsbagte pizzaer, vi kender og er det din forventning, går du skuffet hjem fra denne her middag. Hensigten er ikke at konkurrere med de lækre hvedebundspizzaer, men snarere at lave et alternativ til dem/os, der ikke spiser gluten/kornprodukter af forskellige årsager.

I stedet for blomkål som oftest bliver brugt til pizzabund i en LCHF / KETO pizza, består pizzabunden her mest af æg og ost – og en smule pofiber for strukturens skyld. Osten bidrager med virkelig meget smag og er også det der gør bunden mere fast.

Keto venlig pizza

Samtidig giver osten også en pizza der er lidt højere på protein end blomkålspizzaerne men stadig meget lav på kulhydrat. Det gør også at pizzaen her er en yderst KETO egnet pizza. Det eneste du skal holde for øje er kaloriemængden som også på grund af den lækre fede ost er en anelse til den høje side pr. portion – i en vægttabssammenhæng forstås.

En anden virkelig populær KETO venlig pizza er også Kyllingepizzaen hvor bunden også er fast og saftig. Begge opskrifter er på top 10 over de mest populære opskrifter her på bloggen, så dem kan du roligt skrive på madplanen.

Bedste low carb pizza --> madbanditten.dk

Bliv sommerklar med Madbanditten

Enkel og ligetil protokol til vægttab – super effektiv og realistisk.

Prøv den super populære Sommerklar-protokol, som har taget Madbandittens læsere med storm.

Sendes øjeblikkeligt på mail – kun 99,- 

 

 

104 kommentarer til “Low carb pizza – uden blomkål”

  1. Er energiberegningen for hele portionen eller er det for et stykke pizza (opskriften er til 4 så skal den deles i 4 og så er det pr. Stykke ? )

    Svar
    • Hej Josephine
      Det er pr. stk/person. Energiberegningerne følger altid portionsangivelserne øverst i opskriften.

      Svar
  2. Der står ikke noget om at osten skal smeltes først som normalt til fathead dej er det er fejl eller betyder det ikke noget i denne opskrift?
    Kan jeg skifte Parmesan ud med mozzarella da jeg allerede har det hjemme?

    Svar
  3. Hej Jane,

    Mange tak for nogle dejlige ideer til lækkerier.
    Jeg bor i Frankrig og har lidt svært ved at finde Pofibre. Kan jeg bruge loppefrøskaller i stedet? – eller bliver det for ‘geleagtigt’?

    Svar
    • Hej Rasmus

      I denen her opskrift, ja. I opskrifter hvor Pofiber er brugt som ‘mel’ i større doser (fx 1-2 dl), der går det ikke med loppefrøskaller. Det bliver klamt og gummiagtigt.

      Svar
  4. Vi er fan af dine opskrifter herhjemme og falder altid tilbage på din side, når vi skal finde en ny opskrift.
    I går lavede vi denne pizza, og hold da op hvor var den god. Vi havde dog ikke fået købt nok parmesanost, men delte de gram der skulle i, med alm. revet mozarella ost. Derudover brugte vi to spiseskeer fiberhusk pr. dej, da vi ikke havde mere Pofiber. Den blev alligevel lige i øjet.
    Dog havde vi lidt udfordringer med at “rulle” den ud på papiret, men det lykkedes da at få den næsten jævn. Måske har du et tip til en lettere udrulning til næste gang, for det er klart en opskrift vi skal bruge igen.
    Tusind tak for en super fantastisk side :-)
    Bh Karina

    Svar
  5. Kære Jane
    Jeg har købt bogen keto.
    Pizza på side 126 med svampe, løj.
    Bunden var umulig at få samlet, måtte tilsætte mere smøreost, æg og vand.
    Har du en video eller råd til hvordan jeg undgår at dejen ikke samles, er mere tør smuller. Ellers dejlig bog og indtil denne opskrift ikke haft problemer.

    Svar
    • Hej Bettina
      Jeg ved ikke lige hvad jeg skal sige for den opskrift er så gennemtestet, både af mig, mit køkkencrew og af mange, mange læsere. Det er samme dej, vi bruger til den tyrkiske pizza, pizzasneglene og pølsehornene.

      Hvis den smuldrede, var den måske ikke helt smeltet? Det er mit eneste bud. Måske smeltede du den slet ikke, slår det mig lige?

      Svar
  6. Kære Jane
    Tak for din opskrift. Lyder rigtig lækker men….
    Pofiber indeholder 17g kulhydrater pr. 100g og der skal 1dl i opskriften – Det er da mange kulhydrater, syntes jeg nu.
    Har jeg forstået det rigtigt? må jo max få 20g kulhydrater pr. dag
    Hilsen Tine

    Svar
    • Ja men det vejer ingenting, så det vil bidrage med ubetydelige mængder kulhydrat i den færdige opskrift.
      1 dl Pofiber vejer 20 g. Mit gæt er at du tror at 1 dl vejer 100 g. Mange falder i den fælde.

      Svar
  7. Hej Jane,
    Håber du nyder Paris… er Fat Head pizza keto? Er stadigvæk nybegynder ud i Keto, 2 uger nu, det er fantastisk, og jeg er så glad for min nye levemåde, det er så neeemt
    hilsen
    Pia

    Svar
    • Hej Pia

      Jeg nyder det så meget. Tak :)

      Det er ikke opskrifterne, der ‘er KETO’, og jeg kan på det varmeste anbefale at du vænner dig til at tænke på det på en anden måde. KETO handler om dit samlede kulhydratindtag for dagen. Det gør livet lettere og hundrede gange mere fleksibelt. Læs evt. mere om det her: Er det KETO?

      Svar
  8. Kan man bruge denne pizza opskrift når man er på Keto kick starts kuren, eller er der for meget tomat i opskriften?

    Svar
    • Du skal hellere tænke på det som at holde dit samlede kulhydratindtag lavt. På den måde kan du tilpassse det, så du kan lave de fleste opskrifter, du gerne vil.

      Svar
    • Jeg brugte husk før jeg opdagede Pofiber og det fungerer ok, synes jeg. Men jeg ville kun bruge 1 spsk eller lign, tror jeg.

      Svar