Man kan sikkert godt lave Low Carb pita men helt ærligt, er jeg bare ikke særligt vild med brøderstatninger, og i 9 ud af 10 tilfælde er jeg hellere fri. Jeg kan bedre lide at holde det simpelt og erstatte brødet med mere grønt. Som her hvor pitabrødene blev byttet med et par store blade spidskål.
Ingredienser
- 0,5 spidskål de store blade herfra, skyllet
- 200 g laks tilberedt fx en rest eller varmrøget
- 100 g rejer
- 50 g salat
- 300 g agurk
- 400 g tomater
- 100 g rød peberfrugt
- 50 g rødløg hakket
- 100 g tzatziki rørt op med lidt fed cremefraiche, fx en rest
- 50 g pesto rød og grøn
- 100 g chorizo skåret i små stykker
- dukkah til drys
Sådan gør du
- Skær alle grøntsagerne (undtagen spidskål) i små mundretter bidder og anret dem i skåle.
- Put alle de andre ting i skåle også.
- Lav din eget “pita” ved at fylde alt dit favoritfyld ind i spidskålsrullen og toppen den med gode mængder pesto, tzatziki eller anden fed dressing.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Nem og sund aftensmad
Det var perfekt aftensmad med masser af grønt i små skåle. Samtidig var det en fin måde lige at få ryddet ud i alle resterne, der havde hobet sig op i køleskabet. Jeg havde bl.a. en rest rejer fra da vi fik taco med chilirejer og en rest laks fra da vi fik laks med limesmør. Voilà: low carb “pitabrød” med laks og rejer.
Dette er jo ikke raketvidenskab, men det er en hurtig idé til at få lavet nem og sund aftensmad. Og så kan børnene sagtens være med til at lave det.
Jeg havde Silas med i køkkenet, og han er måske det mest modvillige af mine børn, men at snitte grøntsager og komme det i skåle, kunne han godt lige klare.
Og indrømmelse: Ungerne fik et helt almindeligt pitabrød, og Søren og jeg var dem, der spiste spidskålsbladene i stedet.
Jeg kunne nok godt have solgt spidskålsbladene til ungerne også, men jeg valgte anderledes her.
Low carb pita
Herunder kan du se, hvad vi havde på bordet i går:
Jeg tror at det kunne smage fantastisk med din grønne mayopesto..
Tak for at minde mig om pita til familien:-)
Pesto -køber du nogen gange en færdig, hvis hvilket mærke?
Ja tit. Jeg køber en fra Irma, deres eget mærke, der er lavet med ekstra jomfru olivenolie…
Enkelt, let og ret lækkert :-)
Sådan laver jeg ofte frokost til mig selv, men jeg har det et problem! Og så længe man kan nøjes med det, er det jo i virkeligheden sejt ;-) Men mit spidskål går altid “i stykker” når jeg forsøger at pille et blad af. Har du et tip?
God & glædelig Pinse herfra og rigtig skøn tøsetur i eftermiddag :-)