Low Carb pirogger med skinke og ost


Low Carb pirogger med skinke og ost er en opskrift, som er god både til madpakke, frokost eller som tilbehør på brunch- eller tapasbordet. Piroggerne er lavet af den lækre brød-agtige fatheaddej og fyldt med skinke, flødeost, parmesan og rød peberfrugt. Det fungerede altså forbavsende godt!

Low Carb pirogger med skinke og ost

Low Carb pirogger

4 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
med skinke og ost
6 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Fatheaddej

Fyld

Sådan gør du

  • Kom mozzarella og flødeost i en gryde og lad det smelte.
  • Tag gryden af varmen og rør pofiber og æg i, rør/ælt til du har en homogen masse.
  • Del dejen i 6 kugler. Tryk hver kugle helt flad.
  • Skær skinke og peberfrugt i små tern.
  • Rør flødeost sammen med parmesan, løgpulver, salt og peber og smag til.
  • Vend skinke og peberfrugt i massen.
  • Fordel en skefuld fyld ovenpå hvert stykke dej og fold dejen sammen om fyldet. Sørg for at lukke kanten godt af.
  • Læg piroggerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pisk ægget godt sammen og pensl piroggerne.
  • Drys evt. med lidt sesamfrø.
  • Opvarm ovnen til 200 grader.
  • Bag piroggerne i ca. 10 minutter, til de er gyldne.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Melfrie og glutenfrie pirogger

Jeg lavede faktisk tit pirogger i mit tidligere, brødspisende liv, men jeg havde aldrig turde drømme om, at man kunne lave Low Carb pirogger. Derfor har jeg også spist Low Carb i mere end et årti uden overhovedet at forsøge.

Dejen, jeg har brugt, er den, jeg også bruger til pølsehornene og pizzasneglene og ligesom med dem, synes jeg, det fungerer fremragende. Jeg synes måske ikke, det er noget, jeg ville spise som et hovedmåltid men nok hellere som en del af et større måltid. Men det er måske mere end personlig præference.

Jeg ville have fyldt disse med oksekød, for det var min favorit i gamle dage, men jeg var bange for, at det blev for vådt og snasket, så første forsøg blev med skinke og ost. Giv lige lyd, hvis du eksperimenterer med andet fyld.

Ideer til madpakke og frokost

Mange, der er nye i Low Carb eller Keto, synes, det er svært, at finde ud af, hvad de skal tage med på madpakke eller spise til frokost. Det er jeg faktisk enig i. Frokosten har altid været mit mest bøvlede måltid.

Det er klart, det er svært, når det er måltider, hvor man er vant til at omdrejningspunktet er noget kulhydratrigt som frokosten, der ofte har brød, rugbrød eller pasta i. Hvad pokker gør man så? Jamen man finder simpelthen nye favoritter,.

Disse Low Carb pigrogger er bare én mulighed. Andre gode bud på madpakkeideer er de lækre chaffles / chaffler eller kyllingevafler som både kan bruges som smørrebrød eller sandwich, se bare her: chaffelsandwich.

Du kan finde flere gode ideer under frokost og specifik inspiration til Keto frokost her.

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

16 kommentarer til “Low Carb pirogger med skinke og ost”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Nu bliver jeg nysgerrig- jeg ved jo du har dét dersens tefal snack-jern- der findes også en pirog plade til den- mon man kan lave disse i den? 🤔😇

    Svar
  2. Hejsa, jeg lavede med oksekød og den osteblanding her i opskriften lige nu, og den er helt fin. Stegte oksekødet med lidt løg og lidt hvidløg samt lidt røget paprika. Synes ikke den er våd 👌

    Svar
  3. 4 stars
    Virkelig gode som håndholdt morgenmad i bilen med lidt gnavegrønt – jeg synes egentlig 2 af dem sammen med lidt agurk eller peberfrugt er rimelig fuldgyldig når man er på farten.

    Svar
  4. Kyllingestrimler, tynde!…evt. små tern, ristet af i olie med lidt chilli og rørt op i pikant fløde ost og lidt parmesan….ind i pirogen, bag! mums…og ja, det går fint at fryse dem, tø op på køkkenbord, lun evt i microovn 15 sek. ved højeste…en skål kålsalat til og du har et fint mættende måltid.
    bh. Karina

    Svar
    • Jeg ville ikke spise dem alene til frokost. Jeg synes, de fungerer bedre som en del af et større måltid. Men det er selvfølgelig en personlig præference.
      En ville ikke give meget mad som fuldgyldigt måltid. Brug energiberegningen nederst til at lande på en anstændig mængde. Jeg sigter efter at få omkring 30 g protein pr. måltid.

      Svar
    • Det ved jeg faktisk ikke lige. Jeg har kun prøvet at have dem i køleskab og så lune dem næste dag. Det fungerer i hvert fald fint..

      Svar