Lakridsbrownie


Lakridsbrownie er et helt oplagt hit herhjemme. Den er lækker og konfektagtig. Især hvis du består den ultimative test: At vente med at spise den til dagen efter.

Low carb lakridsbrownie - lækker og nem opskrift på konfektagtig chokoladekage uden mel og med få kulhydrater --> Madbanditten.dk

Lakridsbrownie

Føj til favoritter Udskriv Pin
12 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 170 grader.
 • Smelt chokolade i vandbad sammen med smør. Rør det godt sammen.
 • Hæld chokolade/smør over i en skål og tilsæt resten af ingredienserne. Pisk dem godt sammen med elpiskeren.
 • Smag til og se om du vil have ekstra sødning i.
 • Hæld chokoladedejen over i en bageform (min målte 26×19), som enten er smurt eller beklædt med bagepapir. Jeg bruger altid bagepapir. Jeg synes, det klistrer så pokkers meget ellers.
 • Bag kagen i ovnen i ca. 25-30 minutter.
 • Tag ud og lad afkøle et par timer i køleskab inden servering. Jo koldere, den får lov at blive, jo mere fast og konfektagtig bliver den.
 • Drys med lakridspulver inden servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Lakridsbrownie til en choko-lakrids-elskende familie

Min familie kan godt være lidt svær at være madblogger i.

Hver gang (hver  e n e s t e  gang), jeg spørger dem, om vi ikke skal lave noget lækkert, lyder jo svaret: Jo! Lakrids-is! Jo! Chokoladekage! Jo! noget med lakrids OG chokolade!

Jeg prøver at forklare dem, at man som madblogger nogle gange er nødt til at bevæge sig en lillesmule ud over lakrids og chokolade, også selvom jeg selv synes, det er en vindende kombi, men for variationens skyld altså. Men de er ligeglade…

Så i weekenden lavede jeg lakridsbrownie, da vi skulle have gæster. Jeg var eller omkring noget æblekage, som jeg synes kunne være lækkert med en klat fed cremefraiche, men jeg blev hurtigt nedstemt.

Et par ekstra ord om denne lakridsbrownie…

Kagen er ikke sød, som du kender en brownie, så du kan overveje, om du vil tilsætte lidt ekstra sødning. Smag evt. på dejen, inden du bager den. Jeg tænker, det punkt ikke kræver den store overtalelse!

Hele lakridstemaet kan du selvfølgelig udelade. Andre lækre smagsvarianter kunne fås ved i stedet at tilsætte skrællen fra en øko-appelsin (evt. sammen med en håndfuld kakaonibs for crunch) eller bytte anisolien med pebermynteolie for en after eight-version.

Low carb lakridsbrownie - lækker og nem opskrift på konfektagtig chokoladekage uden mel og med få kulhydrater --> Madbanditten.dk

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

30 kommentarer til “Lakridsbrownie”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Nu har jeg købt anisolie. Men du linker til to slags ,både stjerneanis og såkaldt pimpinelle. Min er den sidstnævnte. Og på den står flere advarsler mod at indtage den …man må ikke en gang få den på tøjet.
  Hvad mener du om det?

  Svar
 2. Mon man kan erstatte de 10 dråber anisolie med noget pebermynte i stedet, så det bliver after-eight agtigt? hmmm… :D

  Svar
 3. Hej Jane

  Jeg lurer ligesom flere andre kan jeg se, om anisolien kan erstattes af andet. Jeg tænker at smide et par spiseskefulde lakridspulver i dejen i stedet – det har jeg gode erfaringer med, så overfladen bliver dejlig lakrids-karamelliseret – det vil jeg nok ikke opnå med anis-olie, hvad mener du?

  Svar
  • Du kan sagtens putte lakridspulver i dejen. Når jeg vælger anis-olie i stedet for lakridspulver her, er det, fordi jeg synes, at lakridspulver overtager smagen, hvor anis-olien spiller bedre sammen med chokoladen. Men det er jo en smags sag eller rettere, det er jo bare to forskellige kager.

   Svar
 4. Tror du man ville kunne bruge almindelig god lakridssirup i stedet for anis-olie?
  Ps. kæmpe fan af din blog – især dine forslag til madpakker og morgenmad på en uge, de redder travle uger for en fattig studerende som mig!

  Svar
 5. Ja, den fylder ret langt ned i vinduet, så det generer udsynet til billeder og tekst :( for mig i hvert fald, ved ikke om andre oplever det samme?
  Jeg kan tage et screenshot og sende til dig, hvis det kunne hjælpe?

  Svar
 6. Hej Jane,

  Det lyder vildt lækkert og stemmer også på, at den kombi aldrig bliver kedelig!

  Jeg skriver egentlig for at sige, at jeg synes, din header eller altså kanten for oven i blogvinduet (hvor der står ‘Home’ ‘Om bloggeren’ mv). er blevet meget bred og forstyrrer ligesom ens udsyn til dine fine indlæg :/

  Tak for god blog ellers.
  /K

  Svar
  • Nå det lyder da ikke godt. Meningen er, at navigationsbaren skal “låse sig fast”, så den bliver siddende, når du scroller ned. Er det det, du mener, der generer udsynet?

   Svar
 7. Jeg spørger ikke, når jeg gerne vil eksperimentere. Resultaterne falder for det meste i god jord alligevel. Jeg får også de samme svar; vanilleis, chokoladeis, citrontærte og det får vi så, når de har fødselsdag?

  Svar
 8. Haha, det er bare HELT det samme herhjemme (bortset fra det med lakridsen)! Min mand mener, at enhver dessert uden chokolade er rent spild. Så jeg og alle mine planer om fine frugttærter med rød skovsyre og smarte toppings kan SÅ meget pakke sammen! ;) Jeg kan til nøds slippe afsted med en creme brulé, men så går det også vildt for sig :)

  Svar
  • Ha ha! Dejligt at høre, at jeg ikke er den eneste med et “konservativt” bagland! Og crème brûlée kan jeg også slippe afsted med. Easy endda!!

   Svar