Low Carb i Thailand


Kan det overhovedet lade sig gøre at spise Low Carb i Thailand? Ja, det kan det i princippet godt. At spise KETO (20-30 g) vil betyde mange fravalg men at spise en sund Low Carb kost kan fint lade sig gøre.

Mange af jer har spurgt til maden i Thailand og hvad jeg gør, når jeg rejser derude.

Jeg er nødt til at starte med at sige, at jeg ikke har et decideret Low Carb-sigte, når jeg spiser i Thailand (eller andre lande). Jeg har snarere et ikke-ondt-i-maven-sigte, og det betyder nogle særlige til- og fravalg og ender nemt med at blive fairly Low Carb.

IBS og kulhydrater

Sagen er, at mange kulhydratrige madvarer trigger min IBS (irriteret tyktarm), så jeg får sindssygt ondt i maven, bliver utilpas og får ekstrem oppustet mave. Vi taler nær-fødsels-gravid-mave. Ikke ligefrem det, man gider at have, når man tilbringer størstedelen af dagen i bikini.

I ugerne inden vi rejste, havde jeg faktisk prøvet bevidst at trappe mit kulhydratindtag op for at vænne min mave lidt langsommere til det kommende højere kulhydratindtag. Det hjalp ikke en skid men resultererede bare i, at jeg havde IBS i fuldt udbrud i ugerne op til rejsen og det blev så triggered yderligere, da vi kom derud, og jeg gik ombord i tropefrugten, som jeg elsker og som jeg mindes, at jeg plejer at tolerere fint.

Suk. Så tropefrugten blev lagt på hylden og straks faldt maven til ro.

Jeg landede i stedet på en kost med kød/fjerkræ/fisk i centrum suppleret med lidt grøntsager, sovs, lidt ris og en lillesmule frugt. Og det gik meget bedre.

Læs også: IBS – symptomer, maden, triggere og ‘safe foods’ 

Fedt og sult

Det sværeste som Low Carber i Thailand er at få nok (sundt) fedt.

Maden er ret mager, kokosretterne undtaget, og portionerne er supersmå.  Den kombination gør, at kalorieindtaget hurtigt bliver ret lille, og det er nemt at føle sig lidt småsulten imellem måltiderne.

Jeg havde kokosolie med hjemmefra, som jeg brugte i kaffen til morgenmaden. Det har jeg altid med, når jeg rejser.

De fleste dage sørgede jeg desuden for, at mindst ét af mine måltider var en ret med kokosmælk (suppe, curries etc.) så jeg fik energi og fedt ad den vej.

Varmen tager appetitten og nedsætter aktivitetsniveauet og på den måde synes jeg, det hele giver ret meget sig selv.

Ris eller ej

Man kan sagtens lade være med at spise ris til retterne, og vi har rejst mange gange i Thailand uden at spise ris overhovedet. Man kan fint bestille stegte grøntsager som tilbehør i stedet.

Denne gang spiste jeg en smule ris nogle dage. Mest for at få ekstra kalorier indenbords. Og fordi min mave generelt har det fint med hvide ris.

Sukker i maden

Thai-maden indeholder en del sukker, og den smager generelt meget sødt for en, der ikke er vant til at spise sukker. Det er en præmis, man må acceptere, hvis man vil spise derude.

Der er stor forskel på sukkerindholdet i retterne. Karryretterne indeholder formentlig en del sukker og det samme gør selvfølgelig retter med den søde, klistrerede sur-sød-sovs.

Retter som garlic & pepper og dem med chili og thai basilikum er ikke så slemme (at dømme ud fra smagen).

Herunder viser jeg dig et udpluk af de ting, vi spiste i Thailand.  Vi spiste dælme godt altså :)

Morgenmaden i Thailand

Morgenmaden er sådan set Low Carb’erens nemmeste måltid, da der serveres æg på de fleste hoteller. Ofte kan du få bacon og/eller pølser også.

Koh Jum, som vi startede på, var dog en muslimsk ø, så de serverede ingen svinekød.

Jeg er generelt lidt udfordret på morgenmaden, da jeg helst ikke spiser æg. Ofte er der en enkelt thai-ret på morgenbuffeten, som jeg spiste fra. Det blev til mange dage med kylling. Kylling, kylling, kylling. Ikke det mest interessante i verden altså.

Herunder er et udpluk af min morgenmad.

Kylling, grønt og frugt Low Carb i Thailand - kan det overhovedet lade sig gøre. Se her hvad du spiser, hvis du vil spise low carb i Thailand

Kød, grønt og frugt Low Carb i Thailand - kan det overhovedet lade sig gøre. Se her hvad du spiser, hvis du vil spise low carb i Thailand

Kylling og grønt – uden frugt Low Carb i Thailand - kan det overhovedet lade sig gøre. Se her hvad du spiser, hvis du vil spise low carb i Thailand

Kyllingesuppe med grønt, kylling og bacon

Morgenmadsbuffeten på Koh Lanta havde en suppestation. Low Carb i Thailand - kan det overhovedet lade sig gøre. Se her hvad du spiser, hvis du vil spise low carb i Thailand

Spejlæg, bacon og et par skiver vandmelon

Efter 10 dage med kylling, overgav jeg mig og spiste æg et par dage – haha. Det gik nogenlunde. Low Carb i Thailand - kan det overhovedet lade sig gøre. Se her hvad du spiser, hvis du vil spise low carb i Thailand

Frokost og aftensmad

Frokosten og aftensmaden var som regel ret ens, idet den var spist fra det samme udvalg. Stort set alle restauranterne serverer det samme mad.

Panang-karry er min favorit, og den spiste jeg tit, dog i vekslen med rød karry og en enkelt grøn karry, som var så stærk at øjne og næse løb uhæmmet – haha.

Vi kan lige tage det sjove menukort igen:

Her er et udvalg af, hvad vi spiste:

Panang-karry med kylling – kæmpe favorit.

Low Carb i Thailand. Kan man spise LCHF / KETO i Thailand?

Den bedste røde karry med oksekød (kunne ikke mere kylling!!) Low Carb i Thailand - kan det overhovedet lade sig gøre. Se her hvad du spiser, hvis du vil spise low carb i Thailand

Grøn karry med kylling – den stærkeste jeg har smagt – haha Low Carb i Thailand - kan det overhovedet lade sig gøre. Se her hvad du spiser, hvis du vil spise low carb i Thailand

Grøn papayasalat Low Carb i Thailand - kan det overhovedet lade sig gøre. Se her hvad du spiser, hvis du vil spise low carb i Thailand

‘Fried something with basil’ (det viste sig at være fisk) Low Carb i Thailand - kan det overhovedet lade sig gøre. Se her hvad du spiser, hvis du vil spise low carb i Thailand

Oksekød med chili og thai-basilikum Low Carb i Thailand - kan det overhovedet lade sig gøre. Se her hvad du spiser, hvis du vil spise low carb i Thailand

Oksekød med garlic og pepper Low Carb i Thailand - kan det overhovedet lade sig gøre. Se her hvad du spiser, hvis du vil spise low carb i Thailand

Sticky rice med mango og en anden slags ris, der smagte lidt af karamel

(Mama gav dem til os og vi spiste dem af høflighed og trods den hvinende søde smag) Low Carb i Thailand - kan det overhovedet lade sig gøre. Se her hvad du spiser, hvis du vil spise low carb i Thailand

Jeg drak en enkelt vandmelon-shake Low Carb i Thailand - kan det overhovedet lade sig gøre. Se her hvad du spiser, hvis du vil spise low carb i Thailand

Og en enkelt mojito Low Carb i Thailand - kan det overhovedet lade sig gøre. Se her hvad du spiser, hvis du vil spise low carb i Thailand

Men ellers stod den på vand og sodaaaa (danskvand) for mig.

Vi købte lidt peanuts og cashewnødder og spiste om eftermiddagen, hvis vi var sultne og i Saladan (Koh Lanta – Lanta Mart) fandt vi nogle fænomenalt gode flæskesvær, som vi også købte og spiste.

Jeg fik en lille passionsfrugt-is en dag, men ellers var deres is-udvalg ret trist, så det var ikke noget, der trak i mig.

Hvad spiste ungerne?

Silas og Vegas favoritter er Massaman curry, chicken cashew, panang curry, garlic & pepper, kylling og grønt i østerssovs, chicken satay spyd med peanutdressing, og Silas er ret vild med pad thai (stegte nudler) også.

Selvom der serveres vesterlandsk mad alle steder derude, har vi et princip om, at man spiser thai-mad, når man er i Thailand.

Sidst på ferien bliver man (de) dog lidt træt af de samme smage, og ungerne havde en dag hvor de spiste spaghetti med kødsovs og en dag med en sandwich med tunsalat. Men som hovedregel spiser vi fra det lokale køkken, hvilket jo også klart er det, de er bedst til at lave.

Så kan man spise Low Carb i Thailand?

Ja, det synes jeg sagtens man kan. Også selvom jeg ikke nødvendigvis gjorde det.

Jeg er ikke bekymret for min vægt, hverken herhjemme eller når vi rejser, men er vægt et issue for dig, vil jeg sige, at jeg med ovenstående sigte oplever det som virkelig svært at gå op i vægt i Thailand. Min vægt falder oftere, når vi er afsted, formentlig pga. de små portioner, der serveres derude.

Hvis du vil læse mere om dette emne, kan du læse, hvordan vi gjorde, da vi for nogle år siden rejste fem uger rundt i sydøstasien (Singapore, Malaysia og Thailand) her: Fem ugers rejse i Østen – hvad med maden?

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

2 kommentarer til “Low Carb i Thailand”

Skriv en kommentar

 1. Udfra billeder og beskrivelse syntes jeg helt ærlig, at dine opskrifter og retter er 100 gange mere inspirerende. Ramen fra Keto bogen er ærlig også en ny favorit, da hele familien elsker smagene i det asiatiske køkken.
  Jeg er så meget med på, at man spiser Thai når man er i Thailand og Spansk når man er i spanien. Det er en evig undren for mig og min anden halvdel (han er englænder) når vi rejser at der alle steder stort set uden undtagelse altid er full english breakfast, vi forstår det bare slet ikke.
  Total grineren menukort, det er da verdensklasse.
  Tak for turen altid sjovt at være “lidt” på ferie med dig og din familie.

  Svar
  • ej hvor dejligt at I har glæde af KETO-bogen :)

   Og ja, det er skørt med de madtilbud. Men endnu mere skørt at sidde på en thailandsk restaurant og se, hvor mange af turisterne, der faktisk sidder og spiser sandwiches, salater, burgers, steaks og pomfritter etc.

   Svar