Low Carb græskarbrød


Selvom dette græskarbrød smager lidt som kage, er brødet her naturligvis både sukkerfrit, glutenfrit og Low Carb.

Efteråret byder som sædvanligt på opskrifter med græskar. Denne gang har jeg udnyttet det søde hokkaido og bagt et lækkert græskarbrød med græskarkerner på toppen. Det er en ide jeg har snuppet fra USA og er vist en kopi af et Starbucks Pumpkin Bread, som jeg dog ikke tror, man kan få her i DK? Måske du ved det?

Græskarbrød - sødligt brød med krydret smag

Low Carb græskarbrød

4,67 fra 3 stemmer
Føj til favoritter Føj til favoritter Print Pin
14 skiver
|
1 time

Ingredienser

Sådan gør du

Græskarpuré

  • Del græskarret i to og fjern kernerne i midten med en ske. Skær det derefter i store tern. Behold skrællen på.
  • Kom græskartern i en lille gryde med lidt vand og kog det mørt. Det tager ca. 10 minutter.
  • Hæld vandet fra og blend græskar til en tyk puré med en stavblender sammen med smør.

Græskarbrød

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Vend de tørre ingredienser sammen; mandelmel, kokosfibermel, Sukrin Gold, bagepulver, salt og krydderier.
  • I en anden skål, pisker du de våde ingredienser sammen; græskarpureen med smør og æg.
  • Vend det tørre og våde ingredienser sammen.
  • Kom dejen i en brødform ca. 1 l. beklædt med bagepapir.
  • Glat dejen ud med en spatel og kom græskarkerner ovenpå.
  • Bag græskarbrødet i 40-45 minutter.
  • Lad det køle helt af, før du skærer det ud i skiver.

Noter

Græskarbrødet kan holde sig i køleskabet i et par uger. Du kan evt. også dele den i skiver og fryse dem ned enkeltvis, så er de nemme at tage op. 

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Energiberegning

PR. SKIVER
Kcal 147
Kulhydrat 2g
Protein 5g
Fedt 12g

Low Carb kage eller brød?

Dette græskarbrød er sådan en mellemting mellem kage og brød. Det er sødt og smager krydret af kanel, kardemomme og nellike. Måske lidt julet ligefrem?

Jeg kunne sagtens finde på at spise dette hokkaidobrød som et sødt indslag til kaffen i stedet for et stykke mørkt chokolade eller servere det til kaffegæster i weekenden.

Ønsker du et sødere græskarbrød eller gøre det mere kage-egnet, kan du komme lidt mere Sukrin Gold / sødning i og evt. også lave en glasur ud af SukrinMelis og vand og æggehvide til at toppe den med. Sidstnævnte bliver dog lidt for sødemiddels-agtig til min smag, men måske er du mindre sart end mig😅

Low Carb brød og vægttab

En af de ting, jeg bliver ved med at slå på tromme for, er, at alt det her bagværk ikke er din bedste ven, hvis målet er vægttab.

Ligesom i LCHF-dagene får jeg nu spørgsmål fra frustrerede folk, der siger, de ikke går ned i vægt med Keto. Når jeg spørger dem, hvad de spiser, spiser de yoghurt med bær og nødder, chiaknækbrød med ost, stenalderbrød med pålæg osv. osv. Brød, brød, brød.

De har ændret ingredienser men ikke vaner. Og det kan sagtens være sundere, men det gør ofte vægttab utroligt langsommeligt.

Så vil du gerne spise Low Carb brød og gå ned i vægt, så vil jeg sige: Lad være med at gøre det til hverdagskost. Hold det til de sjældne lejligheder.

Græskarbrød og flere kager med græskar

Udover dette lækre græskarbrød, har jeg faktisk en gammel opskrift liggende på sødt butternut-brød med julekrydderier, som minder lidt om dette, men hvor græskar i stedet er revet og kommet rå i dejen. Det giver både en anden konsistens og lidt mindre sødning til brødet.

Derudover har jeg også opskrifter på både græskarmuffins, svampet græskarkage med flødeostglasur, græskartærte – Pumpkin Pie og Halloween-brownie med græskar-cheesecake swirl.

Low Carb Græskarbrød blogbillede

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

12 kommentarer til “Low Carb græskarbrød”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Kokusfibermel
    Hvad kan man erstatte kokusfibermel med, når man ikke bryder sig om kokussmagen?
    Fungerer det som profiler eller loppefrøskaller? Det er vel i den retning svaret går 🤔

    Svar
    • Måske Pofiber, som jeg gætter på er det, din stavekontrol har rettet til profiler. Men ellers er det fedtreducerede mandelmel et bud. Loppefrøskaller tror jeg bliver for ulækkert i den mængde.

      Svar
  2. 5 stars
    Har lige prøvet dette lækre brød. For at få et mindre sødt brød, erstattede jeg halvdelen af mandelmelet med valdnøddemel. Bare lækkert

    Svar
  3. 5 stars
    Dejligt alternativ til et stykke kage. Er stadig lækkert efter nogle dage i køleskab. Kan også sagtens fryses ned.

    Svar