Selvom dette græskarbrød smager lidt som kage, er brødet her naturligvis både sukkerfrit, glutenfrit og Low Carb.
Efteråret byder som sædvanligt på opskrifter med græskar. Denne gang har jeg udnyttet det søde hokkaido og bagt et lækkert græskarbrød med græskarkerner på toppen. Det er en ide jeg har snuppet fra USA og er vist en kopi af et Starbucks Pumpkin Bread, som jeg dog ikke tror, man kan få her i DK? Måske du ved det?

Low Carb græskarbrød
Føj til favoritter Føj til favoritter Print PinUdstyr
Ingredienser
- 250 g hokkaidogræskar
- 50 g smør
- 4 æg
- 200 g mandelmel
- 25 g kokosfibermel
- 2 spsk Sukrin Gold
- 2 tsk bagepulver
- 1 spsk kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 knsp nellike
- 1 knsp salt
- 10 g græskarkerner
Sådan gør du
Græskarpuré
- Del græskarret i to og fjern kernerne i midten med en ske. Skær det derefter i store tern. Behold skrællen på.
- Kom græskartern i en lille gryde med lidt vand og kog det mørt. Det tager ca. 10 minutter.
- Hæld vandet fra og blend græskar til en tyk puré med en stavblender sammen med smør.
Græskarbrød
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Vend de tørre ingredienser sammen; mandelmel, kokosfibermel, Sukrin Gold, bagepulver, salt og krydderier.
- I en anden skål, pisker du de våde ingredienser sammen; græskarpureen med smør og æg.
- Vend det tørre og våde ingredienser sammen.
- Kom dejen i en brødform ca. 1 l. beklædt med bagepapir.
- Glat dejen ud med en spatel og kom græskarkerner ovenpå.
- Bag græskarbrødet i 40-45 minutter.
- Lad det køle helt af, før du skærer det ud i skiver.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Dine egne noter


Energiberegning
PR. SKIVERLow Carb kage eller brød?
Dette græskarbrød er sådan en mellemting mellem kage og brød. Det er sødt og smager krydret af kanel, kardemomme og nellike. Måske lidt julet ligefrem?
Jeg kunne sagtens finde på at spise dette hokkaidobrød som et sødt indslag til kaffen i stedet for et stykke mørkt chokolade eller servere det til kaffegæster i weekenden.
Ønsker du et sødere græskarbrød eller gøre det mere kage-egnet, kan du komme lidt mere Sukrin Gold / sødning i og evt. også lave en glasur ud af SukrinMelis og vand og æggehvide til at toppe den med. Sidstnævnte bliver dog lidt for sødemiddels-agtig til min smag, men måske er du mindre sart end mig😅
Low Carb brød og vægttab
En af de ting, jeg bliver ved med at slå på tromme for, er, at alt det her bagværk ikke er din bedste ven, hvis målet er vægttab.
Ligesom i LCHF-dagene får jeg nu spørgsmål fra frustrerede folk, der siger, de ikke går ned i vægt med Keto. Når jeg spørger dem, hvad de spiser, spiser de yoghurt med bær og nødder, chiaknækbrød med ost, stenalderbrød med pålæg osv. osv. Brød, brød, brød.
De har ændret ingredienser men ikke vaner. Og det kan sagtens være sundere, men det gør ofte vægttab utroligt langsommeligt.
Så vil du gerne spise Low Carb brød og gå ned i vægt, så vil jeg sige: Lad være med at gøre det til hverdagskost. Hold det til de sjældne lejligheder.
Græskarbrød og flere kager med græskar
Udover dette lækre græskarbrød, har jeg faktisk en gammel opskrift liggende på sødt butternut-brød med julekrydderier, som minder lidt om dette, men hvor græskar i stedet er revet og kommet rå i dejen. Det giver både en anden konsistens og lidt mindre sødning til brødet.
Derudover har jeg også opskrifter på både græskarmuffins, svampet græskarkage med flødeostglasur, græskartærte – Pumpkin Pie og Halloween-brownie med græskar-cheesecake swirl.

Kokusfibermel
Hvad kan man erstatte kokusfibermel med, når man ikke bryder sig om kokussmagen?
Fungerer det som profiler eller loppefrøskaller? Det er vel i den retning svaret går 🤔
Måske Pofiber, som jeg gætter på er det, din stavekontrol har rettet til profiler. Men ellers er det fedtreducerede mandelmel et bud. Loppefrøskaller tror jeg bliver for ulækkert i den mængde.
Hej Jane, kan man bruge butternut squash i stedet?
Ja det tror jeg sagtens.
Men se på kulhydraterne – der er Hokkaido bedre 😉
Har lige prøvet dette lækre brød. For at få et mindre sødt brød, erstattede jeg halvdelen af mandelmelet med valdnøddemel. Bare lækkert
Dejligt alternativ til et stykke kage. Er stadig lækkert efter nogle dage i køleskab. Kan også sagtens fryses ned.
Hej Jane.
Blender du skrællen med?
Mange hilsner
Karen
Ja skrællen bliver på og blendes også med👍🏼
Hejsa,
Det ser lækkert ud:-)
Hvor mange gram kulhydrat er der i en skive?
Jeg tænker om det går an på keto?
VH Anne
Hej Anne
Energiberegningen står nederst i opskriften👍🏼
Super lækker når man bare MÅ have noget der minder om brød/kage ;-) Tilsatte dog lidt ekstra sukrin.