Low Carb burger er supernemt og lækkert. Når man tænker over det, er det jo ikke brødet, der giver den gode burger smag. Der er derimod den saftige bøf, osten, baconen og den snaskede dressing.
Ingredienser
- 100 g bacon
- 600 g hakket oksekød 8-12%
- 0,5 dl hjemmelavet ketchup + til fyld i burgeren
- 4 skiver flødehavarti
Tilbehør
- 8 stk grøntsagsfladbrød
- 1 salat
- 1 løg
- 2 store tomater
- salt og friskkværnet peber
- smør eller kokosolie til stegning
- evt. bearnaisemayo eller aioli
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Læg baconstykkerne på en bageplade med bagepapir og steg dem sprøde i ovnen i ca. 15 minutter. Lad dem herefter dryppe af på køkkenrulle.
- Rør det hakkede oksekød med ketchup og salt og peber. Form farsen til 4 bøffer.
- Steg dem på panden eller endnu bedre på grillen.
- Læg osteskiverne af flødehavarti på, når bøfferne er ved at være færdigstegte og lad osten smelte hen over bøffen.
- Byg burgeren med grøntsagsbrød, bøffer, sprødstegt bacon, rå løgringe, skiver af tomat, salat og din favoritdressing.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Burger uden brød
Som regel spiser jeg bare en burger uden brød. Det er jo bare en slags opgraderet hakkebøf så, men det fungerer bare så godt og alle elsker det. Vi spiser det både til aftensmad til hverdag og i weekenden og tilbehøret og hvad vi putter i, kan varieres i det uendelige. Se de mange tips under opskriften.
Hvis jeg gerne vil have fornemmelsen af at have en bolle rundt om indholdet, bruger jeg ofte de gode grøntsagsfladbrød. I opskriften her har jeg været tro mod den originale burger og brugt to brød pr. person. Hvis det bliver for heftigt, så lav en åben Low Carb burger med bare ét stykke
Flere opskrifter på burgere
Hvis du går min samling af sund junkfood igennem, finder du mange opskrifter på Low Carb burger. Her er både Keto burger med chorizo og guacamole, en lækker cheeseburger med løgringe, portobello-burgeren hvor det er portobellosvampen, der udgør brødet og selvfølgelig en snasket bearnaiseburger.
Og selvfølgelig har jeg også lavet en chaffelburger. Det måtte jo næsten komme, ikke?
Den heftigste burger, jeg har lavet til dato, er dog min triple cheeseburger. Det er endnu ikke lykkes mig at spise en hel en af dem.
Hvad spiser man til burger på Low Carb?
Det giver måske lidt sig selv at klassiske pomfritter ikke er så smart på Low Carb, men vi kan finde masser af gode grøntsagserstatninger. Bønnefritterne smager fx afsindigt godt og er du ok med rodfrugter, er sellerifritterne også et virkelig lækkert bud.
Er du på jagt efter en lækker dressing, så snyd ikke dig selv for den lækre burgerdressing. Det er den, jeg også bruger i den populære cheeseburgersalat.
0 kommentarer til “Low Carb burger”