5 x morgenmad


Er du tosset nogle London-eksperter, der lige var med på linjen i går, da jeg efterspurgte tips til, hvad jeg skal bruge tiden på, når jeg senere i dag står mutters alene i den store og fremmede by. Det væltede bare ud af jer med tips og gode råd, og jeg overvejer, om jeg ikke skal blive der en uge eller to for at nå det hele. Tusind tak for hjælpen! Hvis bare jeg når en brøkdel af det, bliver det en fornøjelig weekend. Jeg ved allerede, at det bliver en fornøjelig aften, for i aften skal jeg spise på Barbecoa. Og det bliver så godt! Det ved jeg bare.

LCHQ – Low Carb – High Quality
Flere af jer har også tippet mig om BT’s artikel om “den nye svenske succeskur”, der hedder LCHQ. Low Carb High Quality. Vi diskuterede den på Facebooksiden for nogle dage siden, se det HER. Jeg ved ikke, hvor BT tjekker deres facts henne, men LCHQ stammer fra en bog, som udkom tilbage i 2011. Siden er der ikke rigtig nogen, der har hørt noget til den. Svenskerne spiser jo LCHF, for hulan! Så at kalde det nyt eller en succes er nok at gå en tand for langt. Det er ellers ikke, fordi LCHQ behøver være en dårlig ting. LCHQ er jo bare en slags liberal LCHF, hvor du inviterer lidt stivelse og vist også en lillesmule fuldkornsris, quinoa og den slags ind i varmen. Og det er da på alle måder et skridt i den rigtige retning ift. den nuværende kornrige kost. Det vil sandsynligvis ikke være nok kulhydratrestriktion for dem, som lider af insulinresistens, overvægt, PCO og slet ikke for diabetikerne, men for normalvægtige, som træner meget, kan det være, det er helt fint. Det, som er tosset, er, at forfatteren til bogen har brugt det meste af sin taletid på at trashe LCHF for derefter selv at lancere noget, som er same same but different. Og det er sgu da useriøst. 

Du kan også læse hvad Kostdoktorn skrev om LCHQ, da bogen udkom i 2011. Det finder du HER.

I BT’s artikel fremgår det da også, at LCHF jo er en ekstremdiæt, som ingen formår at følge på den lange bane, og at man på LCHF erstatter kulhydrater med bacon. Flot, journalistisk researcharbejde! Christian Bitz spår endda LCHQ en stor fremtid i Danmark, og det er jo dejligt. Især fordi LCHQ vel ligner lidt det, som han selv anbefaler i VBK. Siger jeg, uden at have læst bogen. Man må nok bare holde sig for øje, at alle taler deres egen sag. Undertegnede inklusiv naturligvis.

5 x morgenmad
Så jeg tænkte, at jeg ville vise jer 5 x morgenmad her i mit “ekstreme bacon-regime”. Det er tydeligt, at det er fuldstændigt umuligt at spise så ekstrem kost på den lange bane. [Indsæt selv sarkastisk smiley].

Puha, sikke en masse bacon! Eller noget… Det er da i hvert fald mere varieret end den skål med havregryn med rosiner og skummetmælk, som jeg tidligere spiste dag ind og dag ud.

Jeg er vist lidt vrissen i dag. Det lægger jeg fra mig lige om lidt. For nu dribler jeg til London, og der bliver (sandsynligvis) stille her på bloggen i weekenden. I mellemtiden kan du følge med på Instagram eller på Facebook.

Og hvis du savner lidt læsestof, kan jeg anbefale dig at smutte forbi bloggen PCO-liv, hvor du kan læse et langt interview med mig.

Rigtig god weekend derude!

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

26 kommentarer til “5 x morgenmad”

Skriv en kommentar

 1. Hej Jane,

  De er en meget inspirerende blog du har. Jeg har et spørgsmål, jeg gerne vil stille dig. Er græsk yoghurt bedre end skyr?

  Svar
 2. Hejsa
  skide god hjemmeside du har dig :-)
  Må snart købe din bog!
  Ville lige høre hvordan flødehavarti er på LCHF? Er den FOR fed, eller må man gerne indtage den?

  Svar
   • Hi Jane! Rigtig god hjemmeside? jeg skal lige høre om rødt kød, hvad har det af status og rolle i LCHF SYSTEMET, jeg kam se du understreger mere fisk, skalddyr og fjerkræ, men ikke så meget rødt kød?

    Bh Avin

    Svar
    • Nej det gør jeg bestemt ikke. Jeg mener rødt kød er en vigtig del af en optimal kost. Indlægget du kommenterer på her er fra 2013 og omtaler en bog ved navn LCHQ som prøvede at profitere på de gode resultater folk får fra LCHF ;-)

     Svar
 3. NU er det bare lige det at “os overvægtige” altid er gode emner for nye slankekure. Og pt.er trenden jo lige alt det her nye med LCHF og jeg tænker lige : hvordan dælen klarede jeg at tabe 25 kg “the old fashion way” ! Nul fedt, nul kager, slik etc. Det burde jo være umuligt når man læser alle de her indslag med “den nye kur” ! Men rart at du lige var vågen og faldt over en gammel nyhed, LCHQ fra Sverige, så er den vel aflivet den historie ? Ellers en god side du har og nupper da et par ideer ind i mellem. Held og lykke til jer alle sammen derude.

  Svar
 4. Hej Jane.
  Kunne du ikke diske op med 5 (gerne flere) forslag til madpakken? Og gerne nogen med tidsforbruget svarende til at smøre to rugbrødsmadder med leverpostej :) Jeg er fuldstændig ideforladt, så jeg har ikke kunnet droppe mit rugbrød endnu – dels pga. at jeg kan have et rugbrød i køleskabet i hvert fald halvanden uge, hvorfor det er billigt som studerende og fordi det er såååå nemt :)
  Tak for dine gode indlæg – jeg glæder mig altid til at der kommer et nyt :)

  Svar
  • Åh, jeg kan desværre ikke prale af at være nogen stjerne til madpakker. Min madpakke bestod tit af en pakke røget laks og en avokado. Men ellers synes jeg, at en kold omelet med skinke og ost gør sig fint i madpakken eller en rest kød/kylling i en mayodressing. Så mangler du bare grøntsagsstænger.

   Til gengæld er der andre, der laver megalækre madpakker. Prøv at besøge Frk. Sveske eller Vikki Vikki er også studerende, så hun må stå med nogle af de samme udfordringer :-).

   Svar
   • Okay, fair nok.. For ja, jeg er bare heller ikke en haj til det der med madpakker.. Men det kan jo være det kommer over mig ;) Tak for links :)

    Svar
 5. aj men kære Jane. Du v e d jo, at haveregryn med rosiner er noget, der holder os alle sammen mætte og veltilpasse i mange mange timer – og atl det der bacon, du går og spiser er bare ikke godt (indsæt selv den ønskede grad af sarkasme). Og dine fotos visr jo, at man kan variere maden.. Det går altså bare ikke :-)

  Det jeg ikke forstår er, at man bringer en sådan artikel i BT så længe efter bogens udgivelse. Men måske er journalisten endelig nået ned i bunden af bøger, der skal anmeldes, og så får den lige fuld skrue? Men dårlig journalistik er det under alle omstændigheder!

  Jeg håber London var fed – og Jamies køkken ditto :-)

  Svar
  • Jeg forstår heller ikke, hvordan man med journalistisk integritet kan fremhæve en gammel bog som en nyhed. But well… det er trængte tider. Det må man tage med ;-)

   Svar
  • Jeg har haft kigget på pizzabunde med kokosmel. Jeg skal gerne give det et forsøg. Pizzabundeopskrifter kan man ganske enkelt ikke få for mange af ;-)

   Svar
 6. Det er så anstrengende, når man tager medierne i at lave virkelig virkelig ringe journalistik!! Når man sidder på den anden side, og bare ved, at det enten er løgn eller bare noget forbandet vrøvl!

  Rigtig god tur til London :)

  Svar
 7. Super fint interview! Det er så dejligt, at du kæmper for den sundhedsfremmende del af lchf med bunker af grønt, kød af god kvalitet, naturligt fedt og nul tilsætningsstoffer! Det kan der da for filan ikke være nogen, som synes er usundt?? Bare medierne gad koncentrere sig om dén del i stedet for hele tiden at have fokus på “udskift-dine-kulhydrater-med-bacon-delen! Lchf er så meget mere end bacon!
  Hav en fantastisk tur til London :-)

  Svar
  • Præcist!! På et tidspunkt skal man nok bare lære at trække på skuldrene. Fokus vil altid være på mættet fedt, bacon, ingen grøntsager og ingen af de elskede fuldkorn ;)

   Svar
 8. Du må have en skøn tur – Er vild med at du står ved når du er gnaven. Det hele er altså bare ikke rosenrødt (jo for nogle på facebook, som kun udstiller deres positive elementer af deres liv – Ja dem er der desværre mange af) ;0)

  Svar
 9. Hold op hvor usundt:) og jeg kan godt se problemet med al den bacon:)

  God dag og god tur til London!

  mvh sacha

  Svar