Lissabon – oplevelser, kultur og god mad


Lissabon er en fortryllende by. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange vi har talt om at besøge byen men er gået væk fra det igen, fordi vi på afstand ikke lige kunne gennemskue, hvad den har at byde på, og så virkede det mere sikkert at tage til Barcelona eller Paris igen, igen.

Men sikke en positiv overraskelse endelig at besøge Lissabon. Hos mig er den strøget direkte ind på en andenplads over europæiske yndlingsbyer (efter Paris, selvfølgelig). Fantastisk by.

Hvad er det så Lissabon kan?

I Lissabon snubler man ikke over de historiske monumenter, som man gør i Paris og Rom. I stedet byder byen på stemning, street art, fine gamle facader, en fed havnefront, sporvogne, gademusik, fede cafeer, restauranter, markeder og eminent god mad.

Og allerede imens jeg skriver det, kan jeg godt mærke, at den beskrivelse slet ikke yder byen retfærdighed.

Vi elskede Lissabon så højt, at vi selv efter, vi var rejst videre (vi havde to andre destinationer på ferien), kørte tilbage hele to gange for at få mere af den.

Måske forstår du det, når du ser billederne herunder:

Lissabon - se billederne af den smukke by og få tips til både oplevelser og restauranter Lissabon - se billederne af den smukke by og få tips til både oplevelser og restauranter Lissabon - se billederne af den smukke by og få tips til både oplevelser og restauranter Lissabon - se billederne af den smukke by og få tips til både oplevelser og restauranter Lissabon - se billederne af den smukke by og få tips til både oplevelser og restauranter Lissabon - se billederne af den smukke by og få tips til både oplevelser og restauranter Lissabon - se billederne af den smukke by og få tips til både oplevelser og restauranter Lissabon - se billederne af den smukke by og få tips til både oplevelser og restauranter

På løbehjul langs floden

Måske er det politisk ukorrekt at køre på de hersens elløbehjul, der får så meget kritik men hold nu kæft, hvor er det sjovt. At drøne afsted med vind i håret langs den 7 km lange havnefront (som vist egentlig er en flod), jamen, vi havde det så sjovt med det og for ungerne var det klart et højdepunkt på turen.

Området er dog fedt, uanset om man tager den på løbehjul eller ej. Og det er dejligt at gå på noget fladt til en afveksling (Lissabon ligger på syv høje, så man traver ellers op og ned).

Lissabon - se billederne af den smukke by og få tips til både oplevelser og restauranter Lissabon - se billederne af den smukke by og få tips til både oplevelser og restauranter Lissabon - se billederne af den smukke by og få tips til både oplevelser og restauranter Lissabon - se billederne af den smukke by og få tips til både oplevelser og restauranter Lissabon - se billederne af den smukke by og få tips til både oplevelser og restauranter Lissabon - se billederne af den smukke by og få tips til både oplevelser og restauranter

Seværdigt og kultur

Vi er ikke de store kulturryttere, men Lissabon byder selvfølgelig også på fine elementer som fx Jeronimos-klostret og Castelo de Sao Jorge.

Lissabon - se billederne af den smukke by og få tips til både oplevelser og restauranter

Castelo de Sao Jorge er bestemt et besøg værd. Om ikke andet så for udsigten og for de vilde påfugle.

LIssabons seværdigheder Lissabon - se billederne af den smukke by og få tips til både oplevelser og restauranter

Sintra – Palacio da Pena

Man kan åbenbart næsten heller ikke besøge Lissabon uden at tage en dag til Sintra.

Sintra er en by en times tid fra Lissabon, som er på UNESCOs Verdensarvsliste pga. sin arkitektur. Hele byen er et besøg værd men især paladset, det skøre, farverige, eventyrlige, disney-agtige Palacio da Pena med den tilhørende park er et besøg værd.

Personligt ville jeg ikke veksle en dag i Lissabon med et besøg i Sintra og det gjorde vi faktisk heller ikke. Vi besøgte først Sintra, efter vi var draget videre til byen Cascais, men det skal jeg fortælle om en anden dag.

SINTRA - Palacio da Pena, et eventyrligt slot udenfor Lissabon SINTRA - Palacio da Pena, et eventyrligt slot udenfor Lissabon SINTRA - Palacio da Pena, et eventyrligt slot udenfor Lissabon

Markeder

LXFactory havde vi aldrig fundet, hvis ikke en af mine læsere havde anbefalet det til os. Superfedt marked med mad, friskpresset juice i syltetøjsglas, tattoos og diverse håndværks/junk-butikker.

Det er Christiania møder Meat Packing District og hipsterfaktoren er nær 1000.

Markeder i Lissabon Markeder i Lissabon Markeder i Lissabon Markeder i Lissabon Markeder i Lissabon

Time Out Market er også et besøg værd. Det er en kæmpe Food Court med alt hvad hjertet kan begære. Der er propfyldt med mennesker altid så forvent at stå i kø.

Det ligger side om side med et mere traditionelle grøntmarked, som ikke var specielt interessant.

Markeder i Lissabon

Maden

Det kan godt være svært at komme til en ny by, man aldrig har besøgt før og så have held med at spise godt. Men vi spiste ualmindeligt godt i Lissabon, og det er formentlig mest, fordi Søren havde gjort forarbejdet og havde fundet en masse gode steder til os.

Måske kan du bruge vores oplevelser, hvis du skal besøge Lissabon.

Alma

Vi var kun lige ankommet (med vores forsinkede fly), havde klædt om i en hulens fart og så gik turen til Alma. Alma er en 2-stjernet Michelinrestaurant og Søren havde booket bord til os mange måneder forinden.

Det var en kæmpe oplevelse. Også for ungerne, som virkelig gjorde det så godt.

De er jo super-madmodige men kan sagtens blive udfordrede og blev det også på både blækspruttearme og en virkelig heftig servering med stegt gåselever. None the less, kæmpe oplevelse.

Alma - Lissabon

Sala de Corte

Mere i vores vante element var Sala de Corte, Lissabons måske bedste steakrestaurant. Her spiste vi faktisk to gange. Både en middag, hvor den fik hele armen og en hurtigere gang til frokost. Enormt god mad og virkelig god og kompetent betjening (især på vores aftenbesøg)

Lissabon Lissabon restaurant

Tapisco

Superhyggelig og tilbagelænet tapas-bar med god mad og vin.

Vi spiste en lang frokost her med to af Sørens venner, som bor i Lissabon og min iPhone blev i tasken, så ingen billeder af maden. Men klart en anbefaling værd.

Lissabon tapas

Wine Room

Egentlig en vinbar men vi spiste en dejlig, let frokostanretning med oste, pølser, skinker og paté. Bestemt en anbefaling, hvis du er på de kanter. Men tag den en aften (uden børn). Og bestil bord, for der er kun ganske få.

Lissabon vinbar Lissabon vinbar og tapas

Mez Cais LX

Her spiste vi utrolig lækker mexicansk mad. Mez Cais LX ligger som navnet antyder på LXFactory og skal du besøge markedet og have en bid mad, kan den varmt anbefales.

Bedste mexicanske mad i Lissabon

Zero Zero

Inden vi skulle hjem fra Portugal kørte vi tilbage til Lissabon (igen) og nåede lige at spise en let frokost. Vi landede på et italiensk pizzaria, der hed Zero Zero. Maden var dejlig, betjeningen ikke i top.

Men jeg fik carpaccio med trøffelolie, ristede pistacienødder og pecorino og Capresesalat og så er det jo svært at klage.

Bedste italienske restaurant i Lissabon

A Cevicheria

Dette var en, som både Søren og jeg havde fået anbefalet og dens popularitet var heller ikke til at overse. Den er med på nærmest alle lister over must-eats i Lissabon og folk venter gerne 1 time udenfor for at få bord.

Jeg var i tvivl, om jeg skulle nævne den, for vi synes ikke, det var hypen værd. Vi syntes ærligt talt, det var mere mærkeligt, end det var godt. Vi spiser gerne ‘mærkeligt’ men ikke for det mærkeliges skyld. Det hjalp heller ikke, at maden blev serveret uden forklaring. Så sad vi der og gættede hvad det mærkelige sorte, som noget fiskeagtigt lå på eller prøvede om vi kunne huske hvilke retter, vi havde bestilt, så vi kunne matche det på tallerkenen til en ret. Not cool.

Ungerne, som havde det lidt stramt over at skulle på ‘blæksprutterestaurant’ igen, gav op efter den første ret. Jeg holdt til de første 2-3 stykker og Søren afsluttede resten (vi havde bestilt seks retter til deling).

Så ingen anbefaling herfra (til gengæld kæmpe anbefaling til den lillebitte italienske isbod, Mù, som lå på hjørnet 50 m derfra og hvor vi spiste os mætte bagefter – fænomenalt god chokoladesorbet).

Kaffen

Når man rejser med Søren, drikker man ikke en eneste tilfældig kop kaffe. Han kender altid en kaffebar med verdens bedste kaffe, der ligger ‘lige rundt om hjørnet’.

I Lissabon drak vi derfor kaffe på Fabrica og på Copenhagen Coffee Lab. Begge har kaffebarer flere steder i byen og jeg synes, du skal gå i vores fodspor og drikke dine kaffer der. Det er så godt at  vi købte 2 kg bønner med hjem fra Fabrica – haha.

Bedste kaffebarer i LIssabon

Og det var vores besøg i Lissabon.

Efter Lissabon tog vi videre til Cascais, som ikke lige faldt i vores smag men som du kan læse om her.

Bliv klogere på Low Carb og Keto i din sommerferie☀️

Lyt blandt andet til emner som: strategier til vægttab, hvordan du griber vægttab an efter 40, fordele og ulemper ved faste, cravings og sukkerafhængighed, mentale redskaber til motivation og fastholdelse og hvordan du kommer tilbage på sporet efter en periode med for meget af det gode.

Lige nu kan du lytte til hele mit podcast arkiv for bare 49,-

Prøv MadbandittenPLUS her >>

I gang med Keto på en nem og fleksibel måde?

Med min nye Keto kostplan ‘den fleksible’ vælger du frit tre retter pr. dag fra planen og uanset hvilke du vælger, får du den rette mængde kulhydrat, protein og fedt for at gå ned i vægt.

Prøv kostplanen her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

10 kommentarer til “Lissabon – oplevelser, kultur og god mad”

 1. Hej Jane,

  Meget dejligt at høre om Lissabon, som netop er destinationen for den rejse vi gav vores yngste i konfirmationsgave ?
  Vi planlægger at tage afsted til efteråret (det bliver nok uge 42).

  Hvor / hvordan boede I ? Nogle anbefalinger / advarsler ?
  Hvor mange dages besøg ‘kræver’ byen ? ??

  Mange hilsner Anne

  Svar
 2. Lissabon vandt også fuldstændigt mit hjerte, da jeg var der i juni. For mig var det Berlin møder sydeuropa – på den gode måde uden et ord om Merkel eller PIIGS

  Svar
 3. Jeg var ret glad for Lissabon. Og der var ikke helt så mange mennesker, da vi var afsted i september. Netop TimeOut marked var nærmest tomt, da vi var der en formiddag. Til gengæld kunne jeg her få lidt af det, som jeg synes var svært i de gængse Lissabon restauranter — nemlig grøntsager i maden. Den stort set eneste gang jeg fik det ‘automatisk’ til min mad, var på et lille bitte sted, hvor jeg fik stegte sardiner – med kogte kartofler og en lille iceberg, tomat, agurk salat. Kh. Birgitte

  Svar
 4. Lissabon er også en af mine favorit byer… Den byder på så mange oplevelser.. Elsker de små steder hvor man kan opleve den ægte fado musik,som er deres helt egen lokale musik genre… Søde hjælpsomme og imødekommende mennesker…

  Svar
 5. Tak… jeg havde faktisk tænkt mig, at spørge dig om du kunne komme med en Lissabon guide. Vi snupper selv et par dage der, næste sommerferie ☺️

  Svar
 6. Lissabon (og Porto) har også stået på min ønskeliste i et par år efterhånden! Hvor lejede i løbehjul? Det er jo nærmest et must med unger?

  Svar
  • Vi tog bare dem, der stod på gaden. Vi downloadede to forskellige apps (Lime og Voi) og så betalte vi bare pr. minut. Ej men det var SÅ sjovt! Også for voksne!

   Svar
 7. Dejligt at høre om Jeres tur til Lisabon. Glæder mig til at høre om Jeres oplevelser i Cascais, hvor jeg er kommet meget. Første gang 1975, da min mor var flyttet dertil og boede i 17 år. 2018 var sidste gang og jeg glæder mig til næste besøg.

  Svar
  • Uh jeg er næsten ked af at sige det men vi var slet ikke vilde med Cascais. Dog var vi ret vilde med de strande, det lå 10 min kørsel derfra :)

   Svar