Linsesuppe med tomat og kokosmælk (dhal)


Linsesuppe er måske ikke det mest sexede i verden, men det er billigt og mættende, hvilket kan være rart her sidst på måneden.

Linsesuppe - opskrift på god og billig aftensmad, der mætter

Linsesuppe med tomat og kokosmælk

Føj til favoritter Udskriv Pin
4 personer
|
30 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Opvarm kokosolie i en gryde eller sauterpande og svits løg og hvidløg i kokosolie, til de er klare i farven.
 • Tilsæt alle krydderierne og svits dem med et øjeblik.
 • Hæld bouillon, hakkede tomater og kokosmælk på og tilsæt linserne.
 • Lad retten koge op og simre videre i ca. 20 minutter, til linserne er møre.
 • Smag til med salt og peber og tilsæt evt. tomater skåret i tern eller andre grøntsager de sidste 5 minutter.
 • Top evt. med en klat fed cremefraiche og måske lidt dukkah.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Engang i tidernes morgen havde jeg en kategori her på bloggen, der hed “LCHF for fattigrøve”, men så gik der nogle år, og vi kom ind i den tidsalder, hvor det at finde noget at blive forarget over nærmest blev en nationalsport. Og så kan man ikke kalde nogen for fattigrøve. Heller ikke selvom det egentlig var en selv, man mente.

Nu er jeg ikke specielt fattig, men det var jeg, dengang jeg sagde mit job op og besluttede mig for at blive selvstændig.

Nok havde Søren en fin løn, men det kan stadig godt mærkes, når familien går fra at have to fuldtidslønninger til én. Så jeg vendte hver en 5’er, jeg tjente i den periode.

Og så synes jeg egentlig, det var fedt at vise, at dåsemakrel nogle gange udgjorde min frokost, eller at jeg på anden vis lavede mad, der kunne laves på budget.

Jeg kunne jo selvfølgelig bare have kaldt den “LCHF på budget” eller LCHF på SU”. Så var der næppe nogle, der var blevet forargede.

Spis LCHF på budget

I øvrigt samlede vi dengang en masse gode tips til at spise LCHF på budget. Find dem her: 10 tip til at spise LCHF på budget (husk også at læse dig igennem kommentarerne. Der ligger en guldgrube gemt af gode tip der også!)

Linsesuppe er god og billig mad. Og denne er en slags dhal som er lidt stærk og varmer godt, hvilket er rart, når det er koldt udenfor.

Om linsesuppe og dhal er LCHF ved jeg ikke, det kommer vel an på hvor få kulhydrater, man gerne vil spise. I opskriften her giver linserne fylde, og så giver fedtet fra kokosmælken ekstra mæthed. Har man en kødrest kan man også smide den i, men ellers kan man spise den, som den er.

Læs også: Forskellige typer LCHF

Og det gode er, at den er lavet på 30 minutter! Nemt!

Linsesuppe - opskrift på god og billig aftensmad, der mætter
Linsesuppe - opskrift på god og billig aftensmad, der mætter

Skal du på Keto efter nytår?

Skriv dig på venteliste og vær blandt de første, der får besked, når vi åbner for tilmelding på mit populære Keto-kursus.

Skriv dig op her >>

Er du klar til julemåneden (og dens mange fristelser)?

Hold fast i de gode vaner med Madbandittens Juleopskrifter. Her er både mad til juleaften og julefrokosten og en masse lækre søde sager, som ikke sender blodsukkeret på himmelkurs.

Få tilsendt Madbandittens Juleopskrifter her

Madbandittens juleopskrifter

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

15 kommentarer til “Linsesuppe med tomat og kokosmælk (dhal)”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Elsker Dhal, så er lidt overrasket over at den er LCHF. Har dog aldrig beregnet den. Smider en pose friske spinatblade på når den er klar og lader den dampe med i 1-2 min.
  Elsker også din artikel om fattigrøve, har selv været der, med to sult e teenage sønner min mands løn og mine drømme. Det var hårdt, for min del ikke andet end erfaringerne værd. Hvor er det dig tankevækkende at det snart er en regel at man skal føle sig krænket. Tak for dut skriv.

  Svar
  • Hej Nina
   Som du kan se i energiberegningen ligger den jo også superhøjt sammenlignet med et måltid med animalsk protein, men har man fx 100 g kulhydrat som øvre mål i sin Low Carb kost, kan den godt passes ind. Og nogle gange er det jo netop kompromisets kunst og især, hvis man er trængt økonomisk. At spise en linsesuppe som denne er jo længder bedre (og mere mættende) end at spise fx pasta eller andet hurtigt optageligt kulhydrat.

   Men ja, virkelig den svær snak om økonomi. Desværre også en snak, der bliver mere og mere aktuel😔

   Svar
  • Hej Rie
   Det står under opskriften. Og nej, du kan ikke bruge linser på Keto. De er jo virkelig kulhydratrige.

   Svar
 2. Det smagte fantastisk ! Jeg tilføjede squash og blomkål og det smagte rigtig godt med. :) tak for opskrift !

  Svar
 3. Er kun 23, men linsesuppe har været en kæmpe del af min barndom, har eksperimenteret meget med den! Men noget jeg er blevet vild med er linsesuppe blendet med Hokkaido græskar!!!! Mit blodsukker svinger ikke når jeg spiser de to ting sammen! Mums!

  Svar
 4. Meget lækker suppe for en som jeg:-) Den skal jeg bestemt prøve at lave, suppe er godt især for årstiden.
  Forarget, sladder, fordomme det er nemt at blive og udøve, så synes vi alle skal feje for egen dør. Det når vi nu engang længst med.
  Om min konto er også i bund pt.
  Og fattige, jo det har vi altså i DK, ikke som i Afrika mv. men vi har fattige, det er undersøgt og fastslået, så ingen behøver fordomme, de kan jo i stedet hjælpe dem uden lige så mange penge som dem selv:-)
  Nok om det, suppen skal laves og nydes:-)
  Et smukt efterår til du og familien.

  Svar