Linsesalat med feta og urter


Denne skønne linsesalat er kun for dig der spiser Low Carb. Linser kan give dejligt med fylde i salater, men de tilfører desværre også en stor mængde kulhydrat. Det kan være fint på Low Carb men det bliver alt for meget på Keto.

Det er også derfor, at vegetarisk Keto har svære kår. Vegetarisk Low Carb med op til 100 g kulhydrat om dagen går til gengæld super fint. Det har jeg lavet et bud på her: Low Carb Vegetar

Hvis du spiser Keto synes jeg at du skal tage et kig i mit store katalog af salater og finde en salat med mindre kulhydrat.

Linsesalat med feta og urter

Linsesalat med feta og urter

Føj til favoritter Udskriv Pin
Lækker og mættende linsesalat med masser af smag. Kan sagtens bruges i madpakken også.
2
|
20 minutter

Ingredienser

  • 1 dl sorte linser fx beluga linser
  • 2 squash
  • 100 g feta
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 håndfuld basilikum
  • 30 g ristede pinjekerner
  • 1 tsk tørret timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk smør eller kokosolie til stegning

Dressing

Sådan gør du

  • Kog linserne efter anvisningen på posen.
  • Skær squashen i skiver og steg dem på panden i olie, krydr med timian, salt og peber.
  • Hak krydderurterne.
  • Bland linserne med resten af ingredienserne og dryp olie-citron-dressingen over.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Linsesalat og Low carb

Linser indeholder som sagt en del kulhydrater og det kan være fint på Low Carb men ikke på Keto. Denne linsesalat indeholder flere kulhydrater end man ville spise på en hel dag på Keto. På Low Carb kan salat med linser derimod være en god kilde til både volumen og fibre i maden. Det giver god fylde i maven og har man det godt med en fiberrig kost, er det super.

Jeg foretrækker at opfatte linser som en kulhydratkilde mere end som en proteinkilde. Faktisk forstår jeg slet ikke, at vi taler om linser som planteprotein. Jeg mener… de indeholder 17 g kulhydrat pr. 100 g og sølle 6-7 g (ikke-komplet) protein. Men som en god kilde til Slow Carb synes jeg, de er alletiders.

Lidt om planteproteiner

Proteinindeholdet i opskriften kommer primært fra linserne (plantebaseret protein). Planteprotein er i en væsentlig dårligere kvalitet end den animalske protein. Det kan du læse mere om her Animalsk protein vs. planteprotein

Men ønsker du at spise vegetarisk, kan det stadig være en fin idé at have linser og bønner i kosten. Denne opskrift på linsesalat er en opskrift fra min e-bog Low Carb vegetar. Bogen beskirver hvordan du kan spise vegetarisk Low Carb på en sund måde med et anstædigt proteinindhold og uden at kulhydratindtaget stikker helt af.

Linsesalat med feta og urter

Kan jeg hjælpe dig med noget?

Har du brug for støtte eller hep, input til din kost eller brug for hjælp til at få rettet lidt ind, så du kan få de resultater, du drømmer om? Så hop ind på min lukkede spørgeside og lad mig hjælpe dig.

Som at have en coach ved hånden men uden at det koster tusindevis af kroner hver måned💸

Spørgesiden er til mine PLUS-medlemmer og er du ikke medlem allerede, kan du prøve det gratis her:

Ja tak – det vil jeg prøve!

Udover den lukkede spørgeside får du adgang til at se energiberegninger på alle mine 2.000 opskrifter, din egen favoritside, hvor du kan gemme opskrifter og lave madplaner med indkøbsliste, velkomst e-bogen Den Store Keto-guide (værdi 149,-) og du kan lytte til min podcast.

I Januar 2022 vejede jeg 116 kg og blev medlem hos dig. Det er den bedste beslutning jeg har taget i hele mit liv. Jeg vejer nu 75,4 kg og vægten  går stadig langsomt ned. Jeg har endelig fået et liv, hvor jeg ikke konstant er sulten og kun tænker på mad.”

Start prøveperiode her 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

0 kommentarer til “Linsesalat med feta og urter”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?