Lime-mayonnaise – lækker og nem opskrift


Lime mayonnaise er virkelig lækker til når der er rejer, krabbe eller kammuslinger på bordet.

Zanzibar fik vi serveret en del krabbe, og det var altid sammen med en lækker lime mayonnaise, som jeg svor, jeg ville hjem og reproducere i mit eget køkken. Hermed gjort!

At have gode opskrifter på dip og dressinger er en kæmpe hjælp til at få spist nok fedt til at holde mig mæt mellem måltiderne. Jeg har derfor altid nogle forskellige dips, pestoer eller dressinger i køleskabet, der er klar til bare at blive hevet frem og spist.

Denne mayo er helt enkel og kræver bare to ingredienser – mayonnaise og (øko-)lime. Du kan lave din egen mayonnaise på bare 1 minut (se denne idiotsikrede opskrift) eller du kan købe en færdigt. Når jeg køber mayo, går jeg efter en økologisk en og en, som er uden solsikkeolie. Særligt sidstnævnte kan være lidt svært at finde, men der findes efterhånden flere lavet på rapsolie.

Brug fx lime mayonnaise her på en god gammeldags rejemad!

Lime mayonnaise - Lækker opskrift på lime-mayonnaise. Perfekt til skaldyr --> Madbanditten.dk

Lime-mayonnaise

Føj til favoritter Udskriv Pin
2 dl
|
5 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

 • Bland mayonnaise og limesaft og -skal i en skål og rør godt sammen.
 • Nogle gange er øko-limes utroligt tørre og næsten umulige at drive en dråbe ud af, og andre gange er de enormt saftige. Jeg havde nogle tilovers fra nytårsaften, og de var semi-saftige. Er dine megasaftige, kan det være, du skal nøjes med at bruge saften fra én af dem. Men smag dig frem ellers.
 • Hæld på glas med tætsluttende låg og opbevar i køleskabet i en lille uges tid.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Lækker opskrift på lime mayonnaise. Perfekt til skaldyr --> Madbanditten.dk
Lækker opskrift på lime mayonnaise. Perfekt til skaldyr --> Madbanditten.dk

Gør hverdagen nemmere med personlige madplaner

Madplaner er geniale til at holde fast i den sunde livsstil, også når hverdagen rammer. Vi kender alle situationen med at stå med snuden i Nettos køledisk kl. 17.10 og i stedet ende med dyr takeout.

Med et MadbandittenPLUS-medlemskab kan du lave et ubegrænset antal madplaner og få indkøbsliste til at tage med ud og handle.

Du kan simpelthen med få klik lave madplaner med de retter, som du (eller din familie) kan lide. Slut med at smide ud, fordi der altid er ret i planen, man ikke bryder sig om. For du vælger selv retterne!

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Herudover får du også:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • færdige madplaner, jeg laver
 • madlister og visuelle tabeller og grafikker til Low Carb og Keto (perfekt til køleskabet)
 • adgang til eksklusive sundhedsartikler og guides (fx min store guide til protein, min guide til fedt og guiden til at tælle kulhydrat)
 • adgang til at lytte til min podcast

Prøv MadbandittenPLUS her

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Følg med på Instagram

Ved du, at du kan følge Madbanditten.dk på Instagram? Her deler jeg alle nye opskrifter, jeg udgiver.

Du er også velkommen til at følge min private Jane Faerber-profil. Her er mindre mad men mere hverdag, rejser og træning❤️

Skriv dig op til min lørdagsmail og jeg sender dig en madplan for 0 kroner.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

En kommentar til “Lime-mayonnaise – lækker og nem opskrift”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Den må prøves. Har lige købt lækker krabbekød i Torvehallerne. Vil lave en pure af selleri og i bunden af den basilikumsolie som jeg lavede i går og så toppes med krabbekød. Men har købt rigelig, så en krabbesalat med lime mayo lyder som skøn frokost.
  Har det lidt svært med at lave mayo selv. Ikke engang din idiotsikret virker for mig.
  Jeg er stødt på en økologisk lavet på sojabønne. Men kan ikke gennemskue i hvilken kategori den befinder sig i godt/skidt. Har du en ide?

  Svar