Løgkompot med rødløg og timian er en dejlig og nem opskrift, som er en superlækker smagsgiver på alt dit mad. Løgkompot er bare ellers slet ikke noget, der sådan normalt falder mig ind at lave, men det er simpelthen så let, at jeg fik lyst til at prøve.
Løgkompot – virkelig lækker smagsgiver
Løgkompot smager så delikat og har den lækreste sødme-syrlighed og kan derfor peppe selv det kedeligste måltid op. Og så kan den spises til nærmest alting. Også ovenpå morgenomeletten. Jo, jo, kom nu, lad os være lidt fusionsagtige.
Det er en spændende og nem måde at få ekstra smag i sin mad. Prøv opskriften herunder.
Ingredienser
- 200 g rødløg
- ½ dl æblecidereddike
- 2 spsk Sukrin Gold eller kokossukker
- 1 håndfuld frisk timian
- ½ spsk honning
- 2 tsk salt
Sådan gør du
- Skær løg i fine både og skil dem fra hinanden. Sauter dem i lidt olie ved middelvarme, til de bliver blanke og bløde. De må ikke brune.
- Hæld æblecidereddiken over og lad dem simre under låg i ca. 20 min.
- Herefter tilsætter du den friske, finthakkede timian sammen med honning, kokossukker/sødning og salt og lader dem simre uden låg, indtil væsken er kogt helt fra.
- Køl ned og server eller gem på glas i køleskabet. De pynter på det meste mad. Også på smagen.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Løgkompot og syltede rødløg
En anden variant, som fortjener at blive nævnt her er de syltede rødløg. De er faktisk endnu nemmere at lave og de smager superlækkert også.
Og nu vi er i gang med rødløgene, har også lavet råmarinerede rødløg med appelsin og timian og de kan varmt anbefales også.
Uanset om du vælger løgkompot, syltede rødløg eller råmarinerede rødløg, så prøv dem næste gang, du skal have en hakkebøf eller måske en burger. Øj det smager godt i burger også.
Og det der med morgenomeletten, det mente jeg faktisk!
Vil bare lige høre om man kan erstatte kokossukker med noget andet?
Du kan erstatte kokossukker med de fleste andre typer sødning.
Hvad skal kokossukkeret bruges til? :)
Kokossukkeret omtales i slutningen af første afsnit:
“Herefter tilsætter du den friske, finthakkede timian sammen med honning, kokossukker og salt og lader dem simre uden låg, indtil væsken er kogt helt fra.”