Lidt om uld, blå læber og vagtelspejlæg


Halløj, hvor tiden flyver afsted for mig i øjeblikket. Dagen er slut, nærmest før jeg synes, den er startet, og tilbage sidder jeg så i mit køkken, hvor jeg startede og prøver at huske, om jeg fik spist ordentligt i dag og i så fald, hvad der røg indenbords. Nu skal det ikke forstås som om måltiderne springes over, for det gør de bestemt ikke, men de er desværre ikke så højt prioriterede, som jeg gerne ville have dem. Jeg tilbringer dag ind og dag ud i møde og har først et mødefrit øjeblik på fredag, hvor jeg igen sætter mig til rette på DSB1′ med retning mod Århus H.

I går lykkes det mig dog at gå tidligere fra arbejde, hvilket gjorde det muligt at gå en tur i det pragtfulde, solrige efterårsvejr. Jeg travede ud af Frederiksberg Allé, som altid bringer minder om dengang jeg træt som et alderdomshjem travede op og ned af alléen med tvillingevognen foran mig. I går følte jeg mig dog noget mere fri, men pludselig befandt jeg mig udenfor min daværende yndlingsbutik Aniel. Aniel er et mekka for økoelskende småbørnsforældre. Her finder du alt i økotøj og legetøj til de små, og selvom mine to små snart fylder 6 år og måske ikke længere ligefrem er kernemålgruppen, gik jeg alligevel ned i den fine kælderbutik. Og sørme om jeg ikke kom ud derfra med to toplækre økouldundertrøjer til mig selv! En klassisk undertrøje og en langærmet. Særligt den langærmede bliver min bedste ven til vinter. For jeg er som sagt allerede begyndt at fryse. Det går lige de dage, hvor solen skinner, og temperaturen holder sig omkring 15 grader, men så snart den når under, rejser alle små hår på min krop sig, og jeg begynder at skælve lidt af kulde. I dag gik jeg rundt og småfrøs lidt på jobbet (uden uld), og da jeg gik på toilet og så mig i spejlet, havde mine læber et tydeligt blåt skær. Det er ikke helt normalt, vel? Jeg var trods alt indendøre, og jeg havde både undertrøje af bomuld, t-shirt af bomuld og en cardigan på. Så jeg er jo ikke ligefrem letpåklædt. Nå, men blå læber er så mit kendetegn fra nu af og indtil maj. Sig gerne hej, hvis I ser mig på gaden!

Nå, men når nu maden er lidt nedprioriteret i løbet af dagen, er det om at trække sig selv op til at gøre sig lidt ekstra umage om aftenen. Og det kan jo godt være, at det er lidt svært, når man både er træt og fryser. Men forleden havde manden en bakke vagtelæg med hjem, og jeg har ikke helt vidst, hvad jeg skulle stille op med dem, så i mangel af bedre idéer lavede jeg i dag minispejlæg.


Det kan jo være lidt svært at se, at det er vagtelspejlæg, men tallerkenen er altså en lille frokosttallerken, og der er 8 styks på.

Vagtelspejlæggene fik selskab af en hakkebøf, lidt hvidløg- og smørsauterede  champignoner, lidt blancherede grønne bønner og lidt ovnbagt serranoskinke. Okay for en tirsdagsmiddag, ikke?

PS: hvis nu der sidder en læser derude og tænker: Ej, det der med kuldskærhed og blå læber, det er jo bare, fordi hun mangler lige netop denne type vitamin, mineral, aminosyre, superfood, younameit, så del lige ud, ikke?

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

3 kommentarer til “Lidt om uld, blå læber og vagtelspejlæg”

Skriv en kommentar

 1. Jeg har også brugt en del uld allerede -og jeg er jo desværre godt polstret :)
  Både min slanke datter og jeg har en tendes til at småfryse – det eneste vi har til fælles er at vi begge har lidt lavt blodtryk
  Min datters omkring 90/60 og mit 105/70 . Men det kunen være interessant at få tjekket om dit blodomløb er godt nok….
  Jane du tager da bare dobbelt uld på og så et uldent tæppe på sofaen ;)

  Svar
 2. Hej Stina – tak for din sjove kommentar :)

  Jeg har nu taget en dag mere uden uld. DMI lover 17 grader og hvis jeg allerede tager ulden i brug nu, hvad skal jeg så have på, når det bliver minus 10 grader? Overvejer puppetilstand indtil maj….

  :) Jane

  Svar
 3. Altså, jeg har kampsvedt lige siden jeg startede på LCHF i juli, men i weekenden frøs jeg for første gang – og endda indendøre. Og jeg har ellers godt med “naturlig polstring”, så jeg kan sgi godt forstår, du fryser :-) Det er skide koldt, er det!

  Svar