Leverpostejmad med råsyltede rødbeder


Apropos snakken i går om det kræftfremkaldende bacon og pålægskød, stod jeg i søndags og rodede rundt på pålægshylden i mit køleskab. Køleskabet var nemlig gabende tomt, og jeg ville have noget frokost. Årsagen til det tomme køleskab var, at jeg mandag morgen skulle i fotostudiet og tage billeder til MADGLAD, og når vi laver så mange opskrifter og tager så mange billeder på så få dage, er der altid virkelig meget mad til overs. Vi er meget opmærksomme på madspild herhjemme og prøver derfor at sørge for, at jeg går i fotostudiet med tomt køleskab, så der er plads til alle de rester, jeg kommer hjem med.

Det er uhyre sjældent, at min mad kommer fra pålægshylden. Det eneste, der var, var leverpostej. Leverpostej tror jeg dog ikke er med i puljen af forarbejdet kød, men jeg har ikke undersøgt det. Leverpostej indeholder fx ikke nitrit (den skal jo være brun).

Så et par leverpostejmadder var det bedste, jeg kunne lave til frokost med det, jeg havde til rådighed. Og nøj, hvor var det egentlig godt!

Jeg smurte leverpostejen på de lækre sprøde løgbrød og toppede dem med råsyltede rødbeder. Særligt sidstnævnte løftede oplevelsen helt vildt!

Så hvis jeg skal retfærdiggøre at bruge et helt blogindlæg på en leverpostejmad, får du her opskriften på de råsyltede rødbeder. Du kan også få opskriften på en lækker hjemmelavet leverpostej, men den, jeg spiste lige her, var bare en økologisk (glutenfri) en fra Irma.

Old school frokost: Leverpostejmad med råsyltede rødbeder --> Madbanditten.dk

Ingredienser

Sådan gør du

 • Skræl rødbederne og skær dem i tynde skiver.
 • Rør hvidvinseddike, vand og salt sammen.
 • Put rødbedeskiverne i et skoldet patentglas og hæld lagen over. Lad marinere i et par dage i køleskab, før du spiser dem.

Noter

Normalt vil du have en form for sukker involveret i syltning. Jeg udelod det bare. Jeg synes, rødbederne har fint med sødme i sig. For ekstra sødme kan du tilsætte 1 spsk sukker eller honning til lagen her.
Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Råsyltede rådbeder - opskrift uden sukker --> Madbanditten.dk

Normalt vil du have en form for sukker involveret i syltning. Jeg udelod det bare. Jeg synes, rødbederne har fint med sødme i sig. For ekstra sødme kan du tilsætte 1 spsk sukker eller honning til lagen her.

Skal jeg hjælpe dig i gang med Keto?

Se, hvordan jeg kan hjælpe dig her:

Ja tak, vis mig mere >>

 

19 kommentarer til “Leverpostejmad med råsyltede rødbeder”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
  • Portionsstørrelser er en meget individuel ting. Jeg foreslår at man bruger den regulerende effekt, der ligger i at spise sig mæt til hovedmåltiderne og ikke spise mellem måltiderne. Keto regulerer appetitten så man spontant spiser mindre (eller tilpas), når først kroppen er fedtforbrændende.

   Vil du gerne regne mængder mere præcist ud, kan du bruge dem, jeg beskriver i guiden her: https://www.madbanditten.dk/keto/begynderguide-til-keto/

   Svar
 1. Uf uf uf jeg kan bare ikke fordrage loppefrøskaller de giver en frygtelig bismag. Har lig bagt et af dine brød med 3 spf Husk og det gør jeg ikke igen.. Her har du en spændende leverpostej. Nu har jeg 1 kg krondyrkalvelever, , der skal forvandles til leverpostej, Hvad foreslår du jeg kan bruge I stedet for loppefrøskaller?

  Svar
 2. Ej, jeg vidste helt ærligt ikke, at det var SÅ nemt at sylte rødbeder! Jeg kan sagtens, faktisk hellere end gerne, leve med lidt bid i rødbeden ;-) Jeg er har lidt genopdaget min glæde for den der lidt skarpe eddikesmag her på det sidste, så denne opskrift skal helt sikkert prøves!

  Svar
 3. Spiser desværre ikke leverpostej men rødbederne ser perfekte ud til en salat fx. Tror du man skal udelade lidt eddike i så fald?

  Svar