Syltede rødbeder hører sig bare til på en god leverpostejsmad. Så her får du en opskrift på sukkerfri syltet rødbeder.
Normalt vil du have en form for sukker involveret i syltning. Jeg udelod det bare. Jeg synes, rødbederne har fint med sødme i sig. For ekstra sødme kan du tilsætte 1 spsk sukker eller honning til lagen her.
Ingredienser
- 600 g rødbeder
- 1 dl hvidvinseddike
- 2 dl vand
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Skræl rødbederne og skær dem i tynde skiver.
- Rør hvidvinseddike, vand og salt sammen.
- Put rødbedeskiverne i et skoldet patentglas og hæld lagen over. Lad marinere i et par dage i køleskab, før du spiser dem.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hjemmelavet leverpostej og syltede rødbeder
Apropos snakken i går om det kræftfremkaldende bacon og pålægskød, stod jeg i søndags og rodede rundt på pålægshylden i mit køleskab. Køleskabet var nemlig gabende tomt, og jeg ville have noget frokost.
Årsagen til det tomme køleskab var, at jeg mandag morgen skulle i fotostudiet og tage billeder til MADGLAD, og når vi laver så mange opskrifter og tager så mange billeder på så få dage, er der altid virkelig meget mad til overs.
Vi er meget opmærksomme på madspild herhjemme og prøver derfor at sørge for, at jeg går i fotostudiet med tomt køleskab, så der er plads til alle de rester, jeg kommer hjem med.
Det er uhyre sjældent, at min mad kommer fra pålægshylden. Det eneste, der var, var leverpostej. Leverpostej tror jeg dog ikke er med i puljen af forarbejdet kød, men jeg har ikke undersøgt det. Leverpostej indeholder fx ikke nitrit (den skal jo være brun).
Så et par leverpostejmadder var det bedste, jeg kunne lave til frokost med det, jeg havde til rådighed. Og nøj, hvor var det egentlig godt!
Jeg smurte leverpostejen på de lækre sprøde løgbrød og toppede dem med råsyltede rødbeder. Særligt sidstnævnte løftede oplevelsen helt vildt!
Så hvis jeg skal retfærdiggøre at bruge et helt blogindlæg på en leverpostejmad, får du her opskriften på de syltede rødbeder. Du kan også få opskriften på en lækker hjemmelavet leverpostej, men den, jeg spiste lige her, var bare en økologisk (glutenfri) en fra Irma.
Skal rødbederne ikke koges i lagen?
Nej de er råsyltede. Men du kan fint koge dem, hvis du foretrækker det.
Hvordan beregner jeg mængde til en voksen mand, til frokost?? Det ligner lidt dameportioner;-)
Portionsstørrelser er en meget individuel ting. Jeg foreslår at man bruger den regulerende effekt, der ligger i at spise sig mæt til hovedmåltiderne og ikke spise mellem måltiderne. Keto regulerer appetitten så man spontant spiser mindre (eller tilpas), når først kroppen er fedtforbrændende.
Vil du gerne regne mængder mere præcist ud, kan du bruge dem, jeg beskriver i guiden her: https://www.madbanditten.dk/keto/begynderguide-til-keto/
Uf uf uf jeg kan bare ikke fordrage loppefrøskaller de giver en frygtelig bismag. Har lig bagt et af dine brød med 3 spf Husk og det gør jeg ikke igen.. Her har du en spændende leverpostej. Nu har jeg 1 kg krondyrkalvelever, , der skal forvandles til leverpostej, Hvad foreslår du jeg kan bruge I stedet for loppefrøskaller?
Måske Pofiber?
Skal lagen varmes op ?
Nej ikke her, hvor de er råmarinerede. De skal bare ligge i lagen :)
Ej, jeg vidste helt ærligt ikke, at det var SÅ nemt at sylte rødbeder! Jeg kan sagtens, faktisk hellere end gerne, leve med lidt bid i rødbeden ;-) Jeg er har lidt genopdaget min glæde for den der lidt skarpe eddikesmag her på det sidste, så denne opskrift skal helt sikkert prøves!
Spiser desværre ikke leverpostej men rødbederne ser perfekte ud til en salat fx. Tror du man skal udelade lidt eddike i så fald?
Bliver de mere sprøde end de “traditionelle”, når du nu ikke koger dem før syltningen?
Ja de bevarer nemlig deres sprødhed men har den gode syltede smag :)
Hvor længe kan rødbederne holde i køleskabet når de er råsyltet?
Jeg vil tro et par uger. Mine er nu 1,5 uge gamle og de har det stadig fint :)
Jeg elsker syltede rødbeder og har aldrig prøvet at råsylte dem – det må jeg prøve. Tak for tippet <3
Hvor længe kan de holde sig?. Sukker er jo normalt det konserverende. De lyder ellers lækre og værd at prøve.
Jeg vil tro, de holder et par uger. Mine er 1,5 uge gamle og de har det stadig fint :)
Kan man bruge noget andet end hvidvinseddike? ?
Jeg tror,du kan bruge alle slags eddike. Æblecidereddike fx eller helt almindelig lagereddike.