Lemon posset – eller citronmousse i citronskal – er en ultra nem dessert med dejligt få ingredienser. Man skal lige holde tunge lige i munden, når de fyldte citronskaller skal i køleskabet, men ellers er det nemt.
Citronmoussen kan selvfølgelig også laves i skåle, ligesom jeg har gjort det med citronfromage med lakrids-nøddecrunch. I det hele taget er citronmousse jo en helt utrolig dejlig og frisk dessert og at den serveres i citronskallen gør den jo bare lidt ekstra festlig.
Miniature desserter
De sidste par år er jeg blevet ret glad for at lave desserter i miniaturestørrelse. Jeg synes, det giver mulighed for at servere et lille sødt punktum, men uden at kulhydrat/kalorieindtag stikker helt af. Af andre miniaturedesserter, jeg har lavet, er bl.a. den gammeldags æblekage med nødderasp eller den ualmindeligt farlige chokolademousse.
Ønsker du at citronmousse-desserten skal være større og mere fyldig, serverer du bare to citronskaller pr. person.
Lemon posset
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Citronskallerne (til servering)
- 2 øko-citron gerne store – beregn 1/2 pr. person (kun skallen skal bruges)
Citronmousse
- 2 dl fløde
- 1 øko-citron Saft og skal herfra
- 50 g SukrinMelis
- 1 knsp salt
Pynt (ikke medtaget i energiberegningen)
- Evt. lidt friske bær
- frisk mynte
Sådan gør du
Citronskaller
- Halver de to store citroner på langs og skrab alt frugtkødet ud*.
Citronmousse
- Riv skallen af den tredje citron og pres derefter saften af den.
- Kom fløde, sukrinmelis, salt og citronskal i en kasserolle og varm det langsomt op til lige under kogepunktet, det må gerne småboble men ikke koge rigtigt.
- Tag gryden af varmen, når fløden er tyknet let og rør citronsaften i.
- Smag evt. til og juster med mere citron eller sukrin.
- Kom evt. citronskallerne på et fad, hvor de står stabilt og nemt kan flyttes i køleskabet.
- Hæld flødeblandingen i de udhulede citronskaller og sæt dem i køleskabet i mindst tre timer, til det har sat sig.
- Pynt evt. med lidt citronskal, mynte, bær eller andet
- *Du kan evt. fryse frugtkødet ned og gemme det til smoothies eller presse det og bruge saften en anden god gang.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Hvad er forskellen på mousse og fromage?
I Lemon posset fyldes citronskallerne med en blød citroncreme eller en mousse. Forskellen på mousse og fromage er umiddelbart, at der ikke anvendes æg og/eller husblas i en mousse, som der gør i en citronfromage. Derudover er ingredienserne (fløde og sødning) og fremgangsmåden stort set den samme.
Men der er vist lidt uenigheder om forskellen og betegnelserne bliver brugt lidt i flæng. På samme måde er det nok mest tale om en citroncreme i denne opskrift end en egentlig mousse, som typisk laves med flødeskum og derfor giver desserten en mere let og luftigt konsistens.
Desserter med citron
Jeg elsker virkelig de syrlige desserter. Hvis du har det ligesom mig, kan du tage et kig på mine andre desserter med citron fx Citrontærte / Tarte au citron, Citronbrød med birkes, Citronmuffins med birkes, Citronmåne og der er jo også det virkelig lækre Lemon curd uden sukker!
Lyder lækker.
Der står 2 citroner i opskriften, men du henviser til den 3. citron i “sådan gør du”. Jeg kan godt selv skrive 3 citroner på min indkøbsliste, men hvis du vil have det rettet.
Mvh. Annette
Nej der er allerede tre citroner. Der er de to først, som du bruger til skallerne og så den ene længere nede som er til moussen.
Kan være jeg skal dele opskriften op i to dele, så det er mere tydeligt.