LCHF-vaniljeis med peanutbutterswirl


Nu er det mandag, og jeg er næppe den eneste, der lige skal komme mig ovenpå en weekend med sukker, alkohol og for lidt søvn. Og derfor er det måske lidt usportsligt at starte ugen med en is-opskrift, men jeg lover, at resten af ugen vil blive fyldt med sund, grøn mad. Denne opskrift kan du bookmarke, til næste gang du skal forkæle dig selv og familien med is.

Vaniljeis med peanutbutter – sååå lækkert!

Nogle af jer har måske set, at der hænger reklamer for en ny Ben & Jerry’s is med peanutbutter rundt omkring. Selv har jeg haft svært ved at tænke på andet, siden jeg så den. Og derfor lavede jeg min egen variant. En cremet vanilje-is med peanutbutter-swirl. Og den blev ret så lækker! Om end væsentligt mindre sød end jeg forestiller mig Ben & Jerry’s er.

LCHF vaniljeis med peanutbutterswirl

LCHF-vaniljeis med peanutbutterswirl

Føj til favoritter Udskriv Pin
4
|
1 day

Ingredienser

Sådan gør du

 • Pisk æggeblommerne lyse med SukrinMelis i en lille skål.
 • I en anden skål pisker du fløden semistiv sammen med vaniljepulver. Herefter pisker du æggeblommerne ind i fløden. Til sidst rører du med en ske peanutbutteren ind i flødemassen. Den må gerne efterlade lidt striber.
 • Herefter hælder du flødemassen i en form på størrelse med en stor madpakke beklædt med husholdningsfilm. Klat evt. lidt peanutbutter ovenpå. Sæt den i fryseren til næste dag.
 • Næste dag tager du den op ca. 20 minutter før servering.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

LCHF is med vanilje og peanutbutter

LCHF vaniljeis med peanutbutter

Hvis du er den heldige ejer af en ismaskine er fremgangsmåden anderledes. Jeg ejer desværre ikke en.

Men selv uden ismaskine smager denne is virkelig dejligt.

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

37 kommentarer til “LCHF-vaniljeis med peanutbutterswirl”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hej Jane hvor mange kulhydrater har denne her is ca ? Jeg ved ikke rigtig hvordan jeg selv regner sådan noget ud. Mvh Jasmin

  Svar
 2. Hej igen!
  Tak for svar.
  Jeg forsøgte mig med denne is, men ak den blev ikke som på billedet.
  Jeg forsøgte at opløse sukrinen i fløden og det virkede. God så!
  Men da jeg blandede den piskede fløde/sukrin med de piskede æggeblommer. Blev det tyndt!? Dvs. jeg kunne ikke piske det op til “skum”
  Dette gjorde at peanut butteren faldt til bund da jeg hældte det i frysebøtten.
  Hvad gjorde jeg galt?
  Ps smagen fejler ikke noget, den er bare meget bestandig.
  Mvh. Dorthe

  Svar
  • Jeg har aldrig oplevet at min blev tynd, så det ved jeg desværre ikke.

   Bestandig konsistens derimod er normalt. I normal is hjælper den store sukkermængde jo på at gøre den mere luftig. Hvis man laver isen på ismaskine og spiser den med det samme, synes jeg ikke, man tænker, at konsistensen er anderledes. Men efter frost, desværre jo.

   Svar
 3. Hov! Jeg blev ikke helt færdig!
  Jeg har ikke sukrinmelis men jeg tænker om jeg måske kan varme noget følde op og opløse alm. sukrin her i, for så at køle det ned igen og bruge i isen?
  Jeg glæder mig helt vildt til at smage din peanutbutteris. Det lyder sååååå fantastisk!
  Selvom det jo nok ikke er striks lchf??
  Tak for en fantastisk blog som jeg bruger næsten dagligt!??????‍♀️

  Svar
  • Jeg er ikke sikker på at sukrin smelter på den måde men jeg ved det ikke rigtigt. Jeg bruger sukrinmelis i fx is for at undgå at det knaser.

   Svar
 4. Hej!
  Hvor køber jeg vaniliepulver? (Går ikke udfra at det er det samme som vaniliesukker fra Tørsleff)
  Hvor køber jeg kokossukker?
  Hvor køber jeg affedtet mandelmel? (Har købt alm. mandelmel i Tyskland. Kan det bruges istedet)?

  Svar
 5. Waow, denne her fungerer også super godt med hasselnøddecreme istedet for peanutbutter. Jeg havde en stående,jeg ikke vidste hvad jeg skulle bruge den til. Men den skulle selvfølgelig bruges til is. Kan du høre englene synge, ja det kan jeg. ?

  Svar
 6. Den der peanut-is skal jeg da lave i weekenden.

  Sidst jeg lavede is, fik jeg den fantastiske (synes jeg selv) idé, at lave en chokoladesauce til at hælde over isen. A lá dem man køber på flasker og tuber (med 75% sukker og 25% E-numre). Jeg hældte ca. 2 spsk. kokosolie over ca. 2 stykker 86% chokolade og lod det smelte sammen over vandbad (en ymerskål sat ovenpå en kop med kogende vand) og så havde jeg den lækreste chokoladesauce. Smagen var nok MEGET langt fra dem på flasker og tuber, men helt i top for sådan en som mig.
  HOLD da op hvor så det flot og indbydende ud på isen!

  Svar
 7. Hej Jane..

  Skal have gæster lørdag til melodi grand prix, tænker jeg vil prøve at røre lidt andet i end ren paenutbutter…. har besluttet at tage 60g 81%chokolade smeltet i vandbad med 75g peanutbutter, 20g smør og en god håndfuld hakkede saltede peanuts blandet sammen i den smeltede chokolade (næsten som dine snickers fudge)..lige lade det køle af en halv time ved stue temperatur og så vende det i på samme måde som med peanutbutter.. spændt… da jeg er is og choko elsker ud over alle grænser…
  Tak for en super blog..

  Svar
 8. Når man ikke ved hvad man skal lave sådan en torsdag – så laver man da is – og nøj hvor blev den god!!!! Skulle også lige prøve fudgen, der kom revet ingefær i. Den er jeg lidt spændt på!
  Glæder mig til din bog. Selvfølgelig alle de lækre opskrifter, men også at blive lidt mere klog på LCHF!!!

  Svar
 9. Tak for en fantastisk blog.
  Når jeg laver is med Sukrin og Sukrin Melis bliver den meget knasende (som sukrinen ikke bliver opløst ordenligt), hvad er din erfaring med det?
  og hvad gør man for at undgå det?

  Svar
 10. Var lige i Remo1000 for at kigge efter 50% fløden, meeeeen den kunne man selvfølgelig ikke købe i Holstebro!

  Skidt pyt! Din opskrift bliver da bare prøvet af med alm. fløde i stedet :)

  Svar
  • Åh ja, jyderne har vist også sagt, at det er noget med, at det kun er Rema på Sjælland, der har den. Til gengæld har jyderne set den i Salling i Aarhus og Aalborg. Se, det var lige en slags servicemeddelelse ;-)

   Svar
 11. Sikke en fristende is – og bestemt et attraktivt alternativ til Ben&Jerry´s, som også er en af favoritterne her i huset (hvis man ikke skal lave en LCHF udgave, kan jeg anbefale Lidl´s version, som kun koster 25 kr/bøtten.
  Mange hilsner Kathe

  Svar
 12. Hvor sjovt, jeg var også i Euro Spar i går, den selv samme(kommer der ellers aldrig for det center er så trist – eneste lyspunkt er biografen, og der skulle mig og min datter hen):) Nå men, tak for opskrifter, de overbeviste mig om at jeg skal købe din bog! Jeg har lige lavet lasagne plader, og ville spørge dig – er opskriften fryseegnet? Bonus info, til filmen hyggede vi med ‘dine’ lakridstrøfler som den 4 årige er helt med på er slik :)

  Svar
  • Jeg aner desværre ikke, hvor der ligger sådan en Spar her i København, men jeg drømte om, at jeg var i én i nat, men bladet var væk, da jeg vågnede til morgen. Heldigvis er der ikke længe til, at bogen lander i postkassen, sååh .-)

   Svar
   • Ha ha! Jeg kan kun komme i tanke om at der ligger en SPAR ude på Frederiksberg Allé. Ellers er det heller ikke noget, jeg ser i gadebilledet særligt ofte.. :-)

    Svar
 13. Når jeg rejser med tog (hvilket egentlig er ret ofte), forsøger jeg altid at vælge plads i stillekupeen, for åh hvor er jeg bare ikke god til familiekupeerne. Alle skal selvfølgelig have lov at være her og har fuld forståelse for at børn ikke kan sidde stille i 5-6 timer i et tog, men for hulan hvor er der bare nogle børn (og i høj grad forældre) der skulle lære at man ikke behøver sige noget hele tiden og at alle ikke synes børns leg og larm er det skønneste i verden (slet ikke når man har studiebøger med som man forsøger at læse i).
  Nå så er mandag vist igang – undskyld tonen sådan fra morgenstunden :)

  Peanutbutterisen skal helt sikkert afprøves på et tidspunkt – det kan jo næsten ikke gå galt med en kombination af lækker vanilieis og peanutbutter :)
  – Camilla

  Svar
  • Jeg er også stillekupe-rejsende normalt. Men man må vist ikke have børn med derind. Og selvom mine børn jo er store (og velopdragne, hehe), så er de heller ikke stille i 5-6 timer af gangen. Men de kravler heller ikke på væggene imens de skriger LORT, TIS, RØV og den slags. Jo, det var en hyggelig tur… (indsæt selv sarkasme)

   Svar
   • Nej, børn er ikke velkomne til stillekupeen, men der er nu så mange voksne, der alligevel ikke helt forstår konceptet stillekupe.

    Familievognen kan være et regulært mareridt, og det er godt, du trods alt er kommet helskindet frem og tilbage – selv om du nu trænger til pause.

    Svar
    • Ha ha, det har du ret i. Vi havde faktisk en stille rejse derover i familiekupé men vejen hjem var et mareridt. Jeg husker ikke at vi havde bestilt familiekupé. Gad vide om man placeres der automatisk, når man rejser med børn…

     Svar
 14. Hej Jane,
  Så kom du på den anden side af familieweekenden og du overlevede (er jeg ikke sikker på, jeg havde klaret). Lyder skønt med en uge med tid til opladning.
  Jeg glæder mig til de grønne opskrifter, når nu du starter ugen med at poste is (som er weekendforkælelse).
  Ha’ en dejlig dag i solskinnet.
  KH
  – frk. sveske

  Svar