Opskriften er sponsoreret af Royal Greenland.
Disse sprøde LCHF tacos med fyld af chili-rejer og avocado må du prøve! Det er jo taco-tirsdag, ikke?
Sprøde LCHF tacos med chili-rejer og avocado
Føj til favoritter Udskriv PinIngredienser
Tacos
- 200 g revet ost jeg brugte revet mozzarella
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk hvidløgspulver
Chili-rejer
- 230 g rejer gerne Kutter-Rejer fra Diskobugten
- 2 spsk mayonnaise
- 1 tsk sød paprika
- 0,5 tsk cayennepeber
- 0,5 rød chili udkernet og finthakket
- limesaft
Diverse
- 1 avokado
- salat
- 250 g agurk
- 200 g cherrytomater
- 1 rødløg
- 0,5 rød chili
- frisk koriander
Sådan gør du
Tacos
- Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Rør osten sammen med spidskommen og løgpulver og fordel dem i fire lige store runde, flade klatter på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag dem i ovnen i 10 minutter eller til de er godt gyldne i kanten og henover midten.
- Tag dem ud og lad dem samle sig et ganske kort øjeblik.
- Tag dem herefter med en spatel og "hæng" dem over en kant. Det kan være kanten på et ovnfast fad, kanten på et tyndt spækbræt eller hvad du nu har. Lad dem hænge til de er faste og taco-formede.
Rejer & salat
- Rør en dressing af mayonnaise, paprika, cayenne og chili og lidt lime.
- Dræn Kutter-rejerne fra væske, dup dem let med køkkenrulle og rør dem ind i dressingen.
- Skær tomater og rødløg i små tern og vend dem sammen i en lille salsa.
- Skær salat, agurk og avocado ud, så det er klar til brug.
- Put salat og agurk i bunden af hver tacos og fordel rejefyldet over.
- Pynt med avocado, koriander og evt. lidt ekstra chili og rødløg. Put tomatsalaten i eller spis den ved siden af.
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Tacos uden kulhydrat
Jeg har længe gået med tanken om at lave tacos uden kulhydrater, altså selve tacoskallerne, så man rigtig kan få spist noget mexicansk mad. Og det lykkes bare vildt godt her!
Her valgte jeg at fylde mine tacos med rejer i en chili-dressing og så fylde avocado og grønt i også. Det blev en superlækker frokost, som også sagtens kunne gå til aftensmad.
Det er altid hyggeligt at samles rundt om bordet til en gang saml-selv-tacos.
Opskriften her er lavet i samarbejde med Royal Greenland, og jeg har her brugt deres nye Kutter-Rejer fra Diskobugten.
I forretningerne kan du genkende rejerne fra Diskobugten på Disko Bay-logoet, som viser hvor ud fra Grønlands vestkyst, det er, at rejerne er fisket (se logoet på billedet ovenfor).
MILJØCERTIFICERET OG BÆREDYGTIGT FISKERI
Disko Bay Kutter-Rejer er store og særligt udvalgte rejer, som er fisket i det isfyldte farvand i og omkring Diskobugten, som ligger ved udmundingen af den UNESCO verdensarvsbeskyttede isfjord ved byen Ilulissat i Grønland.
Det kolde vand i Diskobugten gør, at rejerne vokser ekstremt langsomt og derfor typisk er 6-7 år gamle, inden de er fuldt udvoksede. Smag og tekstur får på den måde god tid til at udvikle sig.
Samtidig er Kutter-Rejerne fra Diskobugten miljøcertificerede (MSC) og certificeret som bæredygtigt.
Når du vælger MSC-certificerede fisk og skaldyr sikrer du dig, at de kommer fra områder, der ikke overfiskes, og hvor fiskeriets indvirkning på havmiljøet kontrolleres og evalueres.
Læs evt. mere om det her: Bæredygtigt fiskeri
Hej Jane
Jeg er på KETO – jubiii og med succes :) Har tabt mig 6 kilo siden 15. maj og det er altså inkl. en USA tur på 3 uger. Det er sgu da meget godt gået – ikk :)
Jeg har både købt din 14 dages igang med Keto online samt din keto bog. Og så bruger jeg ligeledes dine facebook opslag med retter samt de ting jeg finder her på din hjemmeside.
Jeg kan blive lidt i tvivl om portionsstørrelse når jeg bruger opskrifter fra hjemmesiden. Når jeg nu skal holde mig indenfor 1.600 kcal. Eks. den med Tacos med chilirejer. Der står fire styk – er det så til 2 eller 4 personer. Jeg er simpelthen ikke dygtig/skarp nok til at gennemskue kcal :) Håber du kan hjælpe.
Mange tak for fantastiske opskrifter, viden, støtte mv…. du er en stjerne.
Kram fra Anette
Ej hvor godt at høre – sejt gået!
Hvis du holder dig til de simple retningslinjer med grøntsager, kød og fedt behøver du ikke tælle noget. Så lander du automatisk hvor du skal. Hvis du alligevel gerne vil have et lidt nærmere syn på det, kan jeg anbefale et program som madlog.dk som tillader dig at indtaste ingredienser eller hele opskrifter og se hvad de indeholder.
Portionsstørrelser er jo meget individuelt, afhængigt af antal måltider, du spiser på en dag, dit køn, dit aktivitetsniveau, dit mål, hvor sulten du er etc. Det er bedre, det er dig, der afgør det, end mig :)
Her på siden ligger jeg utroligt meget gratis ud. Men energiberegninger og den slags forbeholder jeg mine købeprodukter.
Min erfaring er, at hvis man lige kommet lidt fiberhusk med i osten, man selv har revet, så opnår man lidt større sprødhed.
Hvis du selv river mozzarella hvor køber du så sådan et helt stykke? Jeg har tidligere ledt efter det og fik oplyst hos en ostehandler at man kun kunne købe frisk eller revet mozzarella i Danmark og ikke hele stykker.
Det har jeg aldrig købt – eller jo, men det er 15-20 år siden. Hvis jeg river selv, bruger jeg en lagret cheddar fx..
WOW!! Lavede denne ret til aftensmad i aften og mine unger var ved at falde ned af stolen af begejstring. De skovlede ind begge to og roste maden til skyerne. Det er aldrig sket før. Aldrig. Jeg har verdens mest kræsne børn. Og hvis den ene kan lide maden plejer den anden ikke at kunne. Der et håb forude:-)
Wow, sikke en respons! Meget meget stolt blogger her! Og seje unger, sguda!
Mine børn er overhovedet ikke kræsne men jeg kender alligevel godt det der med, at det, den ene elsker, kan den anden ikke lide etc. Nogle gange tror jeg, de gør det med vilje! ;-)
Hyggelig læsning når ens daglige udsigt er Diskobugtens smukke isfyldte vand?
Eeej hvor fint! Jeg drømmer om at besøge Grønland en dag. Jeg er SÅ tiltrukket af den der vilde, fremmedartede natur! Måske en dag… :)
Åhhh Jane jeg elsker du er hjemme igen, for mens du har været i Paris har jeg altså været gået lidt i stå. Jeg tror jeg savnede dig ? og dine opskrifter lidt
Paris og dine indlæg var dog bestemt ikke at kimse af, jeg nød turen og dine tanker.
Dem her bliver helt klart aftensmad i dag. Glæder mig allerede MUMS
Hehe, det er dejligt at høre, Heidi. Og du kan roligt glæde dig til disse. Så enkle og så utroligt lækre!