LCHF-safranboller med marcipanfyld


Safranboller er en meget svensk ting, tror jeg. Og nogle gange har svenskerne jo fat i den lange ende, det må vi give dem, så jeg satte min tvivl i baggrunden og gav dem et forsøg. Det kom der disse fine safranboller ud af.

Da lillepigen var sløj efter nattens maveonde, drak jeg en stærk kop kaffe og tog drengebarnet under den ene arm og safranbollerne under den anden og begav mig ud til julehygge med de barnløse mødre.

Altså dem, der var barnløse, dengang jeg også var det, men som siden har fået en masse børn både med og uden assistance. Vi ses stadig og det er dejligt. De spiste pænt af safranbollerne, men ungerne var ikke synderligt interesserede i dem.

safranboller med marcipanmidte LCHF

LCHF-safranboller med marcipanfyld

Føj til favoritter Udskriv Pin
12 stk
|
30 minutter

Ingredienser

Ingredienser – fyld

Sådan gør du

 • Opvarm ovnen til 170 grader.
 • Pisk æg og Sukrin.
 • Smelt smør og rør safran ud heri.
 • Tilsæt smør og yoghurt til æggeblandingen og pisk det godt sammen.
 • Bland de tørre dele i og lad dejen hvile i ca. 10 minutter, så fibrene har mulighed for at suge væske til sig.
 • Rør fyldet sammen med en gaffel.
 • Form nu dejen til boller og klat dem flade i hænderne.
 • Put en stor tsk fyld i midten og luk bollen om det og læg den herefter i en muffinform eller direkte på bagepapir.
 • Pensl med æg og drys evt. med hakkede mandler og kanelsukker (lavet på kokossukker).
 • Bag i 15 minutter i den forvarmede ovn.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
Safranboller - opskrift på lækre juleboller uden mel

Konklusion

De mætter rigtig godt og er heller ikke særligt søde. Men hånden på hjertet: Safranboller smager altså lidt mærkeligt. Smagen starter som en indisk risret og går herefter over i en slags semisødlig bolle-kage-hybrid.

Men farven var fin, og det var lidt frækt med marcipanfyldet i midten.

Men næste gang bytter jeg safran med 1 spsk kanel. Det vil give langt bedre mening, hvis du spørger mig :-)

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

14 kommentarer til “LCHF-safranboller med marcipanfyld”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Du har helt ret – det er en typisk svensk (jule)tradition. Efter sammenlagt omkring 23 år i Sverige har vi stadig ikke kunnet forlige os med det. Mange af de typisk svenske ting kan vi godt lide og har taget til os (til og med surströmming), men deres “lussekatter” og andet safransbagværk må de godt beholde for sig selv. vi synes det smager … støvet!

  Svar
 2. Selvom jeg har en ret voksen ;) smag så er jeg heller ikke så tosset med safran i søde sager ;)
  Det er forøvrigt ikke kun i Sverige at fint bagværk indeholder safran -også i England i mere isolerede områder som Cornwall har man sødt bagværk hvor der er Safran. Englænderne forklarer det med at det er en oldgammel rest fra tiden med romerne ;) men de kom jo aldrig til Sverige
  Min mormor bagte også lussekatte hvor der er safran i men jeg må indrømme at jeg har skåret gevaldigt i mængden af safran i dem og smidt en masse kardemomme til at overdøve safranens sære tørre smag.
  Kh og skøn søndag til dig

  Svar
 3. Jeg fatter slet ikke hvordan du kan nå at skrive alt det gode til din blog, eksperimentere i køkkenet, tage dig af mand og børn og alle de andre SKAL ting. Gad vide om der nogensinde er noget tid tilovers? Til dig. Eller måske er din blog, dit køkken, dine børn, mand og alt det andet, så meget dig, at du simpelhen stortrives.
  Jeg er imponeret…………..
  Ønsker jeg så meget god bedring. Hjemme hos jer.

  Svar
  • Hvor er det sødt sagt. Tak :-)

   Husk på, at jeg ikke har fast arbejde i øjeblikket, så det giver jo lidt ekstra tid. :-)

   Svar
 4. Hallå Jane!
  Inte visste jag att saffran var en “svensk” smak :) Själv är jag helt galen i saffran och tillsätter det i både det ena och det andra. Speciellt nu till jul.
  Vill passa på att önska dig en god jul – och tacka för en inspirerande sida! Ha det gott.

  Svar
 5. Du har ret. Børnene var ikke specielt interesserede i dem. Dicte prvesmagte dog en, som jeg dog endte med at spise;-). Var faktisk pænt pjattede med dem og er sikker på, at en kaneludgave vil være et hit.

  Og tak for i dag. Suuuuuper skønt at se dig/jer!

  Svar
 6. Har lige været til jule-bage-dag med familien, hvor noget er Svensk. Og kan bekræfte dig i at safran-boller er svenske… jeg var heller ikke helt solgt over det. Måske er det noget, man skal være vokset op med som saltlakrids?! Men din opskrift lyder lækker, og skal da prøves… med kanel, eller måske vanilje :) Kh Denice

  Svar