LCHF rykker i Danmark


Hold nu op, der sker meget på LCHF-fronten i Danmark i øjeblikket. Da jeg lancerede LCHF-Forum i går, vidste jeg ikke rigtig, hvad jeg skulle forvente. Men det gik over al forventning! Næsten 300 profiler blev oprettet på en eneste dag, og over 800 mennesker besøgte siden. De, som besøgte siden, blev der i gennemsnit i 10 minutter. Det, må man sige, er en flyvende start. Så mange tak til alle jer, der spreder rygtet og deler siden, hvor I nu kommer hen, og til alle jer, der deltager så aktivt. Det gør en kæmpe forskel. Der er vild aktivitet derinde allerede. Og der er så meget viden og hjælp at hente, så hvis du ikke allerede er tilmeldt, så skynd dig over og opret en profil.

Og så strøg den første LCHF-bog på dansk “Kom godt i gang med LCHF på 14 dage” til tops i Ad Libris’ Top 100 over solgte bøger. Og den er altså endnu kun i forsalg!! Her kan man da for alvor tale om, at folket har talt! Det, synes jeg, er kæmpestort!

Og sidst men ikke mindst har Danmark fået en ny LOW CARB STORE. Udover produkter til en Low Carb livsstil, sælger shoppen også produkter til, at man kan eksperimentere med RAW kagekøkkenet, som måske ikke er så low carb, men som alligevel er at foretrække over de hvede- og sukkerholdige af slagsen, hvis du spørger mig.

Og til sidst lidt bonus-info
I nat drømte jeg, at jeg spiste smør. Uden noget. Sådan en halv pakke eller deromkring. Jeg spiser mejerifrit i øjeblikket, så er det mon min krop, der prøver at fortælle  mig, at jeg har brug for mere mættet (animalsk) fedt? Eller er det bare et udtryk for, at jeg er totalt LCHF-hjernevasket? Hvis der er en drømmetyder på linjen, så kom frit frem! ;-)

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

28 kommentarer til “LCHF rykker i Danmark”

Skriv en kommentar

 1. Kæreste Jane
  Uden at være den store drømmetyder, så tror jeg, din drøm handler om afvending. Jeg kan huske første gang, jeg for alvor gik på slankekur sådan ca. i 8. klasse og 2 dage efter drømte jeg, at jeg sad med et stykke wienerbrød og et stort krus øl, kiggede på mine kammerater og sagde; se nu spiser jeg det”. Hvis ikke jeg kunne få det i virkeligheden, så kunne jeg da i mine drømme ;-)
  Jeg er også gået helt mælekfrit igen, så vi er i samme båd. Vi var til VEGA test og vores yngste tåler absolut ikke mælk – heller ikke smør og fløde. Jeg har stadig min intolerance, men er i sympati gået med 100 %.
  Kærligst Charlotte

  Svar
  • Uha, Charlotte, jeg læste godt lige dit indlæg. Jeg er spændt på at høre, hvordan det går efter de 7 uger… :-)

   Svar
 2. Nu har jeg læst med herinde på din fantastiske blog i en måneds tid, og jeg er blevet mere og mere overbevist om, at din livsstil mht mad vil være rigtig god for mig.
  Alligevel kræver det noget at omlægge kosten og især, at tro på, at det er OK at spise andet end MAGERT kød fx. Jeg har for år tilbage smidt 40 kg ved at holde med fra kulhydrat/stivelse og F-E-D-T. Nu skal jeg lige pludselig til at tro på, at fedt også gør godt! Og det er svært at gå fra at tænke, at du har ret, til at handle ud fra det ;-)
  På den anden side har jeg så meget brug for et ‘vendepunkt’, når det kommer til min kost. Jeg har en spiseforstyrrelse, som gør, at jeg hele tiden fokusere på hvad og hvor meget jeg putter i munden. Jeg er meget fokuseret på at regne den præcise mængde kcal ud i mine måltider – og går det galt med bare 150 kcal for meget, fordi jeg ikke kunne holde mig fra at tage lidt ekstra kylling (fordi jeg kke bliver ordentlig mæt!), ja, så kan det hele være lige meget og jeg går all in på sukker – slik, brød…! og det hele skal op igen……
  Når jeg deler er det egentlig fordi din blog har fået mig til at fokusere helt anderledes, og jeg vil SÅ gerne sige tak! Jeg har haft dage hvor min spiseforstyrrelse slet ikke har ‘forstyrret’, fordi jeg har startet min dag med KØD og grønt…
  Mit store problem nu er, at jeg ikke har nogen naturlig mæthedsfornemmelse. Jeg har ødelagt den fuldstændig gennem min årelange spiseforstyrrelse, og derfor kan jeg ikke ‘bare’ lytte efter min krop – hvornår den er mæt, for den følelse kender den ikke! Den kan nok optrænes, men ikke uden et udgangspunkt for hvor meget der er inden for ‘normalen’. Og det er nok her mit spørgsmål kommer. Kan man give nogle ca-portionsstørrelser til sådan nogen som mig, der har en sygdom der gør, at vi ikke er i stand til at bruge vores egen fornemmelse?
  Det er i øvrigt også dig der er skyld i, at alt mit hvede, pasta og vingummi er endt i skraldespanden ;-)

  Svar
  • Ej, men sikke en historie, Susan! Hvor er du kommet langt allerede! Jeg bliver helt rørt!

   Mht. portionsstørrelser, så er det jo meget svært – og individuelt ikke mindst. Min kost ser cirka sådan her ud: Morgen: 2-3 æg stegt i godt med smør/kokosolie sammen med skinke, bacon, pølse eller ost og lidt grønt. Desuden 1 spsk fiskeolie. Frokost: en halv tallerken fyldt med grøntsager, protein/kød svarende til en håndflade og vel ca. ½ dl fed dip (mayodip, pesto, etc.) eller oliedressing på grøntsagerne. Aften: samme model som frokost. Ind imellem dog med fed sauce i stedet for dip. Eller begge dele. Herudover drikker jeg ofte en kaffe med kokosmælk og nogle dage spiser jeg lidt nødder og/eller mørk chokolade.

   Det er sådan øjenmålene. Jeg lavede en cirka energifordeling på en vilkårlig dag (og fortrød senere, at jeg havde gjort det), men det kan være, du kan have glæde af at kigge på den. Den er her: https://www.madbanditten.dk/lchf-energiprocentfordeling/

   Rigtig meget held og lykke :-)

   Svar
 3. Og så glemmer du at nævne, at LCHF (eller hvad det nu kaldes. Kært barn har jo som bekendt mange navne) er på forsiden af 3 ugeblade denne uge. :-)

  Svar
 4. Hej Jane,
  Det er bare alt for fedt at det rykker så meget. Det glæder mig, omverdenen bliver mere og mere interesseret i det kostvalg, som vi er så glade for. Hos mig er det i hvert fald kommet for at blive.
  KH
  – frk. sveske

  Svar
 5. Synes det er über fedt at LCHF er kommet så langt i DK, håber der kommer flere LCHF produkter på marked og at det er nemmere at få fat i.
  Nogen gange har man bare brug for f.eks Sukrin -nu- fordi man har været for lazy til at tage til kbh og har glemt at bestille via nettet. ;)

  Men virkelig fedt tiltag Jane, håber at forumet bliver lige så stor som den svenske og amerikanske.

  Ps, mænd der ikke kan lide smør? Hvad sker det for det? ;)

  Svar
 6. M.h.t. forumet… hvordan undgår man at få mails hvergang nogen har kommenteret på noget??
  Jeg kan ikke se hvor jeg skal melde det fra

  Svar
  • I højre hjørne under dit profilnavn vælger du Settings -> Email og klikker dem af, du ikke vil modtage. Husk også at klikke på den sætning, hvor der står “stop following activity” – den burde fjerne mails fra de tråde, du tidligere har fået mail fra. :-)

   Svar
 7. Den gang jeg forbød mig selv forskellige madvarer, som fx kanelsnegle, drømte jeg ret ofte jeg over spiste 20 af slagsen! Idag forbyder jeg ikke mig selv noget mad, men jeg vælger ofte mange ting fra, fordi jeg ikke har lyst (bl.a pga. LCHF) og jeg har aldrig drømme om kanelsnegle mere :) Tak for hjælpen Jane! Kh Denice

  Svar
  • Sådan har jeg haft det med slik! I de perioder hvor jeg gik på hardcore sukkerafvænning og talte dage osv, drømte jeg tit, at jeg gik amok i en blandselvslikbutik.

   Men smør… tjaah…

   Svar
 8. Jeg har (næsten) opgivet det mælkefri liv ( som så har varet 1 uge):-/ Igår tog jeg 2 skiver øko. fuldfed os på omeletten og idag røg der lidt piskefløde i…. “man ska`jo ha`sit fedt, ska` man” ;-)
  Nej seriøst… jeg synes det er meget svært at undvære, men det er måske bare endårlig undskyldning… Jeg er forøvrigt engang blevet testet for mælkeallergi og det har jeg ikke :-) Måske derfor jeg tager det så rolig …

  Svar
  • Jeg synes sagtens jeg kan klare mig uden, men jeg synes, at maden er kedeligere. Mine mavepine forsvinder bare med det samme, når jeg lader dem være, og det er altså i de grad til at tage og føle på… :-(

   Svar
 9. Jeg synes Umahro skulle få dig med i sin nye bog “Kvinderevolution” :-) For hvis der er noget du har gang i lige nu, så er det en revolution!!! Godt nok ikke kun for kvinder, heldigvis :-)
  Jeg har sagt det før, og siger det lige igen: DU ER FOR SEJ!!! ❤ Tak fordi du gør en forskel

  Svar
 10. Der er ihvertfald tryk på, for jeg kan ikke logge ind, og er i tvivl om min bruger blev oprettet. Men det tager jeg som et godt tegn, for der er jo mange interesserede! Det er genialt med et dansk forum, for jeg har rigtig svært ved at læse svensk, og de har jo mere end ét sted med LCHF. Så tak for at du oprettede det :)
  Mht din drøm; savner du smør? Måske er det derfor. Jeg ville ihvertfald drømme om det, for jeg elsker smør!

  Svar
  • Sheila, hvilken fejl får du? Flere har rapporteret om at den siger noget med for mange redirects. Det er jeg ved at prøve at løse…:-(

   Synes egentlig ikke jeg savner smør, for jeg spiser sjældent særligt meget smør, da de to herrer i familien ikke kan lide smagen (wtf??)

   Svar
   • Hej Jane. jeg er bare så glad for at du har oprettet det forum. det er virkelig en stor ting.
    Desuden vil jeg bare fortælle at du gøre en kæmpe stor forskel i den verden. Hold da op. du Burde have en pris:)
    Jeg tror din drøm skyldes at din krop “Mangler/har brug for” mere mættet fedt….

    knus fra Nina (Liv)

    Svar
    • Årh tak for det! Jeg må finde noget fedtholdigt kød og spise i dag. Mættet fedt fra kokosolie gør det åbenbart ikke ;-)

     Svar