Low Carb roulade er min nye yndlingskage. Denne her er naturligvis en roulade i LCHF version, altså både uden mel og sukker.
Denne her roulade er nem at lave. Kagen kan laves i forvejen og indeholder minimalt med kulhydrater og pænt med fedt. Min version er ikke særligt sød, og hvis du ikke er helt afvænnet med den søde smag, kan det være, du skal smage til hen ad vejen og se, om der skal mere sødning til.
Ingredienser
- 4 æg
- 100 g Philadelphiaost
- 2 tsk Sukrin Gold
- 1 tsk bagepulver
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 1 tsk stødt kardemomme
- 2 tsk loppefrøskaller
- 2 spsk fedtreduceret mandelmel fra Funktionel Mad (eller alternativt kokosfribre)
Lakridsskum
- 2 dl fløde
- 1 spsk SukrinMelis
- 0,5 tsk vaniljepulver
- 2 spsk lakridspulver (ikke lakridsrodspulver)
Hindbærsyltetøj
- 200 g frosne hindbær
- lidt vand
- lidt vaniljepulver
Vaniljeskum
- 2 dl fløde
- 1 spsk SukrinMelis
Hindbærskum
- 2 dl fløde
- 1 spsk SukrinMelis
- 2 spsk hindbærsyltetøj
Sådan gør du
Roulade
- Del hvider fra blommer og pisk hviderne stive i en skål for sig.
- Pisk blommerne sammen med de øvrige ingredienser og vend forsigtigt i hviderne.
- Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir og glat den ud med dejskraber. Dejen skal fylde det meste af pladen. Bag i ovnen i 25 minutter ved 150 grader.
- Lad den afkøle. Du kan sagtens lave den dagen før og opbevare den i køleskab. Jeg lod den bare ligge i bagepladen og rullede den med husholdningsfilm og havde den i køleskab natten over.
- Når det er tid til at rulle den, skærer du kanterne af med en pizzaskærer, så den bliver pæn og lige i kanten. Og så skal der fyld i.
Lakridsskum
- Pisk fløden til flødeskum sammen med SukrinMelis og vanilje. Rør lakrids i til sidst og smag til.
- Drys: SukrinMelis og lakridspulver blandet og sigtet over med en si inden servering.
Hindbærsyltetøj og vaniljeskum
- Kog de frosne hindbær koges med lidt vand og en ½ tsk vanillje. Blend evt. og lad afkøle.
Hindbærskum
- Rør hindbærsylt sammen med flødeskum
Roulade-rulning
- Sørg først for, at rouladedejen har sluppet bagepapiret. S
- mør dit fyld ud på rouladedejen og kom godt helt ud til kanten. Laget skal ikke være alt for tykt, for så smatter den for meget.
- Rul rouladen og læg den på et fad. Ligesom en lagkage smager den også fremragende, hvis den får lov at tilbringe et par timer i køleskab inden, så den rigtig kan sætte sig.
- Sigt lidt SukrinMelis ud over inden servering.
- Det er jo kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man vil rulle sin roulade med. Chokolade ville jo være oplagt, men der blev denne gang taget hensyn til det chokolade- og kagehadende drengebarn. Som i øvrigt spiste alle tre versioner herover. We have a winner!
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Sukkerfri roulade med forskelligt fyld
Dejen til rouladen er egentlig bare en kæmpe oopsie, som jeg har rullet til roulade. Dejen er altså lavet med flødeost naturel, æg, Sukrin og mandelmel. Og her får du tre afprøvede varianter med forskellige fyld. Der er opskrift på en roulade med med hindbærskum, en med hindbærsyltetøj og vaniljeskum og en roulade med lakridsskum.
Lakridsroulade lyder ret mærkeligt, ikke? Og jeg skal også indrømme, at meningerne rundt om bordet var delte. Personligt synes jeg, den smagte fint. Men man skal i den grad være lakridsfan, for at det holder.
Mon man kan bruge crème fraiche i stedet for Philidelphia i din lakridsroulade?
Nej, det tror jeg ikke. Det er jo en oopsie-dej og den er specifikt med flødeost.
Jeg har lavet den med lidt rå kakaopulver i dejen ogdet blev fint. Fyldet var en creme/mousse af hvid chokolade ( ikke lchf) Philadelphia og flødeskum lavet på slump og det var vildt lækkert. Fin kombi af lidt bittert i dejen og så en sød creme. I dag bliver det en børnevenlig hindbærudgave – er vild med at det kan varieres og er så nemt
det lyder utroligt lækkert! Det er længe siden jeg har lavet den også men det vil jeg da lige huske snart igen :)
Kan man komme kakao i bunden eller noget så man får en chokolade roulade?
Det tror jeg såmænd sagtens men det vil kræve en del ekstra sødning, da kakaopulver i sig selv er ret bittert.
Jeg er helt vild med hindbær rouladen! Super lækker, og glad for den ikke er så sød som roulader typisk er. Trods jeg har en sød tand, har jeg fuldkommen holdt mig fra sukker i 54 dage (er med i en udfordring for at holde mig fra sukker i 100 dage), og min lyst til alt det søde er stort set væk. Derfor er det dejligt med dine LCHF kage opskrifter, som ikke er sukkersøde… eller indeholder sukker. :-) Tusinde tak Jane! Holder virkelig af at følge dig og afprøve dine opskrifter selv.
PS. Mon du snart laver en LCHF kogebog for vegetarer??? :-D
Når du skriver “vanilje” i hindbærsyltetøj og vaniljeskum. Er det så vaniljepulver? =)
Ja. Vaniljepulver :)
Hej :-)
Kan man mon bruge denne hindbærskum som topping på en anden kage – er den mon fast nok? Tænker på at lave den til at komme ovenpå gateau marcel?
Hej.
Ville bare høre om man kan fryse rouladen, når den er færdig, med fyld og det hele? Min mor fryser sine “almindelige” roulader ned, og det vil være smart for mig, så kan jeg bage den nogle dage i forvejen :)
Umiddelbart tænker jeg nej. Fyldet her er jo flødeskum og jeg tror ikke det bliver godt. Hvis man derimod lavede en med hindbærsylt fx eller en smørcreme, tror jeg bedre, det ville kunne lade sig gøre.
Hej.
Tusind tak for meget god inspiration! :-)
Kan man evt erstatte Philadelphia osten med noget andet hvis man gerne vil undgå færdigfremstillede varer og E-numre…?
Har du nogen erfaring med det?
Hilsen Gry
Åh det har jeg lige svært ved at forestille mig uden at det bliver for “ægget”. Hvis du normalt lever uden alle forarbejdede produkter, har du nok mere erfaring end mig med hvad der normalt kan fungere? Alternativt kan man jo lave flødesosten selv. Jeg har ikke prøvet det endnu men jeg hører, at det ikke er spor svært…
Hej jane
Hov, jeg tror, din kommentar blev slugt.. :-/
Hej igen
Ej nu gjorde den det igen. Jeg ved ikke hvorfor det sker… :-/
Hej Jane, genial ide :).
Jeg lavede rouladen men havde inden lavet hjemmelavet lemoncurd ( sødet med yacon sirup) og blandede det i flødeskum til fyld. Seriøst lækkert.
Nu vil jeg bruge opskriften til en lagkage. Jeg ser i din nye bog at du her bruger kokosfibre istedet for mandelmel. Hvad er årsagen? Fungerer kokosfibrene bedre til en ,lagkage? Og har du nogen erfaring med at ligge fyld i bundene ( ex mousse) og lade stå og trække til dagen efter? Tænker hvordan bundene vil suge fugt etc.
Hilsen Tine
Jeg brugte rouladedej-opskriften til at lave en fantastisk lagekage som overraskelse til min mor. Lavede 2 bunde af dejen. Fyldet bestod af æblemos kogt m lidt vanilje, toppet med flødeskum og en blanding af ristede mandler og valnødder, mums! Det var den bedste lagkage jeg har smagt til dato – og helt uden at få den oppustede fornemmelse man får af alm lagkager :-)
Tak for en skøn blog og en fantstisk bog!
Halløjsa!!
Nu har jeg bagt rouladen og er ved at koge hindbær.
Den dufter himmelsk og smager nok osse godt (så langt er vi jo ikke nået endnu).
Umiddelbart vil jeg sige, at min bund er faldet lidt sammen. Det er bare så svært at vurdere ud fra et billede. Min rouladebund er ca 5-6 mm tyk, hvilket virkeligt ser noget tyndere og mere kompakt ud end din…
Where did I go wrong??? Jeg fulgte opskriften til punkt og prikke… Skulle den måske ha haft lidt længere tid?
Er der nogle der har erfaringer med det???
Jeg glæder mig til at smage. Vi har valgt hindbær og vaniljeskum varianten! :)
Nej, det lyder rigtigt nok i tykkelse. Gik det ikke ok?
Nu har jeg købt mig fattig i alm. mandelmel.. Kan man slet ikke bruge det i stedet for?
Det tør jeg ikke rigtig sige. Mængderne ville i så fald skulle øges, vil jeg tro, ligesom der nok også skulle tilføjes ekstra loppefrøskaller for fibre. Giv gerne en tilbagemelding, hvis du lykkes med det! :-)
Mig igen! Har i dag brugt bundene til ‘æble/kanelsnegle’ – det kan også anbefales :)
3-4 revne æbler karameliseret på panden med lidt palmesukker, kanel og smør. Derefter rullet, skåret ud og bagt 5 min. mere i ovnen med ekstra kanel og palmesukker drysset over. Køl af og læg lidt glasur på.
Årh ja, genialt! :-)
Hej Jane! Denne her opskrift er GENIAL! Det smager forrygende. Tusind tak for al den fantastiske inspiration :)
Ja, ikke? og velbekomme :-)
Uhhh med lime/citron fyld :)
Uhm de ser gode ud! Det må jeg helt sikkert prøve på et tidspunkt – jeg elsker roulade :)
Jeg håber du havde en skøn fødselsdag!
– Camilla
Ups, har vist ikke fulgt ordentligt med i timen, hvad for en film?
Jeg har tænkt mig at prøve opskriften til lagkagebunde. den lagkageopskrift du har lagt ud smager rigtig godt, men er lidt for kompakt til min smag, så denne skal prøves, den ser let og lækker ud
Rouladebunden ville også gøre sig bedre som lagkagebund. De har lige netop den luftige konsistens og er ikke så tunge som kokosbundene :-)
Filmen er Hungry for Change, som i øjeblikket har gratis online visning: http://www.hungryforchange.tv/
ok, tak, jeg har linket, men har ikke haft tid til at se den endnu.
Lagkagebunde bagt og lagt sammen med ynglingsfyld, skal trække til i morgen
Hej Jane
For det første et forsinket tillykke med fødselsdagen :) Har lige set hungry for change og fik lyst til at eje den. Kan huske at du i et indlæg havde skrevet du har købt den. Men overvejer at købe bogen i stedet for filmen, hvilken kan du mest anbefale, medmindre man er nødt til at eje begge ;)
Mvh Kristina
Absolut filmen! Bogen var en skuffelse, synes jeg, og bød ikke rigtig på noget nyt. Den virkede som “filmen i bogform” + lidt opskrifter, som jeg aldrig har brugt. Nej motivationen ligger klart i filmen! Jeg fik filmen med som bonus, dengang jeg købte bogen. Derfor har jeg begge.
Tusind tak for hurtigt svar :)
Yummie de ser gode ud især den med hindbær. Skal holde fødeselsdag for gemalen her den 19. den skal prøves – super simpelt og lækkert. Endnu engang tak for inspiration. Har bestilt din bog og glæder mig til at få endnu mere fra din hånd.
Hilsen Louise