LCHF-roulade med tre slags fyld


Roulade er min nye yndlingskage.

Den er nem at lave, kan laves i forvejen og indeholder minimalt med kulhydrater og pænt med fedt. Min version er ikke særligt sød, og hvis du ikke er helt afvænnet med den søde smag, kan det være, du skal smage til hen ad vejen og se, om der skal mere sødning til.

Dejen er egentlig bare en kæmpe oopsie, som jeg har rullet til roulade.

Og her får du tre afprøvede varianter: en med hindbærskum, en med hindbærsyltetøj og vaniljeskum og en med lakridsskum.

Lakridsroulade lyder ret mærkeligt, ikke? Og jeg skal også indrømme, at meningerne rundt om bordet var delte. Personligt synes jeg, den smagte fint. Men man skal i den grad være lakridsfan, for at det holder.

LCHF roulade

Roulade med tre slags fyld

Føj til favoritter Udskriv Pin
10
|
1 t

Ingredienser

Lakridsskum

Hindbærsyltetøj

Vaniljeskum

Hindbærskum

Sådan gør du

Roulade

  • Del hvider fra blommer og pisk hviderne stive i en skål for sig.
  • Pisk blommerne sammen med de øvrige ingredienser og vend forsigtigt i hviderne.
  • Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir og glat den ud med dejskraber. Dejen skal fylde det meste af pladen. Bag i ovnen i 25 minutter ved 150 grader.
  • Lad den afkøle. Du kan sagtens lave den dagen før og opbevare den i køleskab. Jeg lod den bare ligge i bagepladen og rullede den med husholdningsfilm og havde den i køleskab natten over.
  • Når det er tid til at rulle den, skærer du kanterne af med en pizzaskærer, så den bliver pæn og lige i kanten. Og så skal der fyld i.

Lakridsskum

  • Pisk fløden til flødeskum sammen med SukrinMelis og vanilje. Rør lakrids i til sidst og smag til.
  • Drys: SukrinMelis og lakridspulver blandet og sigtet over med en si inden servering.

Hindbærsyltetøj og vaniljeskum

  • Kog de frosne hindbær koges med lidt vand og en ½ tsk vanillje. Blend evt. og lad afkøle.
  • Pisk fløden med 1 spsk SukrinMelis og ½ tsk vanilje

Hindbærskum

  • Rør hindbærsylt sammen med flødeskum

Roulade-rulning

  • Sørg først for, at rouladedejen har sluppet bagepapiret. S
  • mør dit fyld ud på rouladedejen og kom godt helt ud til kanten. Laget skal ikke være alt for tykt, for så smatter den for meget.
  • Rul rouladen og læg den på et fad.  Ligesom en lagkage smager den også fremragende, hvis den får lov at tilbringe et par timer i køleskab inden, så den rigtig kan sætte sig. 
  • Sigt lidt SukrinMelis ud over inden servering.
  • Det er jo kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man vil rulle sin roulade med. Chokolade ville jo være oplagt, men der blev denne gang taget hensyn til det chokolade- og kagehadende drengebarn. Som i øvrigt spiste alle tre versioner herover. We have a winner!

Noter

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Står der Keto og vægttab på dit 2023?

Keto har den unikke egenskab, at det nedsætter din appetit, hvilket giver mulighed for at gå ned i vægt uden sulten som den konstante og klæbrige makker.

Men det er ikke helt uden betydning, hvordan du griber Keto an. Lad Keto kostplanen guide dig eller overvej, om du ikke skal tage 6 uger med mig som din guide på mit Keto kursus. Kurset starter på mandag.

Vil du have mere ud af Madbanditten?

Se alle de fordele du kan få for bare 1 krone om dagen!

>> MadbandittenPLUS <<

 

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

39 kommentarer til “LCHF-roulade med tre slags fyld”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Fik en genial idé. Mon ikke man kan bruge bunden udstikket til lagkage bunder og lægge fyldet mellem bunderne og pynte med flødeskum? Til fødselsdag f.eks..

    Svar
    • Jo, jeg har brugt dem til lagkagebunde og det fungerer supergodt. De suger ikke som almindelige lagkagebunde, så man skal lige være opmærksom på at fyldet ikke bliver for vådt.
      Jeg tror, jeg har en opskrift i en af mine bøger men jeg kan ikke lige husken hvilken.

      Svar