Low Carb roulade med tre slags fyld


Low Carb roulade er min nye yndlingskage. Denne her er naturligvis en roulade i LCHF version, altså både uden mel og sukker.

Denne her roulade er nem at lave. Kagen kan laves i forvejen og indeholder minimalt med kulhydrater og pænt med fedt. Min version er ikke særligt sød, og hvis du ikke er helt afvænnet med den søde smag, kan det være, du skal smage til hen ad vejen og se, om der skal mere sødning til.

LCHF roulade

Roulade med tre slags fyld

Føj til favoritter Udskriv Pin
10
|
1 time

Ingredienser

Lakridsskum

Hindbærsyltetøj

Vaniljeskum

Hindbærskum

Sådan gør du

Roulade

 • Del hvider fra blommer og pisk hviderne stive i en skål for sig.
 • Pisk blommerne sammen med de øvrige ingredienser og vend forsigtigt i hviderne.
 • Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir og glat den ud med dejskraber. Dejen skal fylde det meste af pladen. Bag i ovnen i 25 minutter ved 150 grader.
 • Lad den afkøle. Du kan sagtens lave den dagen før og opbevare den i køleskab. Jeg lod den bare ligge i bagepladen og rullede den med husholdningsfilm og havde den i køleskab natten over.
 • Når det er tid til at rulle den, skærer du kanterne af med en pizzaskærer, så den bliver pæn og lige i kanten. Og så skal der fyld i.

Lakridsskum

 • Pisk fløden til flødeskum sammen med SukrinMelis og vanilje. Rør lakrids i til sidst og smag til.
 • Drys: SukrinMelis og lakridspulver blandet og sigtet over med en si inden servering.

Hindbærsyltetøj og vaniljeskum

 • Kog de frosne hindbær koges med lidt vand og en ½ tsk vanillje. Blend evt. og lad afkøle.
 • Pisk fløden med 1 spsk SukrinMelis og ½ tsk vanilje

Hindbærskum

 • Rør hindbærsylt sammen med flødeskum

Roulade-rulning

 • Sørg først for, at rouladedejen har sluppet bagepapiret. S
 • mør dit fyld ud på rouladedejen og kom godt helt ud til kanten. Laget skal ikke være alt for tykt, for så smatter den for meget.
 • Rul rouladen og læg den på et fad.  Ligesom en lagkage smager den også fremragende, hvis den får lov at tilbringe et par timer i køleskab inden, så den rigtig kan sætte sig. 
 • Sigt lidt SukrinMelis ud over inden servering.
 • Det er jo kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man vil rulle sin roulade med. Chokolade ville jo være oplagt, men der blev denne gang taget hensyn til det chokolade- og kagehadende drengebarn. Som i øvrigt spiste alle tre versioner herover. We have a winner!

Noter

Opskriften indeholder affiliatelinks. Læs mere her: Madbandittens reklamepolitik

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

Sukkerfri roulade med forskelligt fyld

Dejen til rouladen er egentlig bare en kæmpe oopsie, som jeg har rullet til roulade. Dejen er altså lavet med flødeost naturel, æg, Sukrin og mandelmel. Og her får du tre afprøvede varianter med forskellige fyld. Der er opskrift på en roulade med med hindbærskum, en med hindbærsyltetøj og vaniljeskum og en roulade med lakridsskum.

Lakridsroulade lyder ret mærkeligt, ikke? Og jeg skal også indrømme, at meningerne rundt om bordet var delte. Personligt synes jeg, den smagte fint. Men man skal i den grad være lakridsfan, for at det holder.

Mangler du inspiration til morgenmad og frokost?

… og har du en airfryer? Så er min nye e-bog lige noget for dig. Her får du 30 nye Keto-opskrifter på morgenmad og frokost, du kan lave i din airfryer. Nemt, hurtigt, lækkert og sundt.

Du sparer 20% lige her >>

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

39 kommentarer til “Low Carb roulade med tre slags fyld”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Fik en genial idé. Mon ikke man kan bruge bunden udstikket til lagkage bunder og lægge fyldet mellem bunderne og pynte med flødeskum? Til fødselsdag f.eks..

  Svar
  • Jo, jeg har brugt dem til lagkagebunde og det fungerer supergodt. De suger ikke som almindelige lagkagebunde, så man skal lige være opmærksom på at fyldet ikke bliver for vådt.
   Jeg tror, jeg har en opskrift i en af mine bøger men jeg kan ikke lige husken hvilken.

   Svar