Disse påskeæg med marcipan og lakrids er et superlækkert twist på de almindelige påskeæg.
For ingen påske uden påskeæg, vel? Sådan må det naturligvis være. Vi har lavet en portion med marcipan og lakrids. “… med lakrids” altid favoritten. Altid! Alting smager bare bedre med lakrids! Når jeg spørger familien om jeg skal lave is, godter, younameit, er svaret altid: Jaaah… med lakrids!!

Ingredienser
- 200 g mandelmel
- 2 spsk SukrinMelis
- 1 tsk mandelessens kan udelades
- 1 æggehvide
- 1 spsk lakridspulver
- 200 g mørk chokolade 70-85%
Sådan gør du
- Bland mandelmelet med SukrinMelis og mandelessens og saml dejen med æggehviden, til du har en god klump. Brug hænderne til at ælte den lidt, så du har en fast men let fedtet marcipandej.
- Hæld lakridspulveret i og ælt det ind i. Det må gerne være lidt ujævnt, så det giver lakridsstriber.
- Form til påskeæg.
- Smelt 2/3 af chokoladen i vandbad og tag den af varmen. Rør resten af chokoladen i.
- Dyp marcipanstykkerne heri ved hjælp af to gafler.
- Stil dem på et bræt beklædt med bagepapir og sæt dem i køleskabet, til chokoladen er stivnet. Drys lidt lakridspulver over inden servering. Fineste påskeæg!
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter
Påskeæg med minimalt sødning
Disse påskeæg indeholder minimalt med sukker/sødning, men sådan kan vi godt lide dem. Du får opskriften nu, så du er klar til påskedagene.
Hvis du tænker, at de da minder meget om en af julegodterne, så er du ikke helt gal på den. Vil du hellere lave påskeæg med nougat i? Så prøv denne sygt gode sukkerfrie nougat. Death by nougat, kaldte jeg den vist i december. Så god er den. Men den er lidt farlig. Siger det bare…
Uhm, jeg har en portion stående i køleskabet nu.
Det overskydende chokolade tilsatte jeg lidt pebermynte og fyldte dem i små forme. Det bliver en god påske – trods alt ?
Uh nam. Jeg spiste min rest chokolade . haha!
Hvor billederne blevet af ?
:”(
Åh! Der er desværre billeder, der er forsvundet i flytningen fra en platform til en anden… :(
Nu har jeg lige lavet en portion med det engelske lakridspulver. Hold da op en forskel i forhold til det lakridsrodspulver, jeg købte hos helsekost. Det her sparker … og smager voldsomt godt (og af mere).. det er sørme godt, at de fleste påskeæg er lovet væk til kollegerne i morgen, for ellers….
Ja, det kan jo slet ikke sammenlignes! Lakridspulver… uuuuuhm… :-)
Måske et lidt dumt spørgsmål, men hvad er grunden til at mandlerne ska tørres først? :-) Bare simpel nysgerrighed. Har i skrivende stund nogle på køl og venter i spænding på prøvesmaging ;-)
Næ ikke sport dumt! Jeg har svært ved at male dem til helt fint mel, hvis du er våde. Og det er de, efter jeg har smuttet dem :-)
Jeg lavede dem i aften. Lavede dem lidt mindre, så der blev 22 stk. Hold da magle, hvor er de lækre. Jeg spiser ALDRIG købe-marcipan mere!!!! og sikke et flot skinnende chokoladeovertræk, de fik.