LCHF påskeæg er meganemt at lave og jeg har endda præsteret at lave disse hjemme hos min far – i Sydfrankrig. Bare fordi jeg ferierer under sydens sol, skal I da ikke snydes for påskeæg.
På nul-komma-fem kan man nemlig med de rette ingredienser i huset bikse disse lækre små LCHF påskeæg sammen.
Sukkerfri marcipan af mandelmel
Den sukkerfrie marcipan kender du måske fra julegodterne men den fungerer jo nøjagtig lige så godt til påske. Jeg synes, den er virkelig vellykket, og jeg synes faktisk, den er bedre end købe-marcipanen, som jeg oplever som uspiseligt sød.
Denne her version er simpelthen bare lavet af mandelmel, sukrin, æggehvide og mandelessens. Den kan også laves af smuttede mandler som så males til mel.

Ingredienser
- 200 g mandelmel
- 2 spsk SukrinMelis
- 1 tsk mandelessens kan udelades
- 1 æggehvide
- 200 g mørk chokolade 70-85%
Sådan gør du
- Bland mandelmelet med SukrinMelis og mandelessens og saml dejen med æggehviden, til du har en god klump. Brug hænderne til at ælte den lidt, så du har en fast men let fedtet marcipandej.
- Form til små påskeæg.
- Smelt 2/3 af chokoladen i vandbad og tag den af varmen. Rør resten af chokoladen i.
- Dyp marcipanstykkerne heri ved hjælp af to gafler.
- Stil dem på et bræt beklædt med bagepapir og sæt dem i køleskabet, til chokoladen er stivnet.
Noter
Egne noter som Plus medlem
Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter


LCHF påskeæg til en Anton Berg-elsker
Selv min far, som er stor fan af Antons Bergs marcipanbrød, syntes, at jeg var kommet ret tæt på her. Måske hjælper det på sagerne, at han har været tvangsindlagt til at spise LCHF, siden vi kom herned og derfor allerede har fået nedsat forestillingen om, at alting skal være hvinende sødt.
Hvorom alting er, de blev accepteret og fadet blev ryddet.


Hej Jane
Du er en gentagen stor inspiration for mig !
Jeg vil bare lige spørge om du smutter mandlerne når du laver hjemmelavet mandelmel ?
Mvh. Laila
Jeg ved godt, at opslaget er lidt gammelt nu, men det er jo påske, og de lyder altså bare virkelig gode:)
Jeg er bare lidt i tvivl om, hvorvidt mandlerne skal smuttes, inden de males til mel. Marcipanen ser dejlig lys ud, men der står ikke noget om, at de skal smuttes:)
Hvis du smutter dem, får du hvid marcipan. Smutter du ikke, får du brun marcipan. You choose ;-)
Hej Jane
Mm ser vildt lækkert ud!!! Det må prøves. Jeg er stor fan af marcipan!
God påske til dig og dine. :-)
Jeg synes at man for at lave en mere sammenhængende marcipanmasse tager en del af mandlerne og hælder lidt flydende kokosolie i imens man laver det til mel, så bliver der til mandelsmør. Det blander jeg i sammen med æggehviderne og resten af mandelmelet. Også en succes i min familie! Tak for opskriften!
Hej Jane
Først og fremmest skal du have tak for nogle fantastiske bøger og en spændende hjemmeside. Du er til stor inspiration. Jeg ved godt det er lidt ude af kontekst, men jeg vidste ikke hvor jeg ellers lige skulle skrive. Jeg har bare et enkelt spørgsmål.
Du skriver i din bog at man skal bruge kokosolie og ikke den fra Palmin. Den er jeg med på. Mit spørgsmål er blot hvad forskellen er og om Palmin ikke er et lige så godt alternativ? Der står jo at det er 100% kokosolie.
Mvh Nicolaj
Palmin er et højst forarbejdet produkt, som er hårdt og kemisk behandlet. Kokosolien har herefter mistet sine sunde egenskaber. Hvis du synes, at kokosolien fra helsekosten er for dyr, så drop kokosolie helt og brug i stedet øko-smør.
Tak for din altid store inspiration, Jane
Lavede lige varianten med lakridspulver i aften – uha de er goe
GOD PÅSKE
-/line
Jeg har været inde for at bestille mandelmelet fra urtekram, men det er taget af markedet??? Hvilken skal jeg så bruge??
Vh. Louise
Det lyder mærkeligt. Jeg tror da supermarkederne har det…
Påskeæggene blev også godkendt her af en Anton Berg marcipanbrød’ fan.
Tak for en endnu en skøn opskrift. God påske.
Ej hvor er de fantastiske….. Vil da aldrig købe de almindelige påske-æg igen…
jeg har lige lavet dem og MUUUUMS!! De holder nok ikke hele dagen ;)
Hejhej…Hvis jeg laver æggene torsdag men
Først skal bruge dem lørdag, vil det så fungere? Eller vil de blive tørre? De ser ellers lækre ud
Hej Jane.
Bare til info… din link til mandelmelet fra Urtekram ender op med en besked fra viivaa.dk om, at mandelmelet er taget af markedet.
Ved ikke lige hvorfor…
Hej jane – kan man bruge den sukkerfri marcipan fra butikkerne ?? knus Lene
Det ville jeg ikke vælge. Den er sikkert sødet med noget kunstigt og på det punkt er jeg ret sart.
Hej Jane
Kan man bruge Stevia i stedet for kokossukker eller Sukrin i nogle af opskrifterne?
Mvh. Lisa
Hej Lisa
Ja, det tror jeg som hovedregel man godt vil kunne de fleste steder. Ikke altid med helt samme smag, men sådan er det jo, når man bytter :)
Men er sukrin melis, gold og hvad de ellers hedder ikke også kunstige? Hvad er forskellen på dem og det industrien søder med?
Man skelner jo mellem kunstige sødemidler og naturlige sødemidler. Her går forskellen på, hvorvidt grundstoffet i sødemidlet findes naturligt i naturen eller er opfundet i et laboratorie. Sukrin er lavet af sødemidlet erythritol, som forekommer naturligt i frugter og gærede fødevarer. Det er dog næppe sådan, at naturlige sødemidler gavner, jeg ser det mere som at de skader mindre end de kunstige, men opererer generelt ud fra et forsigtighedsprincip, når vi har med sødemidler at gøre.
Tak Jane, for mig er navnene på indholdsstofferne lige “mærkelige”, så jeg var ikke klar over at der var forskel på oprindelsen.
Nu skal vi forkæles :-) tak for opskriften og rigtig god påske
Kan man evt bruge sukrin gold ? Har ikk sukrin melis :)
Ja sagtens. Grunden til at jeg bruger melis er, at det ikke knaser (og det bevarer marcipanens hvide farve)
Yes, så er kagen til eftermiddagskaffen når svigermor kommer på besøg reddet! God påske ;)
De ser SÅ lækre ud. Jeg ved nu hvad jeg skal lave i aften :-)
De ser lækre ud, men hvorfor skal der kokosolie i chokoladen?
God ferie og Påske
Jeg synes, chokoladen bliver lidt nemmere at arbejde med.
De skal SÅ meget laves i dag :-)
Og nyd så lige lidt af det franske for mig også! Om 79 dage er det min tur – but who’s counting? ;-)