LCHF påskeæg med hjemmelavet marcipan


LCHF påskeæg er meganemt at lave og jeg har endda præsteret at lave disse hjemme hos min far – i  Sydfrankrig. Bare fordi jeg ferierer under sydens sol, skal I da ikke snydes for påskeæg.

På nul-komma-fem kan man nemlig med de rette ingredienser i huset bikse disse lækre små LCHF påskeæg sammen.

Sukkerfri marcipan af mandelmel

Den sukkerfrie marcipan kender du måske fra julegodterne men den fungerer jo nøjagtig lige så godt til påske. Jeg synes, den er virkelig vellykket, og jeg synes faktisk, den er bedre end købe-marcipanen, som jeg oplever som uspiseligt sød.

Denne her version er simpelthen bare lavet af mandelmel, sukrin, æggehvide og mandelessens. Den kan også laves af smuttede mandler som så males til mel.

LCHF påskeæg - sukkerfri

LCHF-påskeæg med hjemmelavet marcipan

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Print Pin
20 stk
|
1 time

Ingredienser

Sådan gør du

  • Bland mandelmelet med SukrinMelis og mandelessens og saml dejen med æggehviden, til du har en god klump. Brug hænderne til at ælte den lidt, så du har en fast men let fedtet marcipandej. 
  • Form til små påskeæg.
  • Smelt 2/3 af chokoladen i vandbad og tag den af varmen. Rør resten af chokoladen i.
  • Dyp marcipanstykkerne heri ved hjælp af to gafler.
  • Stil dem på et bræt beklædt med bagepapir og sæt dem i køleskabet, til chokoladen er stivnet.

Noter

Prøv evt. at erstatte 1 spsk SukrinMelis med 1 spsk Fibersirup Clear. Det giver en fantastisk konsistens til marcipanen. Desværre giver siruppen også frygtelig mavepine, så derfor er den ikke mit førstevalg.
Du vil have lidt chokolade til overs. Men det er svært at overtrække påskeæg og bruge til sidste dråbe.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem

LCHF påskeæg til en Anton Berg-elsker

Selv min far, som er stor fan af Antons Bergs marcipanbrød, syntes, at jeg var kommet ret tæt på her. Måske hjælper det på sagerne, at han har været tvangsindlagt til at spise LCHF, siden vi kom herned og derfor allerede har fået nedsat forestillingen om, at alting skal være hvinende sødt.

Hvorom alting er, de blev accepteret og fadet blev ryddet. 

LCHF påskeæg sukkerfri
LCHF påskeæg

Proteinmanifestet kan forudbestilles nu

Proteinmanifestet giver en længe ventet stemme til de animalske proteinkilder og forklarer ud fra biologi og sund fornuft, hvorfor de er et bedre valg end planteprotein.

Når du forudbestiller den, får du den leveret i postkassen på udgivelsesdagen og du hjælper samtidig med at boghandlerne ser, at her er en bog, de skal være opmærksomme på🙏

Læs og forudbestil her:

Proteinmanifestet

Proteinmanifestet

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

52 kommentarer til “LCHF påskeæg med hjemmelavet marcipan”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?




  1. Hej Jane
    Du er en gentagen stor inspiration for mig !

    Jeg vil bare lige spørge om du smutter mandlerne når du laver hjemmelavet mandelmel ?

    Mvh. Laila

    Svar
  2. Jeg ved godt, at opslaget er lidt gammelt nu, men det er jo påske, og de lyder altså bare virkelig gode:)

    Jeg er bare lidt i tvivl om, hvorvidt mandlerne skal smuttes, inden de males til mel. Marcipanen ser dejlig lys ud, men der står ikke noget om, at de skal smuttes:)

    Svar
  3. Jeg synes at man for at lave en mere sammenhængende marcipanmasse tager en del af mandlerne og hælder lidt flydende kokosolie i imens man laver det til mel, så bliver der til mandelsmør. Det blander jeg i sammen med æggehviderne og resten af mandelmelet. Også en succes i min familie! Tak for opskriften!

    Svar
  4. Hej Jane
    Først og fremmest skal du have tak for nogle fantastiske bøger og en spændende hjemmeside. Du er til stor inspiration. Jeg ved godt det er lidt ude af kontekst, men jeg vidste ikke hvor jeg ellers lige skulle skrive. Jeg har bare et enkelt spørgsmål.

    Du skriver i din bog at man skal bruge kokosolie og ikke den fra Palmin. Den er jeg med på. Mit spørgsmål er blot hvad forskellen er og om Palmin ikke er et lige så godt alternativ? Der står jo at det er 100% kokosolie.

    Mvh Nicolaj

    Svar
    • Palmin er et højst forarbejdet produkt, som er hårdt og kemisk behandlet. Kokosolien har herefter mistet sine sunde egenskaber. Hvis du synes, at kokosolien fra helsekosten er for dyr, så drop kokosolie helt og brug i stedet øko-smør.

      Svar
  5. Tak for din altid store inspiration, Jane
    Lavede lige varianten med lakridspulver i aften – uha de er goe
    GOD PÅSKE
    -/line

    Svar
  6. Jeg har været inde for at bestille mandelmelet fra urtekram, men det er taget af markedet??? Hvilken skal jeg så bruge??
    Vh. Louise

    Svar
  7. Påskeæggene blev også godkendt her af en Anton Berg marcipanbrød’ fan.
    Tak for en endnu en skøn opskrift. God påske.

    Svar
  8. Hejhej…Hvis jeg laver æggene torsdag men
    Først skal bruge dem lørdag, vil det så fungere? Eller vil de blive tørre? De ser ellers lækre ud

    Svar
  9. Hej Jane.
    Bare til info… din link til mandelmelet fra Urtekram ender op med en besked fra viivaa.dk om, at mandelmelet er taget af markedet.
    Ved ikke lige hvorfor…

    Svar
        • Hej Lisa
          Ja, det tror jeg som hovedregel man godt vil kunne de fleste steder. Ikke altid med helt samme smag, men sådan er det jo, når man bytter :)

          Svar
      • Men er sukrin melis, gold og hvad de ellers hedder ikke også kunstige? Hvad er forskellen på dem og det industrien søder med?

        Svar
        • Man skelner jo mellem kunstige sødemidler og naturlige sødemidler. Her går forskellen på, hvorvidt grundstoffet i sødemidlet findes naturligt i naturen eller er opfundet i et laboratorie. Sukrin er lavet af sødemidlet erythritol, som forekommer naturligt i frugter og gærede fødevarer. Det er dog næppe sådan, at naturlige sødemidler gavner, jeg ser det mere som at de skader mindre end de kunstige, men opererer generelt ud fra et forsigtighedsprincip, når vi har med sødemidler at gøre.

          Svar
          • Tak Jane, for mig er navnene på indholdsstofferne lige “mærkelige”, så jeg var ikke klar over at der var forskel på oprindelsen.

  10. De skal SÅ meget laves i dag :-)
    Og nyd så lige lidt af det franske for mig også! Om 79 dage er det min tur – but who’s counting? ;-)

    Svar