LCHF-påskeæg med hjemmelavet marcipan på den nemme måde


LCHF påskeæg er meganemt at lave og jeg har endda præsteret at lave disse hjemme hos min far – i  Sydfrankrig.

Bare fordi jeg ferierer under sydens sol, skal I da ikke snydes for påskeæg.

På nul-komma-fem kan man nemlig med de rette ingredienser i huset bikse disse lækre små LCHF påskeæg sammen.

Den sukkerfrie marcipan kender du måske fra julegodterne men den fungerer jo nøjagtig lige så godt til påske. Jeg synes, den er virkelig vellykket, og jeg synes faktisk, den er bedre end købe-marcipanen, som jeg oplever som uspiseligt sød.

LCHF påskeæg - sukkerfri

LCHF-påskeæg med hjemmelavet marcipan

5 fra 1 stemme
Føj til favoritter Udskriv Pin
20 stk
|
1 time

Ingredienser

Sådan gør du

 • Bland mandelmelet med SukrinMelis og mandelessens og saml dejen med æggehviden, til du har en god klump. Brug hænderne til at ælte den lidt, så du har en fast men let fedtet marcipandej. 
 • Form til små påskeæg.
 • Smelt 2/3 af chokoladen i vandbad og tag den af varmen. Rør resten af chokoladen i.
 • Dyp marcipanstykkerne heri ved hjælp af to gafler.
 • Stil dem på et bræt beklædt med bagepapir og sæt dem i køleskabet, til chokoladen er stivnet.

Noter

Prøv evt. at erstatte 1 spsk SukrinMelis med 1 spsk Fibersirup Clear. Det giver en fantastisk konsistens til marcipanen. Desværre giver siruppen også frygtelig mavepine, så derfor er den ikke mit førstevalg.
Du vil have lidt chokolade til overs. Men det er svært at overtrække påskeæg og bruge til sidste dråbe.

Egne noter som Plus medlem

Som MadbandittenPLUS medlem, kan du skrive dine egne noter

Energiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlemEnergiberegning - Bliv Madbanditten PLUS medlem
LCHF påskeæg sukkerfri
LCHF påskeæg

LCHF påskeæg til en Anton Berg-elsker

Selv min far, som er stor fan af Antons Bergs marcipanbrød, syntes, at jeg var kommet ret tæt på her. Måske hjælper det på sagerne, at han har været tvangsindlagt til at spise LCHF, siden vi kom herned og derfor allerede har fået nedsat forestillingen om, at alting skal være hvinende sødt.

Hvorom alting er, de blev accepteret og fadet blev ryddet. 

Lad mig gøre dit sunde liv ENDNU nemmere!

Med MadbandittenPLUS får du:

 • energiberegninger på alle mine 1.900 opskrifter
 • din egen favoritside, hvor du kan gemme dine yndlingsopskrifter
 • adgang til værktøj, hvor du kan lave egne madplaner og få indkøbsliste
 • færdige madplaner, jeg laver
 • velkomst e-bog Den Store Keto-guide (værdi 149,-)
 • adgang til at læse eksklusive sundhedsartikler og guides
 • adgang til at lytte til min podcast

OG jeg fjerner alle reklamer fra siden🥳

Det koster 1 krone om dagen – men du kan prøve det GRATIS i 7 dage først.

>> MadbandittenPLUS <<

Kom med ombord og lad mig hjælpe dig. Det har aldrig været nemmere at spise sundt.

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

52 kommentarer til “LCHF-påskeæg med hjemmelavet marcipan på den nemme måde”

Skriv en kommentar

Hvad synes du om opskriften?
 1. Hvad gør jeg galt? Min marcipanmasse har samme konsistens som hårdt modellervoks. Jeg har brugt mandelmel – en æggehvide rakte slet ikke, så jeg har tilsat en del vand for at kunne samle massen.
  Jeg tænker, at den måske bliver bedre, mere saftig og får mere struktur, hvis jeg selv maler mandlerne til mel, men modtager gerne andre forslag.

  Svar
   • Nej – har brugt hel almindelig “clean” mandelmel – og fik den jo samlet med masser af vand. Men så spørger jeg: Får marcipanen mere struktur og bliver “saftigere”, hvis jeg selv maler mandlerne og stopper, inden det bliver til pulver?

    Svar
    • Sært. Og nej, jeg synes klart at købe-mandelmelet (det almindelige) bliver bedst. Maler man selv bliver marcipanen ‘grovere’ og det synes jeg ikke klæder marcipanen så godt…

     Svar
  • Det er fordi erytritol, som den eneste af sukkeralkoholerne, passerer ufordøjet igennem tarmsystemet og derfor har et GI på nul. Men i Danmark skal vi deklarere sukkeralkoholer som kulhydrat. Alt dette også forklaret her: Sødemidler

   Svar
  • Det kan du selv afgøre. Jeg spiser ikke de sødestoffer, de bruger og foretrækker en anden mandler-sødestof-ratio i min marcipan.

   Svar
  • Jeg er ret sikker på, at jeg bare samlede marcipanen med vand, før jeg kom på at bruge æggehvide. Test det evt på en lille portion men som jeg husker det blev det helt fint??

   Svar
 2. Mandelmel fra Biogan? Kan det bruges? Ser nemlig lidt billigere ud end den fra Urtekram… Og jeg har planer om at lave MANGE af disse til påsken ;) Tak for inspiration og gode opskrifter – du gør det altså bare lidt lettere at holde sig til principperne…. :)

  Svar
  • Ja, det mener jeg faktisk er helt samme produkt, så det tror jeg godt du kan bruge.

   Og tak ;) Hvor er det dejligt at høre.

   Svar
 3. Jeg har lavet den her opskrift SÅ mange gange (okay, det er lidt pinligt, men det har jeg). Og det går altid fantastisk. Indtil i dag. Jeg gjorde nøjagtig som jeg plejer, men det var lidt svær at samle, så jeg massede lidt ekstra og pludselig stod jeg med en marcipan der var så tør, at den smuldrer og ikke kan samles, men hver gang jeg prøver at presse en kugle sammen, vælter det ud med noget olieagtigt.
  Har du noget som helst bud på hvorfor det sker, og hvordan jeg kan redde den? Lige nu ligger der bare en stor pose marcipansmulder i mit køleskab nemlig..

  Svar
  • Du har ikke tilfældigvis kommet til at bruge mandelmelet fra funktionel mad i stedet for almindeligt mandelmel? Det er næsten det eneste, jeg kan komme på, der skulle gøre den så tør og smuldrende. Og ellers tænker jeg bare, at du kan samle den med ekstra æggehvide eller vand måske?

   Svar
   • Nej, det er helt almindeligt mandelmel. Jeg prøver med lidt æggehvide eller vand, tusind tak for rådet :-)
    Har du prøvet det der med at den blev olieret? Jeg forsøgte alligevel at presse noget sammen og trække chokolade på i går, efter devisen “hellere tør marcipan end ingen marcipan” :-D Men der kunne ikke engang komme chokolade på, fordi det gled af på olien. Meget irriterende. Jeg ved simpelthen ikke, hvad jeg har fået gjort galt.

    Svar