LCHF-Oreo og to chokoladevindere!


Jeg tyvstartede lidt og afslørede faktisk den ene vinder af ChokoladekonkurrencenInstagram i går, da jeg -pligtopfyldende, som jeg er – lagde krop til at teste nogle af jeres mange guilty pleasures. Der var især en, der gjorde mig nysgerrig, og det var Henriettes LCHF-Oreo.

Ja, det er to skiver mørk chokolade med en skive iskold øko-smør i midten. For real! Og jeg måtte sgu tage tilløb her. Jeg elsker smør, helt sikkert, men jeg ligefrem at bide i en skive smør stod ikke lige øverst på min liste, må jeg indrømme. Men klog af skade med hele æg-latte-sagen, som jeg cirkulerede rundt om i 2 år, før jeg turde prøve den, og som jeg nu drikker så godt som dagligt, tog jeg mod til mig og lavede denne frække klapsammen.

OMG! Ny guilty pleasure, jeg siger det bare! Og jeg følte mig virkelig mæt og glad (høhø) bagefter, og jeg kunne stoppe efter én, hvilket er usædvanligt, for jeg er sådan en, der synes, at chokolade skal spise i hele plader. Så Henriette vinder den ene plade AMMA 100% chokolade for det forslag.

Den anden…. bum bum, den var straks værre. Det var sjovt at læse alle jeres kommentarer og nøj, hvor er der mange af jer med syndige chokoladelyster. Her er både lyster efter chokolade med peanutbutter, frosne chokoladeskildpadder og hemmelig kærlighed til Rittersport, Guldbarrer og Marabouchokolade. Og jeg dømmer ingen på det her punkt, vil jeg lige understrege! Tværtimod deler jeg de fleste med jer.

Den anden plade går til Mie – en ung pige, som opbevarer chokolade i trussekanten, når hun skal have idræt, og som derefter får brune trusser. Ahr men den historie kunne jeg slet ikke stå for! Mie, der er chokolade til dig! Brug 100 % chokoladen næste gang, du skal have idræt. Den smelter ikke helt så let ;-) Vinderne får direkte besked!

LCHF-testperson

Til sidst vil jeg også sige tak for alle jeres mange bidrag til at blive LCHF-testperson. Min mail er blevet lagt ned! Jeg har ikke fået læst alle mails endnu, men jeg synes, I er vildt modige. Tænk, at I tør! Jeg ville ikke turde. Der er også utroligt mange historier om dårlig selvfølelse og selvhad, som sidder klistret fast i de ekstra kilo på kroppen. Og det gør mig virkelig ked af det at læse. Selvhad er gift for kroppen, og jeg ville ønske, der var en nem måde at kurere den på. Og selvom noget af den kan afhjælpes ved, at man bliver mere tilfreds med spejlbilledet, så tror jeg, at vi skyder over målet, hvis vi tror, at et vægttab er det, der skal kurere den fuldt og helt. Selvhad stikker dybere end ekstra kilo på kroppen, men det er mere smertefuldt at arbejde med end  det er at hoppe på endnu en slankekur.

Årh hold nu kæft! Når først de kilo er væk, er alt godt igen! Sådan er der helt sikkert nogle af jer, der tænker lige nu. Men hvis livet først starter, når kiloene er væk,  er vi stadig fanget i “quick fix”-tankegangen. Og det er den tankegang, der får os til at kaste os over Marabouchokoladen, hvis der er en uge, hvor vægten står stille i stedet for at pege nedad. “For så duede den her kur heller ikke!” Der er noget årsag-virkning, vi er nødt til at dykke ned i her. Hader vi os selv, fordi vi er for tykke, eller er vi for tykke, fordi vi hader os selv.

Uanset, så er det nemt at komme til at sætte livet på stand by, indtil kiloene er væk, og det, synes jeg, er virkelig synd. Så min opfordring i dag lyder: Nyd livet. Lev det! Sig “jeg er god nok” til dit spejlbillede 100 eller 1000 gange, eller hvor mange gange, der skal til, for at du tror på det. Selvkærlighed eller i det mindst selvaccept er et langt bedre udgangspunkt for et varigt vægttab, for med det i baggagen stopper du med at udsætte dig selv for dårlig mad, dårlige arbejdsforhold, dårlige kæresteforhold og andre ting, der forgifter dit liv. Og så bliver det pludselig meget nemmere at arbejde med en langsigtet plan hen mod et varigt vægttab. Ja ja, lettere sagt end gjort, det ved jeg da godt. Men ikke desto mindre et virkelig vigtigt budskab, synes jeg.

Og nu må jeg tilbage til at læse de mange mails, så jeg kan finde min test-person. God dag derude! Husk nu det der med spejlbilledet!

Sommerabat på Keto kostplan ‘den fleksible’

Få et superfleksibelt værktøj til at spise Keto med henblik på vægttab.

Læs alt om kostplanen her >>
(og spar 18%)

Mød Madbanditten

Jane Faerber

Jeg hedder Jane, og det er mig, der skriver her på Madbanditten. Min mission er at gøre dit Low Carb/Keto-liv så nemt som muligt og hjælpe dig til at nå dine mål – både vægt- og livsstilsmæssigt.

Se mere

48 kommentarer til “LCHF-Oreo og to chokoladevindere!”

Skriv en kommentar

 1. Jeg bliver lige nødt til at rose dig for at du italesætter vægttab og selvhad og opfordrer til mere selvkærlighed. Vi er en nation af kvinder og mænd der desværre alt for tit bruger negativ selvsnak til og om os selv. Udover negativ selvsnak kan en anden årsag til, man ikke kan tabe sig, være man har stress. Når kroppen pumper kortisol ud i systemet holder den på fedtet, så sørg for at have en daglig praksis med at meditere eller lave tankefeltterapi, hvis du er har tendens til stress.

  Svar
 2. Har lige sat tænderne i min yndlingsversion af LCHF-oreoen: En åben version bestående af et stykke chokolade med en tynd skive smør, lidt lakridspulver og frysetørrede hindbær drysset på. Smager som et stykke fyldt luksus chokolade!!

  Svar
 3. Hej Jane..
  Jeg har nu fulgt med på din blog de sidste 2 måneder, og jeg må sige at det har været de bedste 2 måneder med mig selv i laaaaaaaaang tid… Da jeg her i min nattevagt læste dette indslag blev jeg bare nød til at skrive en kommentar til det.Jeg har altid været en stor pige, jeg har tabt mig utallige gange og taget det på igen+mere.Jeg har prøvet ALLE slankekure men for 2 år siden tænkte jeg (Nu det fandme slut med at være tyk) Jeg ændrede mine spisevaner totalt og tabte mig 44 kg på 8 mån (ikke på LCHF måden) Jeg var nu på den drømmevægt jeg havde ønsket hele mit liv, men hold da op det har holdt hårdt, ja jeg har næsten været helt nede under gulvbræderne af angst for at tage på igen. Jeg tillod mig aldrig noget, kom jeg til at “synde” straffede jeg nærmest mig selv med nupo en hel uge (som jeg faktisk har været afhængig af i de 2 år jeg har holdt min vægt) havde jeg spist noget “forkert” følte jeg mig allerede 5 kg tungere, ja jeg hadede faktisk mig selv og var mere selv kritisk end da jeg var 44 kg tungere. Det har kostet mig usianer af kræfter både fysisk og mentalt. Jeg har haft så meget fokus på mig selv at min familie har prikket til mig… Nå nu til det positive :)… Da jeg først så din side og surfede rundt i opskrifterne tænkte jeg… Hold da op det kan da ikke lade sig gøre ikke at undgå at tage på, men hvor så alting bare alt for lækkert ud (men fede produkter og ingen light ting: now way)Jeg satte mig selv for at prøve det i 1 mån, tog jeg på var det tilbage i samme rille, jeg lovede også mig selv kun at veje mig 1 gang pr 14. dag (jeg har vejede mig 2 gange om dagen + altid taget min vægt med når vi tog i campingvognen!! ) Nu er der gået 2 mån, jeg hat TABT mig, jeg drikker IKKE nupo, jeg har fået MEGET mere energi, jeg føler mig mæt og tilpads, jeg skal ikke pakke 6 små måltider hver eneste dag og jeg “synder” HVER uge uden at have det dårligt for jeg ved det er okey… Jeg er vild med det her. Tusind tak for at have inspireret mig til en bedre hverdag, hvor jeg er glad for mig selv og tilstede for min familie. De kærligste hilsner fra Mig

  Svar
  • HOLD NU OP! Det er da dagens bedste kommentar! Det er lige netop historier som din, der gør det hele arbejdet værd! Tak fordi du tog dig tid til at dele din historie og virkelig godt gået, at du har fået vendt dit liv så dramatisk!! :-)

   Svar
 4. Hej Jane
  Jeg er startet på LCHF i dag og hoppe direkte ud i det med ægge latte i morgen og din smør oreos her til aften. Må indrømme at jeg er lidt skeptisk men glæder mig til at se resultaterne på vægten.
  Jeg er mor til fem unger på 11,8,7,6,4 1/2 år og sådan en fem børn på otte år har givet mig en del ekstra på sidebenene og nu er jeg bare så klar til at smide det igen så glæder mig til at arbejde mig igennem dine opskrifter fra den ene ende til den anden.

  Jeg har linket til opskriften på min blog – som bare er en hygge side familie og venner har opfordret mig til at lave så de ikke hele tiden skal be mig om opskrifter jeg aldrig skriver ned *s
  Tak for de mange mange gode opskrifter du har delt. Har lige bestilt din “gamle” bog og glæder mig til den nye snart kommer.
  Går ihvertfald ikke sulten i seng i aften *s
  Knus

  Svar
 5. Jeg prøvede lchf-oreoen i dag som en afslutning på min første fulde lchf-dag – Mums! Ej hvor smager det bare godt! Jeg var lidt skeptisk over for det med at spise smør, men nøj hvor det smager godt.
  Tak for din hjemmeside! Den kommer helt klart til at hjælpe mig !! :)

  Svar